Uradni list

Številka 16
Uradni list RS, št. 16/1996 z dne 22. 3. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 16/1996 z dne 22. 3. 1996

Kazalo

874. Odlok o spremembi odloka o plačilu sorazmernega dela stroškov za pripravo in opremljanje stavbnega zemljišča na območju Občine Dobrepolje, stran 1293.

Na podlagi 43., 43.a, 44. in 45. člena zakona o stavbnih zemljiščih (Uradni list SRS, št. 18/84, 32/85 in 33/89) in 17. člena statuta Občine Dobrepolje (Uradni list RS, št. 26/95) je Občinski svet občine Dobrepolje na nadaljevanju 17. seje 13. 3. 1996 sprejel
O D L O K
o spremembi odloka o plačilu sorazmernega dela stroškov za pripravo in opremljanje stavbnega zemljišča na območju Občine Dobrepolje
1. člen
V petem odstavku 2. člena se doda stavek:
V primeru, da je sorazmerni del stroškov od objekta že plačal, to dokaže z ustreznim dokumentom – položnica ali virman.
V 2. členu se doda nov šesti in sedmi odstavek:
Investitor, ki namerava graditi nadomestni objekt ali spremeniti namembnost objekta, je dolžan plačati sorazmerni del stroškov opremljanja stavbnega zemljišča, če z novim objektom poveča koristno površino v primerjavi z objektom, na osnovi katerega nov objekt gradi kot nadomestni objekt.
V primeru, da investitor nadomestnega objekta ne gradi na lokaciji obstoječega objekta, je dolžan plačati sorazmerni del stroškov za pripravo in opremljanje stavbnega zemljišča za celotno koristno površino novega objekta. Po odstranitvi obstoječega objekta, ki ga novi nadomešča, se investitorju povrne vrednost sorazmernega dela stroškov za pripravo in opremljanje stavbnega zemljišča, za koristno površino starega objekta po izhodiščni ceni, veljavni na dan izstavljenega zahtevka za povračilo plačanega dela stroškov, vendar največ do višine, ki jo prinaša obračun upoštevajoč površino novega objekta.
2. člen
V 5. členu se črta prvi in drugi odstavek in nadomesti z naslednjim tekstom:
Izhodiščno ceno za izračun sorazmernega dela stroškov opremljanja stavbnega zemljišča izven območja urejanja stavbnega zemljišča določi Občinski svet občine Dobrepolje na dan 31. decembra za naslednje leto.
Izhodiščna cena velja za območje z navečjo stopnjo opremljenosti v občini (objekti za individualno komunalno rabo – 60% in objekti za kolektivno komunalno rabo – 40%). Določena je za:
a) počitniško hišico v velikosti 50 m2 koristne površine objekta,
b) stanovanjski objekt velikosti 150 m2 koristne površine objekta,
c) poslovne, proizvodne in obrtne objekte, prostore v katerih je poslovna, proizvodna in obrtna dejavnost, garaže, urade, trgovine in zaprte športne objekte, velikosti 200 m2 koristne površine objekta,
d) gospodarske objekte namenjene kmetijski dejavnosti, lažje gospodarske objekte, kolikor niso zajeti v točkah a), b) in c) in odprte rekreacijske površine v velikosti 750 m2 koristne površine objekta.
Št. 414-1/96
Dobrepolje, dne 13. marca 1996.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Dobrepolje
Brane Brodnik, dipl. inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti