Uradni list

Številka 54
Uradni list RS, št. 54/1996 z dne 27. 9. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 54/1996 z dne 27. 9. 1996

Kazalo

3. Popravek sklepa o razpisu referenduma za podaljšanje krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Blatna Brezovica (Vrhnika), stran 4563.

Popravek
V sklepu o razpisu referenduma za podaljšanje krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Blatna Brezovica (Vrhnika), objavljenem v Uradnem listu RS, št. 49-2931/96 z dne 5. IX. 1996, se:
5. člen pravilno glasi:
“Samoprispevek plačujejo delovni ljudje in občani, ki stalno prebivajo na območju Krajevne skupnosti Blatna Brezovica, in sicer:
– zavezanci, ki imajo plačo iz delovnega razmerja oziroma nadomestila za druge dohodke in prejemke, ki imajo značaj plače, po stopnji 1,5% od neto plače oziroma nadomestila,
– zavezanci, ki imajo dohodek od opravljanja dejavnosti,
– od povprečne neto plače v gospodarstvu Republike Slovenije za preteklo trimesečje po stopnji 1,5%, če so zavarovani iz tega naslova,
– od ugotovljenega dobička po stopnji 1,5%,
– zavezanci, ki prejemajo pokojnino, po stopnji 1,5% od izplačane pokojnine, razen tistih, katerih pokojnina je enaka ali nižja od zneska najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo,
– zavezanci, ki imajo dohodek od kmetijske dejavnosti po stopnji 4% letno od katastrskega dohodka in dohodka od gozdov,
– zavezanci, ki imajo dohodek iz dveh ali več virov, navedenih v tem členu, plačujejo samoprispevek za vsak vir posebej.”
drugi odstavek 8. člena pravilno glasi:
“Pravilnost obračunavanja in odvajanja samoprispevka bosta kontrolirala Agencija RS za plačilni promet, nadzor in informiranje in Davčna uprava Republike Slovenije, Davčni urad Ljubljana, izpostava Vrhnika.”
9. člen pravilno glasi:
“Samoprispevek od osebnih dohodkov in pokojnin bodo obračunavali in odtegovali izplačevalci ob izplačilu, zavezancem od kmetijske obrtne in poklicne dejavnosti pa Davčna uprava Republike Slovenije, Davčni urad Ljubljana, izpostava Vrhnika.”
Zadnji odstavek 12. člena pravilno glasi:
Glasuje se tako, da se obkroži besedo ZA tisti, ki se z uvedbo samoprispevka strinja in besedo PROTI tisti, ki se z uvedbo samoprispevka ne strinja.
Predsednik
Krajevne skupnosti
Blatna Brezovica
Robert Gostiša l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti