Uradni list

Številka 59
Uradni list RS, št. 59/1996 z dne 25. 10. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 59/1996 z dne 25. 10. 1996

Kazalo

3425. Uredba o razporeditvi delovnega časa in uradnih ur v upravni enoti Ljubljana, stran 5089.

Na podlagi 37. člena zakona o upravi (Uradni list RS, št. 67/94) in skladno z določili uredbe o razporeditvi delovnega časa v upravnih organih (Uradni list RS, št. 72/93), izdaja načelnica upravne enote Ljubljana
U R E D B O
o razporeditvi delovnega časa in uradnih ur v upravni enoti Ljubljana
1. člen
S to uredbo se določa začetek in konec, trajanje ter razporeditev delovnega časa in razporeditev uradnih ur v upravni enoti Ljubljana.
Delovni čas
2. člen
Delovni čas v upravni enoti Ljubljana se razporedi na pet delovnih dni v tednu, in sicer na ponedeljek, torek, sredo, četrtek in petek.
V primerih, ko to narekuje značaj nalog upravnega organa ali način njegovega dela, lahko načelnica upravne enote Ljubljana za posamezno notranjo organizacijsko enoto upravne enote Ljubljana razporedi delovni čas tudi na soboto in nedeljo.
3. člen
Delovni čas v upravni enoti Ljubljana traja: v ponedeljek, torek in četrtek od 7. do 16. ure, v sredo od 7. do 17. ure in v petek od 7. do 15. ure, razen za tiste notranje organizacijske enote Sektorja za upravne notranje zadeve upravne enote Ljubljana, za katere je s to uredbo delovni čas določen drugače.
Delovni čas v upravni enoti Ljubljana se razporedi tako, da zajema čas obvezne prisotnosti delavcev na delovnem mestu v ponedeljek, torek in četrtek od 8. do 15. ure, v sredo od 8. do 16. ure in petek od 8. do 14. ure, razen za delavce tistih notranjih organizacijskih enot Sektorja za upravne notranje zadeve upravne enote Ljubljana, za katere je s to uredbo delovni čas določen drugače.
4. člen
Premakljiv delovni čas za prihod delavcev na delo je med 7. in 8. uro, za odhod z dela pa v ponedeljek, torek in četrtek med 15. in 16. uro, v sredo med 16. in 17. uro ter v petek med 14. in 15. uro, razen za delavce notranjih organizacijskih enot Sektorja za upravne notranje zadeve upravne enote Ljubljana, za katere je s to uredbo premakljiv delovni čas določen drugače.
5. člen
V okviru razpona delovnega časa, določenega za prihod na delo oziroma z dela, morajo delavci, upoštevajoč značaj upravnih nalog in način njihovega izvrševanja, opraviti 40-urno tedensko delovno obveznost.
Delovni čas v sektorju za upravne notranje zadeve upravne enote Ljubljana
6. člen
V Sektorju za upravne notranje zadeve upravne enote Ljubljana, to je v oddelku za skupne zadeve, oddelku za javni red, oddelku za matične zadeve in oddelku za promet, kjer je opravljanje nalog organizirano dvoizmensko, se delovni čas razporedi tako, da v ponedeljek, torek, sredo in četrtek zajema čas od 7. do 18. ure, v petek pa od 7. do 16. ure.
Delovni čas v oddelku izpitni center sektorja za upravne notranje zadeve je ponedeljek in sredo od 11.30 do 20. ure, v torek od 6.40 do 15. ure v četrtek in petek od 6.40 do 14. ure.
7. člen
V primerih, ko to narekuje značaj nalog upravnega organa ali način njegovega dela, lahko načelnica upravne enote Ljubljana razporedi delovni čas, določen v 3., 4. in 6. členu te uredbe, tudi drugače.
Uradne ure v izpostavah upravne enote Ljubljana
8. člen
V izpostavah upravne enote Ljubljana so uradne ure v ponedeljek in petek od 8. do 12. ure, v sredo pa od 8. do 12. ure in od 14. do 16. ure.
9. člen
V odseku za občo upravo in skupne zadeve izpostave Šiška upravne enote Ljubljana ima sodelavec I za najdene predmete uradne ure v ponedeljek od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure, v sredo od 8. do 12. ure in od 13. do 16. ure ter v petek od 8. do 12. ure in od 13. do 14. ure.
Uradne ure v sektorju za upravne notranje zadeve upravne enote Ljubljana
10. člen
V Sektorju za upravne notranje zadeve upravne enote Ljubljana, to je v oddelku za skupne zadeve, oddelku za javni red, oddelku za matične zadeve in oddelku za promet, kjer je opravljanje nalog organizirano dvoizmensko, so uradne ure v ponedeljek, torek, sredo in četrtek od 8. do 17. ure, v petek pa od 8. do 15. ure.
11. člen
V oddelku za potne listine in tujce sektorja za upravne notranje zadeve so uradne ure v ponedeljek, torek in četrtek od 8. do 15. ure, v sredo od 8. do 16. ure in v petek od 8. do 14. ure.
12. člen
V oddelku izpitni center sektorja za upravne notranje zadeve so uradne ure v ponedeljek in sredo od 12. do 19. ure, v torek od 7. do 14. ure, v četrtek in petek pa od 7. do 13. ure.
13. člen
V oddelku za matične zadeve in oddelku za javni red, kjer je delo organizirano enoizmensko ter v krajevnih uradih Medvode in Vodice so uradne ure v ponedeljek in petek od 8. do 12. ure, v sredo pa od 8. do 12. ure in od 14. do 16. ure.
V krajevnih uradih Horjul, Škofljica, Velike Lašče in Preserje so uradne ure v ponedeljek in četrtek od 8. do 16. ure.
V krajevnih uradih Dobrova, Polhov Gradec, Ig in Brezovica pa so uradne ure v sredo od 8. do 17. ure in v petek od 8. do 15. ure.
Uradne ure v sprejemnih pisarnah upravne enote Ljubljana
14. člen
Uradne ure v sprejemnih pisarnah upravne enote Ljubljana so v ponedeljek, torek in četrtek od 8. do 15. ure, v sredo od 8. do 16. ure in v petek od 8. do 14. ure.
15. člen
V primerih, ko to narekuje značaj nalog upravnega organa, lahko načelnica upravne enote Ljubljana na celotno upravno enoto, oziroma za posamezne notranje organizacijske enote Upravne enote Ljubljana določi večji obseg uradnih ur, kot je to določeno v členih od 8. do 14. te uredbe.
16. člen
Razporeditev delovnega časa in uradnih ur v upravni enoti Ljubljana mora biti označena na vidnem mestu v poslovnih prostorih upravne enote Ljubljana.
17. člen
Ta uredba začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije, uporablja pa se od 1. novembra 1996.
Št. 2033/96
Ljubljana, dne 16. oktobra 1996.
Načelnica
upravne enote Ljubljana
Nina Jevšnik, dipl. ek. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti