Uradni list

Številka 71
Uradni list RS, št. 71/1996 z dne 13. 12. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 71/1996 z dne 13. 12. 1996

Kazalo

3919. Odlok o določitvi sistemov oskrbe s pitno vodo, za katere se podeljuje koncesijo, stran 6101.

Občinski svet občine Idrija je na podlagi 5. člena odloka o oskrbi s pitno vodo (Uradni list RS, št. 32/96) in 26. člena statuta Občine Idrija na seji dne 28. 11. 1996 sprejel
O D L O K
o določitvi sistemov oskrbe s pitno vodo, za katere se podeljuje koncesijo
1. člen
Ta odlok se uporablja za naslednje sisteme oskrbe s pitno vodo:
1. vodovod Ledine,
2. vodovod Dole.
2. člen
Za izvajanje oskrbe s pitno vodo v sistemih iz prvega člena se podeli koncesijo.
Koncesionar mora zagotavljati uporabnikom kontinuirano in kvalitetno zagotavljanje oskrbe s pitno vodo.
Koncesijo za gornje sisteme se na podlagi petega odstavka 5. člena odloka o oskrbi s pitno vodo prenese na dosedanje upravljalce neposredno pod pogojem, da upravljalec sam izpolnjuje vse predpisane tehnične, sanitarne in druge normative in standarde za oskrbo prebivalcev s pitno vodo ter da je za oskrbo s pitno vodo strokovno in organizacijsko usposobljen, oziroma, da sklene ustrezno pogodbo o izvajanju del z usposobljenim izvajalcem. Kot dokaz, da upravljalec oziroma izvajalec izpolnjuje pogoje iz tega odstavka, šteje odločba pristojnega organa o izpolnjevanju pogojev za opravljanje dejavnosti.
Dosedanji upravljalci iz prejšnjega odstavka so za vodovod Ledine Krajevna skupnost Ledine in za vodovod Dole Krajevna skupnost Dole.
3. člen
Dosedanji upravljalec mora občinski službi za gospodarske javne službe predložiti:
– dokazilo o investitorstvu,
– listine o izpolnjevanju pogojev iz 2. člena, oziroma podpisano pogodbo z izvajalcem, ki te pogoje izpolnjuje,
– strokovne podlage za zaščito vodnega vira,
– program reševanja odpadnih voda.
4. člen
Koncesionar mora izpolnjevati poleg pogojev iz 3. člena še naslednje posebne pogoje:
– zagotavljati vzdrževanje objektov, naprav, omrežij, za izvajanje javne službe oskrbe s pitno vodo,
– omogočati koncedentu nadzor nad izvajanjem koncesije,
– razpolagati s premoženjem v vrednosti najmanj 5% letnega prometa kot varščino, iz katere bi koncedentu lahko poravnal morebitno škodo, nastalo pri izvajanju koncesije, za katero je po zakonu odgovoren koncesionar.
Služba za gospodarske javne službe izda o prenosu koncesije na upravljalca upravno odločbo, s katero določi pogoje za opravljanje koncesije.
5. člen
Z upravljalcem se na podlagi odločbe sklene pogodbo, ki mora poleg sestavin koncesijske pogodbe iz člena zakona o gospodarskih javnih službah vsebovati zlasti določila o naslednjih obveznostih upravljalca:
– o predložitvi finančno ovrednotenih planov rednega in investicijskega vzdrževanja,
– o oblikovanju in potrjevanju cene pitne vode ter višine morebitne priključnine, oziroma sorazmernega dela stroškov izgradnje vodovodnega sistema,
– o vodenju katastra vodovodnega omrežja in registra vodovodnih priključkov in hidrantnih nastavkov.
Cena pitne vode mora biti oblikovana v skladu z določili 8. člena odloka o oskrbi s pitno vodo v Občini Idrija. V ceno morajo biti vključeni tudi stroški amortizacije objektov in naprav za oskrbo s pitno vodo. Koncesionar zaračunava vkalkulirano amortizacijo na račun lastnika objektov in naprav.
6. člen
Upravljalec mora v osmih mesecih od prenosa koncesije sprejeti pravilnik o izvajanju oskrbe s pitno vodo in ga predložiti v potrditev občinskemu svetu.
7. člen
V primeru, da upravičenci do podelitve koncesije ne bodo zaprosili za podelitev v šestih mesecih od začetka veljavnosti tega odloka, oziroma do takrat ne bodo izpolnjevali pogojev, izda občinska služba za gospodarske javne službe odločbo, s katero ugotovi, da upravljalec ne izpolnjuje pogojev za izvajanje gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo. Z odločbo tudi prenese izvajanje oskrbe s pitno vodo na javno podjetje Komunala Idrija in naloži dosedanjemu upravljalcu prenos dokumentacije na Komunalo Idrija.
Prenos objektov v upravljanje Komunali Idrija po prejšnjem odstavku se lahko izvede le pod pogojem, da objekti izpolnjujejo vse predpisane standarde in imajo uporabno dovoljenje. V nasprotnem primeru mora dosedanji upravljalec v primernem roku zagotoviti usposobitev objektov. Rok določi občinska služba za gospodarske javne službe z odločbo.
8. člen
Za vodovod Ledine Služba za gospodarske javne službe pripravi skupaj s KS Ledine program reševanja odpadnih voda v šestih mesecih po podelitvi koncesije.
9. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 35511-5/95
Idrija, dne 28. novembra 1996.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Idrija
Franci Jereb, dr. med. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti