Uradni list

Številka 66
Uradni list RS, št. 66/1996 z dne 22. 11. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 66/1996 z dne 22. 11. 1996

Kazalo

3699. Sklep o razpisu referenduma za uvedbo krajevnega samoprispevka za območje KS Svibno, stran 5584.

Na podlagi 3. in 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94), 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) in 7. člena statuta KS Svibno je svet KS Svibno na seji dne 17. 11. 1996 sprejel
S K L E P
o razpisu referenduma za uvedbo krajevnega samoprispevka za območje KS Svibno
1. člen
Razpiše se referendum za uvedbo krajevnega samoprispevka za območje KS Svibno.
2. člen
Referendum bo v nedeljo, 8. 12. 1996 na glasovalnem mestu v sejni sobi Krajevne skupnosti Svibno.
3. člen
Iz krajevnega samoprispevka se bo predvidoma zbralo 3,600.000 SIT. Zbrana sredstva se bodo uporabljala za izvajanje naslednjega referendumskega programa:
– oporni zid pri cerkvi Sv. Križa 100m,
– dokončanje ceste Kote, Sp. Počakovo in Zg. Zagrad,
– ureditev kanalizacije in meteornih vod v zaselkih Počakovo, Svibno, Zagrad.
Krajevni samoprispevek bo uveden za obdobje dveh let, in sicer od 1. 1. 1996 do 31. 12. 1998.
5. člen
Pravico glasovanja na referendumu imajo krajani, ki so vpisani v splošni volilni imenik KS Svibno ter vsi krajani, ki še niso vpisani v splošnem volilnem imeniku, so pa zaposleni in prejemajo plačo.
6. člen
Krajevni samoprispevek bodo plačevali krajani s stalnim bivališčem v KS Svibno, in sicer v višini:
1. zaposleni krajani od osebnih dohodkov in nadomestil, zmanjšanih za davke in prispevke iz osebnih dohodkov (od neto plače) po stopnji 2%,
2. upokojenci od pokojnin, ki je osnova za davek od osebnih prejemkov, zmanjšane za prispevke in davke, po stopnji 2%,
3. zavezanci, ki samostojno opravljajo gospodarsko ali poklicno dejavnost in imajo stalno bivališče v KS Svibno od bruto osnove za obračun prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, zdravstveno varstvo in zaposlovanje, po stopnji 2%,
4. zavezanci, ki se jim davek odmerja od dopolnilne dejavnosti (popoldanska obrt) od davčne osnove – dobička, zmanjšane za odmerjene davke, po stopnji 2%,
5. zavezanci, ki dosegajo dohodke s priložnostnim delom na podlagi pogodb o delu, od davčne osnove, zmanjšane za odmerjene davke in prispevke, po stopnji 2%,
6. krajani, lastniki zemljišč, ki imajo stalno bivališče na območju KS Svibno, od katastrskega dohodka negozdnih in gozdnih površin, po stopnji 5%.
7. člen
Plačila samoprispevka so oproščeni zavezanci, ki jih določa 12. člen zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85).
8. člen
Na referendumu se glasuje neposredno in tajno z glasovnico, ki je opremljena s pečatom KS Svibno in ima naslednje besedilo:
.                                         KRAJEVNA SKUPNOST SVIBNO
                                                 GLASOVNICA
Na referendumu dne 8. 12. 1996 za uvedbo samoprispevka v denarju za dobo dveh let, to je od 1. 1. 1997 do 31. 12. 1998 za območje KS Svibno, ki se bo uporabil za rekonstrukcijo opornega zidu pri cerkvi Sv. Križa, posodobitev cest, ureditev kanalizacije in meteornih vod
.                                                glasujem
ZA                                                                                  PROTI
                                                  (pečat)
Tisti, ki glasuje, izpolni glasovnico tako, da obkroži “ZA”, če se strinja z uvedbo samoprispevka in “PROTI”, če se z uvedbo samoprispevka ne strinja.
9. člen
Referendum vodi volilna komisija KS Svibno, pri čemer se smiselno uporabljajo določila zakona o lokalnih volitvah ter zakona o referendumu in o ljudski iniciativi.
10. člen
Sredstva za izvedbo referenduma zagotavlja KS Svibno.
11. člen
Sredstva samoprispevka se bodo zbirala na posebnem žiro računu KS Svibno, številka 50710-645-61145. Nadzor nad zbiranjem, uporabo in gospodarjenjem s samoprispevkom zbranimi sredstvi bo opravljal svet KS Svibno, in bo najmanj enkrat letno poročal o uporabi zbranih sredstev.
12. člen
Samoprispevek obračunavajo in odtegujejo podjetja, zavodi, zasebni delodajalci in drugi izplačevalci plač ali nadomestil in pokojnin pri vsakem izplačilu.
Kmetijskim proizvajalcem in obrtnikom bo obračunavala in odtegovala samoprispevek pristojna izpostava Republiške uprave za javne prihodke.
Ob vsakem izplačilu oziroma nakazilu je potrebno krajevni skupnosti dostaviti seznam zavezancev, za katere se nakazuje samoprispevek.
13. člen
Od zavezancev, ki samoprispevka ne plačujejo v roku se obveznosti izterjajo po predpisih, ki veljajo za izterjavo davkov.
14. člen
Zavezancem se plačani zneski samoprispevka odštevajo od osnove za dohodnino (7. člen zakona o dohodnini, Uradni list RS, št. 71/93, 2/94, 7/95).
15. člen
Za vse ostalo, kar ni s tem sklepom posebej določeno, se smiselno uporabljajo določila zakona o samoprispevku.
16. člen
Ta sklep začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Svibno, dne 19. novembra 1996.
Predsednik sveta
KS Svibno
Miha Kmetič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti