Uradni list

Številka 36
Uradni list RS, št. 36/1996 z dne 12. 7. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 36/1996 z dne 12. 7. 1996

Kazalo

2362. Pravilnik o spremembah pravilnika o pogojih in načinu opravljanja gospodarskega in športnega ribolova, stran 3129.

Na podlagi drugega odstavka 11. člena in drugega odstavka 12. člena zakona o morskem ribištvu (Uradni list SRS, št. 25/76, 29/86 in 47/87) ter 99. člena zakona o upravi (Uradni list RS, št. 67/94) izdaja minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
P R A V I L N I K
o spremembah pravilnika o pogojih in načinu opravljanja gospodarskega in športnega ribolova
1. člen
Prvi odstavek 1. člena pravilnika o pogojih in načinu opravljanja gospodarskega in športnega ribolova (Uradni list SRS, št. 20/77 in 27/87) se spremeni tako, da se glasi:
“Ta pravilnik določa, na kakšen način in ob katerih pogojih se smejo pravne in fizične osebe ukvarjati z gospodarskim in športnim ribolovom, z gojitvijo in lovom rib in drugih morskih živali, z lovom gob in koral ter z nabiranjem morskih rastlin.”
2. člen
V drugem odstavku 3. člena se besedilo: “občinska skupščina ali občinske skupščine dveh ali več občin” nadomesti z besedilom: “upravna enota”.
3. člen
V prvem odstavku 4. člena se besedilo: “občinski upravni organ” nadomesti z besedilom: “upravna enota”.
V tretjem odstavku se besedilo: “organizacija združenega dela” nadomesti z besedilom: “pravne in fizične osebe”.
4. člen
6. člen se spremeni tako, da se glasi:
“Pri vrstnem redu, ki se določa z žrebanjem (drugi odstavek 3. člena tega pravilnika), smejo poleg ribičev z območja iste upravne enote sodelovati tudi ribiči z območja drugih upravnih enot.”
5. člen
V prvem odstavku 8. člena se besedilo: “funkcionar, ki vodi republiški upravni organ, pristojen za morsko ribištvo” nadomesti z besedilom: “ minister, pristojen za morsko ribištvo”.
6. člen
V drugem in tretjem odstavku 22. člena se besedilo: “pristojna občinska skupščina” nadomesti z besedilom: “pristojna upravna enota”.
7. člen
42. člen se spremeni tako, da se glasi:
“Pristojbina za športni ribolov je dohodek Republike Slovenije.”
8. člen
46. člen se spremeni tako, da se glasi:
“Občinska in medobčinska tekmovanja v športnem ribolovu na morju se smejo organizirati samo po programu tekmovanja, ki ga potrdi Zveza za športni ribolov na morju Slovenije, Portorož in s predhodnim soglasjem upravne enote.
Državna in mednarodna športna tekmovanja v športnem ribolovu na morju se smejo organizirati samo s predhodnim soglasjem ministrstva, pristojnega za morsko ribištvo.”
9. člen
49. člen se spremeni tako, da se glasi:
“Šteje se, da je opravljanje gospodarskega ribolova občana edini ali glavni poklic, če dokaže, da se bo ukvarjal izključno ali s pretežnim delom svoje dejavnosti s tem ribolovom.
Šteje se, da se občan ne bo ukvarjal izključno ali s pretežnim delom svoje dejavnosti z gospodarskim ribolovom:
– če je redno zaposlen;
– če se kot samostojni podjetnik ali kot lastnik gospodarske družbe ukvarja z drugo pridobitno dejavnostjo;
– če je uživalec osebne pokojnine, ki je višja od povprečnega osebnega dohodka na zaposlenega v Republiki Sloveniji v preteklem letu.”
10. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 325-02-20/96
Ljubljana, dne 26. junija 1996.
Minister
za kmetijstvo,
gozdarstvo in prehrano
dr. Jože Osterc l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti