Uradni list

Številka 66
Uradni list RS, št. 66/1996 z dne 22. 11. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 66/1996 z dne 22. 11. 1996

Kazalo

3683. Sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka v denarju za območje KS Špitalič, stran 5557.

S K L E P
o uvedbi krajevnega samoprispevka v denarju za območje KS Špitalič
1. člen
Za območje KS Špitalič (vasi: Bela, Jastroblje, Okrog, Špitalič) se uvede samoprispevek v denarju za sofinanciranje izvajanja petletnih programov dela na območju KS Špitalič.
2. člen
Samoprispevek se uvede za obdobje petih let, in sicer od 1. 12. 1996 so 30. 11. 2001.
3. člen
Iz krajevnega samoprispevka se bo predvidoma zbralo 6,500.000 SIT. Zbrana sredstva se bodo uporabljala za izvajanje naslednjega referendumskega programa:
– dokončanje mrliške vežice,
– sanacija oziroma dokončanje obstoječih vodovodnih zajetij in razvodov v KS,
– izdelava projektov in gradnja vodovodov do hiš, kjer še ni tekoče vode,
– posodobitev cest, priprava dokumentacije in izvedba, in sicer: Jastroblje–Loka, Špitalič–Sp. Okrog, Nova reber–Bela (Učakar, Nadlistnik, Slope), Špitalič–Dolina, Podkozjak–Pertiživc, Jastroblje–Podlipovec, Špitalič–Sedeljšak,
– razširitev telefonskega omrežja,
– gradnja avtobusnih postajališč,
– javna razsvetljava Jastroblje, Špitalič, Zg. Okrog,
– sanacija hudournikov, ki ogrožajo naselja,
– razno (sofinanciranje društev, organizacij...).
4. člen
Krajevni samoprispevek bodo plačevali krajani s stalnim bivališčem v KS Špitalič, in sicer v višini:
1. zaposleni krajani od osebnih dohodkov in nadomestil, zmanjšanih za davke in prispevke iz osebnih dohodkov (od neto plače) po stopnji 2%,
2. upokojenci od pokojnin, ki je osnova za davek od osebnih prejemkov, zmanjšane za prispevke in davke, po stopnji 2%,
3. zavezanci, ki samostojno opravljajo gospodarsko ali poklicno dejavnost in imajo stalno prebivališče v KS Špitalič od bruto osnove za obračun prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, zdravstveno varstvo in zaposlovanje, po stopnji 2%,
4. zavezanci, ki se jim davek odmerja od dopolnilne dejavnosti (popoldanska obrt) od davčne osnove – dobička, zmanjšane za odmerjene davke, po stopnji 2%,
5. zavezanci, ki dosegajo dohodke s priložnostnim delom na podlagi pogodb o delu, od davčne osnove, zmanjšane za odmerjene davke in prispevke, po stopnji 2%,
6. krajani, lastniki zemljišč, ki imajo stalno bivališče na območju KS Špitalič, od katastrskega dohodka negozdnih in gozdnih površin, po stopnji 5%.
5. člen
Plačila samoprispevka so oproščeni zavezanci, ki jih določa 12. člen zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85).
6. člen
Samoprispevek obračunavajo in odtegujejo podjetja, zavodi, zasebni delodajalci in drugi izplačevalci plač ali nadomestil in pokojnin pri vsakem izplačilu.
Kmetijskim proizvajalcem in obrtnikom bo obračunavala in odtegovala samoprispevek pristojna izpostava Republiške uprave za javne prihodke.
Ob vsakem izplačilu oziroma nakazilu je potrebno krajevni skupnosti dostaviti seznam zavezancev za katere se nakazuje samoprispevek.
7. člen
Sredstva samoprispevka se bodo zbirala na posebnem žiro računu KS Špitalič, številka 50140-842-043-82084. Nadzor nad zbiranjem, uporabo in gospodarjenjem s samoprispevkom zbranimi sredstevi bo opravljal svet KS Špitalič, in bo najmanj enkrat letno poročal o uporabi zbranih sredstev.
8. člen
Pravilnost obračunavanja in odvajanja samoprispevka kontrolira Agencija za plačilni promet, nadziranje in informiranje RS Slovenije ter Republiška uprava za javne prihodke v okviru svojih pristojnosti.
9. člen
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Špitalič, dne 11. novembra 1996.
Predsednik
sveta KS Špitalič
Marjan Križnik l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti