Uradni list

Številka 71
Uradni list RS, št. 71/1996 z dne 13. 12. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 71/1996 z dne 13. 12. 1996

Kazalo

3937. Sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka v Krajevni skupnosti Buče, stran 6130.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85), 3. in 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94 in 38/96) ter v skladu s statutom Krajevne skupnosti Buče in izidom glasovanja na referendumu dne 10. 11. 1996 je Svet KS Buče na seji dne 14. 11. 1996 sprejel
S K L E P
o uvedbi krajevnega samoprispevka v Krajevni skupnosti Buče
1. člen
Za območje KS Buče za naselja: Buče, Vrenska gorca, Ortnice in Zeče pri Bučah, se po odločitvi krajanov na referendumu, dne 10. 11. 1996, uvede krajevni samoprispevek v denarju.
2. člen
Sredstva zbrana s samoprispevkom bodo uporabljena za izvajanje naslednjega programa:
– za graditev mrliške vežice in ureditev pokopališča,
– za asfaltiranje in gramoziranje krajevnih cest,
– dokončanje izgradnje gasilskega doma,
– zimsko pluženje vaških cest,
– financiranje odvoza smeti,
– sofinanciranje funkcionalne dejavnosti KS.
3. člen
Samoprispevek se uvede za obdobje petih let, in sicer od 1. 1. 1997 do 31. 12. 2001.
4. člen
Samoprispevek bodo plačevali krajani, ki imajo stalno bivališče na območju Krajevne skupnosti Buče, ter tudi ostali lastniki zemljišč, vikendov na območju Krajevne skupnosti Buče, in sicer v denarju in v naslednji višini:
– vsi zaposleni krajani po stopnji 2% od osebnih dohodkov, zmanjšanih za davke in prispevke iz osebnih dohodkov; ter od nadomestil osebnih dohodkov in plačil po pogodbah o delu,
– upokojenci po stopnji 2% od vseh pokojnin, ki so osnova za davek,
– lastniki zemljišč po stopnji 10% od letnega katastrskega dohodka,
– krajani, ki samostojno opravljajo gospodarsko ali poklicno dejavnost, in imajo stalno bivališče ali sedež dejavnosti v KS Buče ter samostojni podjetniki, ki poslujejo na območju KS Buče, po stopnji 5% mesečno od bruto zavarovalne osnove za obračun prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, zdravstveno varstvo in zaposlovanje,
– 400 DEM letno v tolarski protivrednosti zaposleni v tujini,
– 200 DEM letno v tolarski protivrednosti lastniki počitniških hišic, vikendov, vinskih kleti; tisti, ki nimajo stalnega bivališča v Krajevni skupnosti Buče,
– samoprispevek se ne plačuje od prejemkov iz socialnovarstvene pomoči, otroških dodatkov, invalidnin, od štipendij učencev in študentov ter nagrad, ki jih prejemajo učenci in študentje na proizvodnem delu oziroma delovni praksi.
5. člen
Samoprispevek obračunavajo in odtegujejo podjetja, zavodi, zasebni delodajalci in drugi izplačevalci plač ali nadomestil, pokojnin in nagrad pri vsakem izplačilu.
Kmetijskim proizvajalcem, ter obrtnikom bo obračunavalo in odtegovalo samoprispevek Ministrstvo za finance, Davčna uprava Republike Slovenije, Davčni urad Celje, izpostava Šmarje pri Jelšah.
Zaposleni v tujini, ter lastniki vikendov pa bodo plačevali samoprispevek po položnici, ki jo izstavi KS Buče.
Ob vsakem izplačilu oziroma nakazilu samoprispevka, se krajevni skupnosti za posamezen znesek dostavi seznam zavezancev, za katere se nakazuje samoprispevek.
6. člen
Sredstva samoprispevka se bodo zbirala na žiro računu Krajevne skupnosti Buče, št. 50700-842-051-82362.
7. člen
Družbeni nadzor nad zbiranjem, uporabo in gospodarjenjem s samoprispevkom zbranih sredstev opravlja KS Buče. Pravilnost obračunavanja in odvajanja samoprispevka kontrolira Agencija RS za plačilni promet, nadziranje in informiranje, ter Ministrstvo za finance, Davčna uprava Republike Slovenije, Davčni urad Celje, izpostava Šmarje pri Jelšah, v okviru svojih pristojnosti.
8. člen
Zavezancem se plačani zneski krajevnega samoprispevka v celoti odštevajo od osnove za dohodnino (zakon o dohodnini, Uradni list RS, št. 71/93, 2/95, 7/95 in 14/96).
9. člen
Ta sklep začne veljati z dnem objave v Uradnem listu RS, uporabljati pa se začne 1. 1. 1997.
Buče, dne 14. novembra 1996.
Predsednik
Sveta KS Buče
Mirko Kunst l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti