Uradni list

Številka 71
Uradni list RS, št. 71/1996 z dne 13. 12. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 71/1996 z dne 13. 12. 1996

Kazalo

3988. Sklep o usklajevanju neto povečanja obveznosti bank s terjatvami bank, stran 6193.

Na podlagi 47. in 20. člena zakona o Banki Slovenije (Uradni list RS, št. 1/91-I) izdaja Svet Banke Slovenije
S K L E P
o usklajevanju neto povečanja obveznosti bank s terjatvami bank
1
Banke so dolžne povečati terjatve v tujem denarju glede na stanje 31. 7. 1996 za neto povečanje obveznosti banke glede na stanja in v rokih v skladu z navodilom iz 3. točke tega sklepa.
Ne glede na določbe prvega odstavka te točke so banke dolžne od uveljavitve tega sklepa ustrezno povečati stanje terjatev za neto povečanje obveznosti iz naslova finančnih kreditov, najetih v tujini, ki so jih najele družbe, v katerih ima banka odločujoči vpliv na upravljanje, nad stanje na dan uveljavitve tega sklepa.
2
Banke, ki svojih terjatev v tujem denarju ne povečajo v skladu s 1. točko tega sklepa, so dolžne na nedoseženi znesek terjatev obračunati in plačati Banki Slovenije zakonite tolarske zamudne obresti.
3
Guverner Banke Slovenije izda navodila za izvajanje tega sklepa, s katerimi določi tudi seznam računov, ki jih banka upošteva pri izvajanju tega sklepa in roke, v katerih mora banka uskladiti terjatve v tujem denarju za neto povečanje obveznosti glede na stanja, določena z navodilom.
4
Z dnem, ko začne veljati ta sklep preneha veljati sklep o usklajevanju neto povečanja obveznosti bank do tujine s terjatvami bank do tujine (Uradni list RS, št. 41/96 in 64/96).
5
Sklep začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Ljubljana, dne 10. decembra 1996.
Predsednik
Sveta Banke Slovenije
Guverner
dr. France Arhar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti