Uradni list

Številka 61
Uradni list RS, št. 61/1996 z dne 4. 11. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 61/1996 z dne 4. 11. 1996

Kazalo

3477. Navodilo o načinu oddajanja telovadnic osnovnih šol v uporabo, stran 5225.

Na podlagi 6. točke 49. in 93. člena statuta Mestne občine Ljubljana (Uradni list RS, št. 32/95 in 33/95) izdaja župan Mestne občine Ljubljana
N A V O D I L O
o načinu oddajanja telovadnic osnovnih šol v uporabo
1. člen
S tem navodilom se določa način oddajanja telovadnic osnovnih šol (v nadaljevanju: telovadnice) na območju Mestne občine Ljubljana v uporabo, višina uporabnine in način plačila uporabnine.
2. člen
Osnovne šole (v nadaljevanju: šole) lahko oddajajo telovadnice v uporabo po končanem pouku in zaključenih interesnih dejavnostih svoje šole.
3. člen
Pri oddajanju telovadnic v uporabo morajo šole dati prednost tistim programom športnih društev, ki vključujejo otroke in mladino do 20. leta starosti in so vključeni v program športa Mestne občine Ljubljana (v nadaljevanju: MOL). Šole naj bi za te starostne skupine zagotavljale telovadnice do 20. ure zvečer.
4. člen
Za uveljavitev prednostne pravice morajo športna družba predložiti šoli potrdilo o priznanem številu ur, ki ga, v skladu z letnim programom športa v MOL, izda oddelek za pedagoško vzgojo, izobraževanje in šport, Mestne uprave MOL (v nadaljevanju: pristojni upravni organ).
5. člen
Uporabnina za tisti del programa, ki je za športna društva sofinanciran iz proračunskih sredstev MOL, znaša za 1 uro vadbe (60 minut) 10 DEM za veliko telovadnico oziroma 8 DEM za malo telovadnico, v tolarski protivrednosti na dan izstavitve računa.
6. člen
Za oddane prostore, v katerih uporabnik telovadnice izvaja dejavnost namenjeno uporabnikom, ki niso opredeljeni v 3. členu tega navodila, se oblikuje ekonomska najemnina.
7. člen
Šole izstavljajo račune za plačilo uporabnine za telovadnice, za tisti del programa, ki se društvom sofinancira iz proračunskih sredstev MOL, pristojnemu upravnemu organu.
8. člen
Pogodbe o oddaji telovadnic v uporabo, podatke o prihodkih in porabi sredstev iz naslova oddaje telovadnic v uporabo pošiljajo ravnatelji osnovnih šol pristojnemu upravnemu organu enkrat letno.
9. člen
Sredstva, pridobljena iz naslova oddaje telovadnic v uporabo, lahko šole uporabljajo le za opravljanje in razvoj športnih dejavnosti, oziroma vzdrževanje prostorov.
10. člen
To navodilo začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 2815/1-96
Ljubljana, dne 18. oktobra 1996.
Župan
Mestne občine Ljubljana
dr. Dimitrij Rupel l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti