Uradni list

Številka 33
Uradni list RS, št. 33/1996 z dne 21. 6. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 33/1996 z dne 21. 6. 1996

Kazalo

2138. Sklep o uvedbi dodatnega krajevnega samoprispevka za del območja KS Cankova, za naselje Gerlinci, stran 2739.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) ter 3. in 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94) in v skladu s statutom Krajevne skupnosti Cankova, je svet Krajevne skupnosti Cankova dne 10. 6. 1996 sprejel
S K L E P
o uvedbi dodatnega krajevnega samoprispevka za del območja KS Cankova, za naselje Gerlinci
1. člen
Po odločitvi delovnih ljudi in občanov na referendumu dne 2. 6. 1996 se za del območja KS Cankova, za naselje Gerlinci, uvede dodatni samoprispevek v denarju.
2. člen
Krajevni samoprispevek se uvede za obdobje štiri leta in pol, in sicer od 1. julija 1996 do 31. decembra 2000 in bo uporabljen za naslednje namene:
– modernizacijo vaških cest v naselju Gerlinci.
3. člen
Z dodatnim krajevnim samoprispevkom se bo predvidoma zbralo 2,000.000 SIT.
4. člen
Samoprispevek bodo plačevali delovni ljudje in občani, ki imajo stalno prebivališče na območju KS Cankova, v naselju Gerlinci in bo znašal:
a) v denarju:
– 1% mesečno od neto plače zaposlenih oziroma nadomestil plače ter plačil po pogodbah o delu,
– 1% mesečno obrtniki oziroma samostojni podjetniki od povprečne plače v gospodarstvu RS za preteklo trime- sečje,
– 6% od katastrskega dohodka od kmetijske dejavnosti.
5. člen
Krajevna skupnost lahko sredstva samoprispevka, ki so začasno prosta, vroči pri banki za določen čas.
6. člen
Glede oprostitve plačila samoprispevka se uporabljajo določila 12. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85).
7. člen
Z dodatnim krajevnim samoprispevkom zbrana sredstva se bodo v celoti namenila za izvajanje programa iz 2. člena tega sklepa, obračunavale in odvajale na zbirni račun KS Cankova, št. 51900-842-010-82042 pri Agenciji za plačilni promet, nadziranje in informiranje Murska Sobota pa ga bodo delovne organizacije, skupnosti, zasebni podjetniki in obrtniki, Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje RS in drugi ob vsakem izplačilu osebnega dohodka, nadomestil in pokojnin. Krajevni samoprispevek, ki ga plačujejo občani, ki se ukvarjajo s kmetijsko dejavnostjo, opravljajo samostojno obrt ali intelektualne storitve odmerja in odvaja Republiška uprava za javne prihodke, izpostava Murska Sobota v imenu KS Cankova. Krajevni samoprispevek, ki ga plačujejo krajani, ki so na začasnem delu v tujini, plačujejo vsako leto na ŽR KS Cankova, za kar se izstavi položnica krajevne skupnosti v skladu s 4. členom tega sklepa.
8. člen
Od zavezancev, ki samoprispevka ne bodo plačevali v določenem roku, se bodo obveznosti izterjale skupaj z zamudnimi obrestmi po predpisih, ki veljajo za izterjavo davkov.
9. člen
Nadzor nad zbiranjem in porabo s samoprispevkom zbranih sredstev bo opravljal svet KS in bo vsako leto poročal občanom na zboru.
10. člen
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Cankova, dne 10. junija 1996.
Predsednik
sveta KS Cankova
Štefan Flisar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti