Uradni list

Številka 22
Uradni list RS, št. 22/1996 z dne 19. 4. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 22/1996 z dne 19. 4. 1996

Kazalo

1242. Sklep o razpisu referenduma za uvedbo krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Bratonci, stran 1780.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) ter 3. in 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94) in v skladu s statutarnim sklepom Krajevne skupnosti Bratonci, je Svet Krajevne skupnosti Bratonci na seji dne 23. 3. 1996 in na podlagi zbora krajanov sprejel
S K L E P
o razpisu referenduma za uvedbo krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Bratonci
1. člen
Razpiše se referendum za uvedbo krajevnega samoprispevka za območje KS Bratonci. Referendum bo v nedeljo dne 12. 5. 1996 v vaško gasilskem domu Bratonci v času od 7. do 19. ure.
2. člen
Sredstva zbrana s samoprispevkom bodo uporabljena v naslednje namene:
– izgradnjo kanalizacije,
– sofinanciranje ureditve vaške kapele,
– razširitev ulične razsvetljave,
– vzdrževanje in razširitev vaškega pokopališča,
– vzdrževanje poljskih poti,
– asfaltiranje cest last krajevne skupnosti,
– obnovitev vodovodnega omrežja,
– vzdrževanje objektov v lasti krajevne skupnosti,
– dotacije društvom,
– delovanje in funkcioniranje krajevne skupnosti.
3. člen
Za izvršitev programa bo potrebnih 66,850.000 SIT. S samoprispevkom se bo predvidoma zbralo 18,500.000 SIT, preostali del pa bo krajevna skupnost zbrala s sredstvi širše družbene skupnosti.
4. člen
Samoprispevek se uvede za dobo petih let, in sicer za čas od 1. 6. 1996 do 31. 5. 2001.
5. člen
Samoprispevek bodo plačevali krajani, ki stalno prebivajo v KS Bratonci, in sicer v naslednji višini:
a) v denarju
– 2% od neto osebnih dohodkov zaposlenih oziroma nadomestil osebnih dohodkov ter plačil po pogodbah o delu,
– 2% od pokojnin,
– 2% mesečno obrtniki oziroma samostojni podjetniki od povprečne bruto plače v gospodarstvu Republike Slovenije za preteklo trimesečje,
– 5% od katastrskega dohodka iz kmetijske dejavnosti,
– 3% od neto OD povprečnega OD v Republiki Sloveniji za preteklo trimesečje občani, ki so na začasnem delu v tujini,
b) v delovni obvezi
– krajani, nosilci gospodinjske pravice ali njegovi družinski člani do 2 delovna dneva v tekočem letu oziroma po potrebi,
Kdor iz določenih razlogov ne bo opravil delovne obveze, bo plačal nadomestilo v višini, ki jo določi svet KS v skladu s ceno delovnega dne.
6. člen
V primeru nesorazmerij iz postavk tega razpisa, ki bo eventualno nastalo v času trajanja tega samoprispevka, bo Svet KS Bratonci nastala nesorazmerja uskladil tako, da bodo odražala dejanske obremenitve iz razpisa.
7. člen
KS lahko sredstva samoprispevka, ki so začasno prosta, vroči pri banki za določen čas.
8. člen
Glede oprostitve plačila samoprispevka se bodo uporabljala določila 12. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85).
9. člen
Delavcem na začasnem delu v tujini, ki imajo v KS Bratonci stalno bivališče, bo v pripravljalnem postopku posredovan program, ki bo vseboval namen, vrsto in višino samoprispevka, obdobje za katerega se uvaja samoprispevek in glasovnica za glasovanje na referendumu.
10. člen
Pravico glasovanja na referendum imajo krajani, ki so vpisani v splošni volilni imenik in krajani, ki še nimajo volilne pravice so pa zaposleni.
11. člen
Volivci glasujejo osebno in tajno z glasovnico, ki ima naslednjo vsebino:
G L A S O V N I C A
za glasovanje na referendumu dne 12. 5. 1996 o uvedbi krajevnega samoprispevka v denarju in delu za območje KS Bratonci, ki se uporabi za:
Samoprispevek se določi za dobo petih let, in sicer od 1. 6. 1996 do 31. 5. 2001
Višina samoprispevka bo znašala:
a) v denarju
– 2% od neto osebnih dohodkov zaposlenih,
– 2% od pokojnin,
– 2% mesečno obrtniki oziroma samostojni podjetniki od povprečne bruto plače v gospodarstvu Republike Slovnije za preteklo trimesečje,
– 5% od katasterskega dohodka kmetijskih dejavnosti, za katerega se plačuje davek,
– 3% od neto OD povprečnega OD v Republiki Sloveniji za preteklo trimesečje, krajani ki so na začasnem delu v tujini;
b) v delovni obvezi
Krajani, nosilci gospodinjske pravice ali njegovi družinski člani do dva dni v tekočem letu oziroma po potrebi.
Kdor iz določenih razlogov ne bo opravil delovne obveze, bo plačal nadomestilo v višini, ki jo določi svet KS v skladu s ceno delovnega dne.
Zavezanci samoprispevka ne morejo biti občani, ki jih določa 12. člen zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85).
GLASUJEM
“ZA“                               “PROTI“
Glasuje se tako, da se obkroži beseda ZA, če se strinja z uvedbo samoprispevka, oziroma PROTI, če se ne strinja z uvedbo samoprispevka.
Glasovnice morajo biti opremljene s štampiljko Krajevne skupnosti Bratonci.
12. člen
Za zbiranje sredstev samoprispevka in izvajanje del je odgovoren Svet Krajevne skupnosti Bratonci. O realizaciji programa in porabi sredstev samoprispevka mora Svet Krajevne skupnosti Bratonci najmanj enkrat letno poročati na zboru krajanov v KS.
13. člen
Sredstva samoprispevka se bodo zbirala na žiro račun KS Bratonci, številka 51900-842-002-82271. Samoprispevek obračunavajo in odtegujejo podjetja, zavodi, zasebni delodajalci in drugi itplačevalci plač oziroma nadomestil in pokojnin pri vsakem izplačilu.
Ob vsakem izplačilu oziroma nakazilu je potrebno KS dostaviti seznam zavezancev, za katere je bil nakazan samoprispevek.
Kmetijskim proizvajalcem in obrtnikom bo obračunavalo in odtegovalo Ministrstvo za finance Republike Slovenije, izpostava Murska Sobota.
Zavezanci, ki so zaposleni v tujini plačajo samoprispevek enkrat letno, in sicer do 31. 12. tekočega leta, ko jim KS izstavi položnico.
14. člen
Finančna sredstva za izvedbo referenduma zagotovi Svet KS Bratonci. Za izvedbo tega sklepa skrbi volilna komisija KS Bratonci, pri čemer smiselno uporablja določila za kona o volitvah in določila zakona o referendumu in o ljudski iniciativi.
15. člen
Ta sklep se objavi na krajevno običajen način in v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati z dnem objave.
Bratonci, dne 23. marca 1996.
Predsednik
Sveta Krajevne skupnosti
Bratonci
Milan Kerman l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti