Uradni list

Številka 54
Uradni list RS, št. 54/1996 z dne 27. 9. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 54/1996 z dne 27. 9. 1996

Kazalo

3137. Odredba o dopolnitvi odredbe o izobrazbi predavateljev višjih šol in drugih strokovnih delavcev v višjem strokovnem izobraževanju, stran 4537.

Na podlagi petega odstavka 92. člena zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (Uradni list RS, št. 12/96, 23/96) minister za šolstvo in šport izdaja
O D R E D B O
o dopolnitvi odredbe o izobrazbi predavateljev višjih šol in drugih strokovnih delavcev v višjem strokovnem izobraževanju
1. člen
V odredbi o izobrazbi predavateljev višjih šol in drugih strokovnih delavcev v višjem strokovnem izobraževanju (Uradni list Republike Slovenije, št. 33/96) se dopolnijo 2. točka 2. člena, 2. točka 3. člena, 2. točka 4. člena, 4. točka 5. člena in 3. točka 6. člena, in sicer tako, da se v vsakem prvem odstavku za besedama “organizacije dela” postavi vejica in doda besedilo “psihologije ali sociologije”, za tretjo alineo pa dodajo nove četrta, peta in šesta alinea, ki se glasijo:
“– diplomirani psiholog oziroma profesor psihologije,
– diplomirani sociolog oziroma profesor sociologije,
– diplomirani sociolog in ... oziroma profesor sociologije in ...”
2. člen
V prvem odstavku 8. točke 2. člena se za besedo “kemije” dodata še besedi “ali fizike”, za četrto alineo pa novi peta in šesta alinea, ki se glasita:
“– diplomirani inženir fizike,
– profesor fizike.”
3. člen
V prvem odstavku 13. točke 5. člena se za besedama “umetnostne zgodovine” dodajo besede “ali športne vzgoje”, za tretjo alineo pa nova četrta alinea, ki se glasi:
“ – profesor športne vzgoje.”
4. člen
Za zadnjima alineama drugega odstavka 14. in 15. točke 5. člena se postavi vejica, odstavek pa se nadaljuje z besedilom, ki se glasi:
“oziroma, kdor je po prejšnjih predpisih končal višješolski študij hotelirstva in turizma ali gostinstva in turizma.”
5. člen
Za drugim odstavkom 11., 12., 13. in 14. točke 6. člena se doda novi tretji odstavek, ki se glasi:
“Predavatelj višje šole za predmeta kuharstvo in organizacija dela ter strežba in organizacija dela je lahko tudi, kdor je po prejšnjih predpisih končal višješolski študij hotelirstva in turizma ali gostinstva in turizma.”
6. člen
Za 6. členom se doda novi 6.a člen, ki se glasi:
“Ne glede na določbe te odredbe velja kot ustrezna izobrazba tudi izobrazba, pridobljena po podiplomskih študijskih programih za pridobitev specializacije, magisterija oziroma doktorata znanosti z ustreznega področja.”
7. člen
Ta odredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 603-38/96
Ljubljana, dne 24. septembra 1996.
dr. Slavko Gaber l. r.
Minister
za šolstvo in šport

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti