Uradni list

Številka 16
Uradni list RS, št. 16/1996 z dne 22. 3. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 16/1996 z dne 22. 3. 1996

Kazalo

930. Sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka v denarju za območje KS Razdrto, stran 1328.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS št. 35/85), 3. in 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94), sklepa o razpisu referenduma za uvedbo krajevnega samoprispevka za območje KS Razdrto in izida glasovanja na referendumu, dne 11. 2. 1996 je svet KS Razdrto na seji dne 13. 2. 1996 sprejel
S K L E P
o uvedbi krajevnega samoprispevka v denarju za območje KS Razdrto
1
Za območje KS Razdrto se uvede samoprispevek v denarju za obdobje dveh let, od 1. 3. 1996 do 28. 2. 1998.
2
Sredstva zbrana s krajevnim samoprispevkom se bodo uporabila za:
– obnovo ostrešja cerkve Sv. Trojice,
– nadgradnja cerkvenega zvonika.
3
Zavezanci za samoprispevek so občani, ki imajo stalno prebivališče na območju Krajevne skupnosti Razdrto, in sicer v naslednji višini:
– 2% od neto plače iz delovnega razmerja in nadomestil ter pogodb o delu,
– 2% od pokojnin,
– 2% od samostojnega opravljanja gospodarske dejavnosti – od zavarovalne osnove, od katere samostojni podjetniki plačujejo prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje,
– 1% od katastrskega dohodka.
Zavezanci za samoprispevek so tudi lastniki podjetij – obrti, ki imajo sedež na območju Krajevne skupnosti Razdrto, ki plačujejo samoprispevek v višini:
– 5% od čistega dobička podjetij – obrti.
4
Samoprispevek se ne plačuje od socialno varstvenih pomoči, od priznavalnin, od invalidnin in drugih prejemkov po predpisih o vojaških invalidih ter civilnih invalidih vojne, od denarnega nadomestila za telesno okvaro, od dodatka za pomoč in postrežbo, od štipendij dijakov in študentov ter nagrad, ki jih dijaki in študentje prejemajo na proizvodnem delu oziroma delovni praksi, od regresa za letni dopust in od jubilejnih nagrad in odpravnin.
Plačilo krajevnega samoprispevka so oproščeni krajani, ki prejemajo plačo iz delovnega razmerja, pa te ne presegajo 1/2 povprečne plače v gospodarstvu RS za preteklo leto ter upokojenci, katerih pokojnina ne presega zneska najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo za tekoče leto.
5
Samoprispevek iz plač zaposlenih in pokojnin se obračunava in nakaže ob vsakem izplačilu, od dohodka kmetijske in obrtne dejavnosti pa obračuna in nakazuje Republiška uprava za javne prihodke mesečno oziroma enkrat letno.
6
Za realizacijo referendumskega programa je potrebno zbrati 8 mio SIT, od tega zneska bo iz samoprispevka zagotovljen znesek 3 mio SIT, preostali del bo KS zbrala s sredstvi lokalne skupnosti.
7
Sredstva zbrana s samoprispevkom so strogo namenska in se bodo uporabila izključno za namene iz 2. točke tega sklepa. Sredstva se nakažejo in zbirajo na poseben žiro račun KS Razdrto.
8
Za zbiranje sredstev in realizacijo referendumskega programa skrbi svet KS, ki enkrat letno poroča zboru krajanov o uporabi sredstev samoprispevka. Svet KS imenuje gradbeni odbor in nadzorni odbor, ki s pooblastilom ustanovitelja skrbi za realizacijo in nadzor nad uporabo sredstev.
9
Samoprispevek bodo obračunavali in odtegovali podjetja, zavodi, zasebni delodajalci in drugi izplačevalci plač ali nadomestil in pokojnin. Kmetijskim proizvajalcem in obrtnikom bo obračunavala in odtegovala samoprispevek Republiška uprava za javne prihodke – izpostava Postojna.
10
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporablja pa se od 1. 3. 1996.
Predsednik
Sveta KS Razdrto
David Žagar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti