Uradni list

Številka 55
Uradni list RS, št. 55/1996 z dne 4. 10. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 55/1996 z dne 4. 10. 1996

Kazalo

3201. Odlok o pobiranju takse za urejanje prometa ob vikendih in praznikih na parkiriščih območja Občine Ig, stran 4612.

Na podlagi 2., 8. in 93. člena statuta Občine Ig je Občinski svet občine Ig na 19. redni seji dne 12. 9. 96 sprejel
O D L O K
o pobiranju takse za urejanje prometa ob vikendih in praznikih na parkiriščih območja Občine Ig
1. člen
S tem odlokom se vaškim skupnostim dodeli pravica, da uvede začasno pobiranje parkirnine. Vaške skupnosti lahko te pravice prenesejo na delujoča turistična društva.
2. člen
Začasna parkirnina se lahko pobira le ob koncu tedna in v prazničnih dneh. Dnevi, ki se štejejo v konec tedna so: petek, sobota in nedelja.
3. člen
Ceno parkiranja določi Občinski svet občine Ig. Parkirnino pobira redar, ki kontrolira in odgovarja za red na področju, ki je določen. Redar pobira parkirnino s parkirnimi listki, ki so originalno ožigosani na občini. Redar je pooblaščena uradna oseba občine. Izkazuje se z posebno izkaznico. Delo redarja se opravlja kot priložnostna storitev.
4. člen
Začasno pobiranje se uvaja iz razloga, da se prepreči parkiranje na zasebnih in travnatih površinah in na mestih, kjer bi bil oviran promet občanov, ki stanujejo v bližini parkirišč ter zaradi prekomernega onesnaževanja okolice. Parkirna mesta so označena in določena.
5. člen
Sredstva od pobrane parkirnine bo vaška skupnost namensko uporabila za urejanje parkirnega oziroma javnega prostora v svojem kraju, v višini 70%, 30% pa odvaja Občini Ig.
6. člen
Kdor na zahtevo redarja ne plača parkirnine se ga kaznuje z denarno kaznijo 2.000–5.000 SIT na kraju samem.
Prav tako se kaznuje, kdor prepreči redarju izvrševanje uradne naloge. Denarno kazen je storilec dolžan plačati takoj, najkasneje pa v osmih dneh ali v tem roku ugovarjati pri organu, katerega uradna oseba je izrekla kazen.
7. člen
Ta odlok začne veljati z dnem sprejema.
Št. 716
Ig, dne 21. septembra 1996.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Ig
Janez Cimperman l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti