Uradni list

Številka 66
Uradni list RS, št. 66/1996 z dne 22. 11. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 66/1996 z dne 22. 11. 1996

Kazalo

3681. Sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka v denarju za območje KS Vranja Peč, stran 5555.

Na podlagi 3. in 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94), 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85), sklepa o razpisu referenduma za uvedbo krajevnega samoprispevka in izidu glasovanja na referendumu dne 10. 11. 1996, je svet KS Vranja Peč na seji 12. 11. 1996 sprejel
S K L E P
o uvedbi krajevnega samoprispevka v denarju za območje KS Vranja Peč
1. člen
Za območje KS Vranja Peč se uvede samoprispevek v denarju za sofinanciranje izvajanja petletnih programov dela na območju KS Vranja Peč.
2. člen
Samoprispevek se uvede za obdobje petih let, in sicer od 1. 12. 1996 do 30. 11. 2001.
3. člen
Iz krajevnega samoprispevka se bo predvidoma zbralo 8,000.000 SIT. Zbrana sredstva se bodo uporabljala za naslednji referendumski program:
– za ureditev cest, javne razsvetljave, izgradnjo mrliške vežice – 80%,
– za vzdrževanje obstoječih objektov in komunalnih naprav v KS – 15%,
– za sofinanciranje društev, organizacij in delovanje organov KS – 5%.
Razporeditev sredstev po namenih in vrstni red investicij določa svet KS Vranja Peč z letnim planom.
4. člen
Samoprispevek bodo plačali krajani, ki stalno prebivajo na območju Krajevne skupnosti Vranja Peč, ki zajema vasi in zaselke: Spodnje Palovče, Trebelno pri Pavlovčah, Velika Lašna, Vranja Peč, Zgornje Palovče.
Samoprispevek plačujejo:
1. zaposleni krajani od osebnih dohodkov in nadomestil, zmanjšanih za davke in prispevke iz osebnih dohodkov (od neto plače) po stopnji 2%,
2. upokojenci od pokojnin, ki je osnova za davek od osebnih prejemkov, zmanjšane za prispevke in davke, po stopnji 2%,
3. zavezanci, ki samostojno opravljajo gospodarsko ali poklicno dejavnost in imajo stalno prebivališče v KS Vranja Peč od bruto osnove za obračun prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, zdravstveno varstvo in zaposlovanje, po stopnji 2%,
4. zavezanci, ki se jim davek odmerja od dopolnilne dejavnosti (popoldanske obrti) od davčne osnove – dobička, zmanjšane za odmerjene davke, po stopnji 2%,
5. zavezanci, ki dosegajo dohodke s priložnostnim delom na podlagi pogodbe ob delu, od davčne osnove, zmanjšane za odmerjene davke in prispevke, po stopnji 2%,
6. krajani, lastniki zemljišč, ki imajo stalno bivališče na območju KS Vranja Peč, od katastrskega dohodka negozdnih in gozdnih površin, po stopnji 4%.
5. člen
Plačila samoprispevka so oproščeni zavezanci po določbah 12. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85).
6. člen
Samoprispevek obračunavajo in odtegujejo podjetja, zavodi in drugi izplačanci plač nadomestil in pokojnin.
Kmetom in samostojnim podjetnikom obračunava in odteguje samoprispevek pristojna izpostava Republiške uprave za javne prihodke.
Ob vsakem nakazilu samoprispevka je potrebno Krajevni skupnosti Vranja Peč dostaviti seznam zavezancev, za katere se nakazuje samoprispevek.
7. člen
S sredstvi samoprispevka, ki se bodo zbirala na posebnem žiro računu KS Vranja Peč, št. 50140-842-043-82112, bo upravljal svet KS Vranja Peč, ki je odgovoren za zbiranje ter pravilno in namensko porabo sredstev.
Svet KS Vranja Peč je dolžan o zbranih in porabljenih sredstvih najmanj dvakrat letno poročati na zboru krajanov.
8. člen
Pravilnost obračunavanja in odvajanja samoprispevka kontrolira Agencija za plačilni promet, nadziranje in informiranje ter pristojne uprave RUJP, po reformi davčne uprave pa organi, ki bodo prevzeli pristojnosti sedanjih.
9. člen
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Vranja Peč, dne 12. novembra 1996.
Predsednik
sveta KS Vranja Peč
Filip Brelih l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti