Uradni list

Številka 68
Uradni list RS, št. 68/1996 z dne 29. 11. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 68/1996 z dne 29. 11. 1996

Kazalo

3739. Navodilo za opravljanje preventivnih zdravstvenih pregledov delavcev, stran 5797.

Na podlagi 99. člena zakona o upravi (Uradni list RS, št. 67/94), drugega odstavka 11. člena zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (Uradni list RS, št. 9/92, 13/93 in 9/96) in 15. člena pravilnika o načinu in postopku za opravljanje preventivnih zdravstvenih pregledov delavcev (Uradni list SRS, št. 33/71) izdaja minister za zdravstvo
N A V O D I L O
za opravljanje preventivnih zdravstvenih pregledov delavcev
1
S tem navodilom se določijo pogoji, ki jih mora izpolnjevati zdravstveni zavod oziroma zdravnik-zasebnik, da lahko opravlja preventivne zdravstvene preglede delavcev zaposlenih v podjetjih, zavodih in drugih organizacijah ter pri posameznikih, vključno z zaposlenimi v cestnem, železniškem, zračnem in ladijskem prometu ter pri upravljanju žičnic.
2
Javni zdravstveni zavod lahko opravlja preventivne zdravstvene preglede delavcev v enoti medicine dela, ki jo vodi zdravnik specialist medicine dela in ki jo je verificiralo Ministrstvo za zdravstvo.
3
Zdravnik zasebnik lahko opravlja vse preventivne zdravstvene preglede, če je zdravnik specialist medicine dela in je vpisan v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravstvo za opravljanje dejavnosti medicine dela.
4
Ne glede na določilo 2. in 3. točke tega navodila lahko preventivne preglede zaposlenih, ki opravljajo dela z večjo nevarnostjo poškodb in zdravstvenih okvar, določena v 9. členu pravilnika o načinu in postopku za opravljanje preventivnih zdravstvenih pregledov delavcev, v javnih zdravstvenih zavodih opravljajo splošni zdravniki s podiplomskim tečajem iz medicine dela in zdravniki zasebniki s podiplomskim tečajem iz medicine dela, ki so vpisani v register zasebnih zdravstvenih delavcev za opravljanje dejavnosti medicine dela.
5
To navodilo začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 313-937/96
Ljubljana, dne 15. novembra 1996.
dr. Božidar Voljč l. r.
Minister
za zdravstvo

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti