Uradni list

Številka 54
Uradni list RS, št. 54/1996 z dne 27. 9. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 54/1996 z dne 27. 9. 1996

Kazalo

3159. Sklep o razpisu referenduma o uvedbi oziroma podaljšanju krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Kebelj, stran 4560.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) in 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94), odloka o krajevnih skupnostih Občine Slovenska Bistrica in statuta Krajevne skupnosti Kebelj je svet Krajevne skupnosti Kebelj na seji dne 20. 9. 1996 sprejel
S K L E P
o razpisu referenduma o uvedbi oziroma podaljšanju krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Kebelj
1. člen
Za območje Krajevne skupnosti Kebelj se razpiše referendum o uvedbi oziroma podaljšanju krajevnega samoprispevka v denarju za financiranje:
a) obnove in vzdrževanja lokalnih cest ter ureditve razsvetljave,
b) izgradnje večnamenskega doma,
c) izvajanje nalog po sklepu sveta KS.
2. člen
Program nalog iz 1. člena tega sklepa je po cenah avgust 1996 ocenjen na 30,000.000 SIT, od tega se iz zbranih sredstev samoprispevka za izvedbo nalog pod točko
a) namenja                                         7,200.000 SIT
b) namenja                                         9,000.000 SIT
c) namenja                                         1,800.000 SIT
Razliko do ocenjenega programa bo krajevna skupnost zagotavljala z dodatnimi prispevki krajanov v denarju in delu in sredstvi proračuna Občine Slovenska Bistrica.
3. člen
Referendum bo v nedeljo 10. novembra 1996 od 7. do 19. ure na glasovalnih mestih, ki jih določi volilna komisija.
4. člen
Sredstva samoprispevka se bodo zbirala na posebnem računu Krajevne skupnosti Kebelj. Z njimi bo v skladu s programom razpolagal svet krajevne skupnosti. O uresničevanju programa in porabi sredstev samoprispevka bo svet krajevne skupnosti redno poročal zboru krajanov Krajevne skupnosti Kebelj.
5. člen
Samoprispevek bo uveden za dobo petih let, in sicer od 1. 11. 1996 do 31. 10. 2001.
6. člen
Samoprispevek bodo plačevali krajani, ki stalno prebivajo na območju Krajevne skupnosti Kebelj, in sicer:
– zavezanci, ki imajo plačo iz delovnega razmerja oziroma nadomestila ter druge dohodke in prejemke, ki imajo značaj plače, po stopnji 2,5% od neto plače oziroma nadomestila;
– zavezanci, ki imajo dohodek od samostojnega opravljanja gospodarskih in poklicnih dejavnosti ter avtorskih pravic po stopnji 2,5% od plač oziroma od dohodka;
– zavezanci, ki prejemajo pokojnino razen tistih, ki prejemajo varstveni dodatek, po stopnji 2,5%;
– zavezanci, ki imajo dohodek iz kmetijske dejavnosti po stopnji 7% letno od katastrskega dohodka in dohodka od gozdov;
– zavezanci, ki imajo dohodek iz dveh ali več virov v navedenem času, plačujejo za vsak vir posebej.
Krajani, ki so začasno zaposleni v tujini in občani, ki imajo na območju Krajevne skupnosti Kebelj zgrajene hiše ali počitniške hišice in stalno bivajo drugje, plačujejo letno 200 DEM v tolarski protivrednosti.
7. člen
Samoprispevek obračunavajo in odtegujejo podjetja, zavodi, zasebni delodajalci in drugi izplačevalci plač ali nadomestil in pokojnin.
Kmetijskim proizvajalcem in obrtnikom bo obračunavala in odtegovala samoprispevek Republiška uprava za javne prihodke – izpostava Slovenska Bistrica.
Ob vsakem izplačilu oziroma nakazilu samoprispevka se Krajevni skupnosti Kebelj dostavi seznam zavezancev za katere se samoprispevek nakazuje.
8. člen
Samoprispevek se ne plačuje od socialnovarstvenih pomoči, od otroških dodatkov, invalidnin, od štipendij in nagrad učencev in študentov na proizvodnem delu in delovni praksi, od regresa za letni dopust, jubilejnih nagrad in odpravnin.
9. člen
Pravico do glasovanja imajo vsi krajani, ki so vpisani v volilnem imeniku s stalnim prebivališčem v Krajevni skupnosti Kebelj in so starejši od 18 let, oziroma starejši od 15 let, če so v delovnem razmerju.
10. člen
Referendum vodi volilna komisija Krajevne skupnosti Kebelj, pri čemer smiselno uporablja določila zakona o volitvah in določila zakona o referendumu in o ljudski iniciativi.
11. člen
Družbeni nadzor nad zbiranjem, uporabo in gospodarjenjem s sredstvi samoprispevka opravlja nadzorni odbor Krajevne skupnosti Kebelj. Pravilnost obračunavanja in odvajanja samoprispevka kontrolira Agencija za plačilni promet, nadziranje in informiranje RS ter Republiška uprava za javne prihodke – izpostava Slovenska Bistrica v okviru svojih pristojnosti.
12. člen
Na referendumu glasujejo občani neposredno z glasovnicami. Na glasovnicah je naslednje besedilo:
Krajevna skupnost Kebelj
.                                           G L A S O V N I C A
Na referendumu dne 10. novembra 1996 za uvedbo oziroma podaljšanje krajevnega samoprispevka v denarju za dobo 5 let, to je od 1. 11. 1996 do 31. 10. 2001 za financiranje programa v KS Kebelj
.                                                g l a s u j e m
PROTI                                                                            ZA
                                                    (pečat)
Tisti, ki glasuje izpolni glasovnico tako, da obkroži ZA, če se strinja z uvedbo samoprispevka oziroma PROTI, če se z uvedbo samoprispevka ne strinja.
13. člen
Sredstva za izvedbo referenduma zagotovi Krajevna skupnost Kebelj.
14. člen
Zavezancem se plačani zneski krajevnega samoprispevka odštevajo od osnove za dohodnino (9. člen zakona o dohodnini).
15. člen
Poročilo o izidu referenduma in po uspešno izvedenem referendumu tudi sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka se objavita v Uradnem listu RS.
16. člen
Ta sklep začne veljati z dnem sprejema, objavi pa se v Uradnem listu Republike Slovenije.
Kebelj, dne 20. septembra 1996.
Svet KS Kebelj
Predsednik
Janez Grm l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti