Uradni list

Številka 16
Uradni list RS, št. 16/1996 z dne 22. 3. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 16/1996 z dne 22. 3. 1996

Kazalo

862. Sklep o poročanju in obveščanju javnosti o poslovanju investicijskih skladov, stran 1256.

Na podlagi drugega odstavka 27. člena, tretjega odstavka 102. člena, drugega odstavka 105. člena in drugega odstavka 113. člena zakona o investicijskih skladih in družbah za upravljanje (Uradni list RS, št. 6/94) izdaja Agencija za trg vrednostnih papirjev
S K L E P
o poročanju in obveščanju javnosti o poslovanju investicijskih skladov
I. SPLOŠNA DOLOČBA
1. člen
S tem sklepom se predpisuje vsebina, način in roki poročanja Agenciji za trg vrednostnih papirjev (v nadaljevanju: agencija) in obveščanja javnosti o poslovanju investicijskih skladov.
II. DNEVNO POROČANJE IN OBVEŠČANJE JAVNOSTI
2. člen
(1) Družba za upravljanje mora vsak delovni dan poročati agenciji o podatkih o vrednosti enote premoženja vzajemnega sklada (v nadaljevanju: VEP) na obrazcu VS/D - Dnevno poročanje vzajemnih skladov.
(2) Vsebina obrazca VS/D in navodila za njegovo izpolnjevanje so določena v prilogi 1 k temu sklepu.
(3) Družba za upravljanje mora vsak delovni dan v dnevnem časopisu, ki se prodaja na območju celotne Slovenije, objaviti podatke o VEP. Objavljeni podatki morajo biti enaki tistim, ki jih je družba za upravljanje posredovala agenciji na podlagi prvega odstavka tega člena, pri čemer lahko izpusti zgolj navedbo osebe, odgovorne za resničnost, popolnost in istovetnost podatkov.
(4) Agencija lahko odredi, da mora posamezna družba za upravljanje ali vse družbe za upravljanje, sočasno s podatki iz tretjega odstavka tega člena objaviti oziroma objavljati tudi druge podatke, ki so pomembni za pravilno in popolno obveščenost investitorjev in ki jih v odredbi določi agencija.
(5) Družba za upravljanje mora agenciji poročati o podatkih o VEP istega dne, za katerega se računa VEP, javno pa jih objavi naslednji delovni dan.
(6) Kadar družba za upravljanje upravlja več vzajemnih skladov lahko pri javnem objavljanju podatkov o VEP teh skladov obrazec VS/D priredi tako, da vsebuje podatke za več skladov in mu za vsak nadaljnji sklad doda nov stolpec. V drugi vrstici dodanih stolpcev je v takšnem primeru potrebno vpisati ime vzajemnega sklada, za katerega veljajo podatki v tem stolpcu, podatki v tretji do enajsti vrstici pa se izpolnijo na enak način kot v obrazcu VS/D za posamezen sklad.
III. MESEČNO POROČANJE IN OBVEŠČANJE JAVNOSTI
3. člen
(1) Družba za upravljanje mora agenciji najkasneje do osmega dne v mesecu sporočati podatke o investicijskih skladih za prejšnji mesec na naslednjih obrazcih:
1. obrazcu IS/M-1 - Agregatni mesečni prikaz strukture sredstev investicijskega sklada,
2. obrazcu IS/M-2a - Mesečni prikaz strukture in spremembe naložb investicijskih skladov v kratkoročne vrednostne papirje,
3. obrazcu IS/M-2b - Mesečni prikaz strukture in spremembe naložb investicijskih skladov v dolgoročne vrednostne papirje,
4. obrazcu IS/M-2c - Mesečni prikaz naložb investicijskih skladov v dolgoročne vrednostne papirje po poslih, sklenjenih izven organiziranega trga,
5. obrazcu IS/M-3 - Drugi mesečni podatki.
(2) Vsebina obrazcev iz prvega odstavka tega člena in navodila za njihovo izpolnjevanje so določena v prilogi 2 k temu sklepu.
(3) Ne glede na določbo prvega odstavka tega člena lahko družba za upravljanje sporoča agenciji podatke o pooblaščeni investicijski družbi iz prvega odstavka tega člena trimesečno, dokler ima pooblaščena investicijska družba v strukturi svojih sredstev več kot 50% neizkoriščenih lastninskih certifikatov oziroma najkasneje do 31. 12. 1996.
(4) Ne glede na določbo prvega odstavka tega člena družba za upravljanje na obrazcu IS/M-2c poroča samo o tistih poslih nakupa in prodaje vrednostnih papirjev, sklenjenih izven organiziranega trga vrednostnih papirjev, o katerih ne poroča v rokih in na način, določen s sklepom o določitvi postopka medsebojnega trgovanja pooblaščenih investicijskih družb, slovenskega odškodninskega sklada in kapitalskega sklada pokojninskega in invalidskega zavarovanja (Uradni list RS, št. 44/95).
4. člen
(1) Družba za upravljanje mora na zahtevo vsakega imetnika kuponov vzajemnega sklada temu omogočiti vpogled v mesečna poročila iz 1., 2., 3. in 5. točke prvega odstavka 3. člena tega sklepa in mu na posebno zahtevo izročiti kopijo teh poročil proti povrnitvi dejanskih stroškov kopiranja.
(2) Družba za upravljanje mora v roku iz prvega oziroma tretjega odstavka 3. člena tega sklepa poročila iz prvega odstavka 3. člena tega sklepa dostavi članom nadzornega sveta pooblaščene investicijske družbe.
5. člen
(1) Družba za upravljanje oziroma pooblaščena družba za upravljanje mora enkrat na mesec, in sicer do desetega dne v naslednjem mesecu, v časopisu, ki izhaja najmanj enkrat tedensko in se prodaja na območju celotne Slovenije, objaviti podatke, vsebovane v obrazcu IS/M-1. Objavljeni podatki morajo biti enaki tistim, ki jih je družba za upravljanje posredovala agenciji na podlagi 1. točke prvega odstavka 3. člena tega sklepa, pri čemer lahko izpusti zgolj navedbo osebe, odgovorne za resničnost, popolnost in istovetnost podatkov.
(2) Kadar družba za upravljanje upravlja več vzajemnih skladov oziroma pooblaščenih investicijskih družb lahko pri javnem objavljanju podatkov iz prvega odstavka tega člena obrazec IS/M-1 priredi tako, da vsebuje podatke za več vzajemnih skladov oziroma pooblaščenih investicijskih družb in mu za vsak nadaljnji vzajemni sklad oziroma pooblaščeno investicijsko družbo doda nov stolpec. V drugi vrstici dodanih stolpcev je v takšnem primeru potrebno vpisati ime vzajemnega sklada oziroma pooblaščene investicijske družbe, za katero veljajo podatki v tem stolpcu, preostale vrstice v dodanih stolpcih pa se izpolnijo na enak način kot v obrazcu IS/M-1 za posamezen vzajemni sklad oziroma pooblaščeno investicijsko družbo.
(3) Ne glede na prvi odstavek tega člena družba za upravljanje v primeru iz tretjega odstavka 3. člena tega sklepa objavi podatke iz prvega odstavka tega člena enkrat na tri mesece, in sicer za zadnji mesec prejšnjega trimesečja.
IV. OBVEŠČANJE JAVNOSTI O LETNIH IN POLLETNIH POROČILIH INVESTICIJSKEGA SKLADA
6. člen
(1) Družba za upravljanje mora v roku 15 dni po prejemu poročila revizorja o revidiranju poslovanja investicijskega sklada v časopisu, ki se prodaja na območju cele države, objaviti naslednje podatke:
– povzetek vsebine mnenja revizorja, ki obsega samo navedbo ali je mnenje pozitivno (podano brez pridržka), podano s pridržkom oziroma negativno;
– navedbo, da je celotno letno poročilo vsem zainteresiranim osebam brezplačno na voljo na sedežu družbe za upravljanje.
(2) V roku iz prvega odstavka tega člena mora družba za upravljanje izdelati tudi prečiščeno besedilo prospekta, dopolnjeno s podatki iz revidiranega letnega poročila in morebitnimi drugimi spremembami podatkov, vsebovanih v prospektu.
(3) Družba za upravljanje mora zagotoviti, da je na njenem sedežu letno poročilo in prečiščeno besedilo prospekta brezplačno na voljo vsaki zainteresirani osebi od dneva objave iz prvega odstavka tega člena dalje.
7. člen
(1) Družba za upravljanje mora v roku 15 dni po izdelavi polletnega poročila o poslovanju investicijskega sklada v časopisu, ki se prodaja na območju cele države, objaviti da je izdelano polletno poročilo in da je celotno polletno poročilo vsem zainteresiranim osebam brezplačno na voljo na sedežu družbe za upravljanje.
(2) Družba za upravljanje mora zagotoviti, da je na njenem sedežu polletno poročilo brezplačno na voljo vsaki zainteresirani osebi od dneva objave iz prvega odstavka tega člena dalje.
V. POROČANJE O BISTEVNIH SPREMEMBAH VREDNOSTI VEP VZAJEMNEGA SKLADA OZIROMA KNJIGOVODSKA VREDNOST DELNICE
8. člen
(1) Če se VEP vzajemnega sklada oziroma knjigovodska vrednost delnice pooblaščene investicijske družbe v obdobju krajšem od treh mesecev spremeni za več kot 10% oziroma v obdobju krajšem od enega meseca spremeni za več kot 5%, mora družba za upravljanje agenciji najkasneje v roku osem dni pisno pojasniti razloge za takšno spremembo.
(2) Kadar je družba za upravljanje na podlagi tretjega odstavka 3. člena tega sklepa upravičena agenciji poročati trimesečno, je ne glede na prvi odstavek tega člena dolžna pojasniti razloge za spremembo knjigovodske vrednosti delnice pooblaščene investicijske družbe, če se ta vrednost spremeni za več kot 10% v zadnjih treh mesecih.
VI. POROČANJE O PLAČILNI SPOSOBNOSTI INVESTICIJSKEGA SKLADA
9. člen
(1) Družba za upravljanje mora obvestiti agencijo o težavah s plačilno sposobnostjo oziroma plačilni nesposobnosti investicijskega sklada, ki ga upravlja, na obrazcu IS/L-1 najkasneje v roku 48 ur od nastopa težav s plačilno sposobnostjo oziroma plačilne nesposobnosti.
(2) Družba za upravljanje mora obvestiti agencijo na način določen v prvem odstavku tega člena najkasneje naslednji delovni dan tudi v naslednjih primerih:
1. če investicijski sklad ne more izplačati tekočih obveznosti, ki so dospele na posamezen dan,
2. če je dnevni kratkoročni koeficient investicijskega sklada manjši kot 1,
3. če se je število enot vzajemnega sklada v obtoku v zadnjih petih dneh zmanjšalo za več kot 10%,
4. če se je čista vrednost sredstev vzajemnega sklada v zadnjih 30 dneh zmanjšala za več kot 20%.
(3) Družba za upravljanje mora obvestiti agencijo na način in v rokih iz prvega odstavka tega člena tudi v primerih, ko utemeljeno pričakuje, da bo:
1. čista vrednost sredstev vzajemnega sklada padla pod raven 50.000.000 SIT;
2. vrednost naložb vzajemnega sklada v likvidna sredstva in kratkoročne vrednostne papirje z rokom dospelosti do vključno 6 mesecev padla na oziroma pod 5% vseh naložb vzajemnega sklada.
(3) Vsebina obrazca IS/L-1 in navodila za njegovo izpolnjevanje so določena v prilogi 3 k temu sklepu.
(4) Poleg podatkov, vsebovanih v obrazcu IS/L, mora družba za upravljanje podrobneje obrazložiti vzroke za nastanek okoliščin iz prvega, drugega oziroma tretjega odstavka tega člena. Agencija lahko od družbe za upravljanje zahteva tudi druge podatke, potrebne za ugotovitev vzrokov okoliščin iz prvega oziroma drugega odstavka tega člena.
VII. DRUGE DOLOČBE
10. člen
Ko bodo za to izpolnjeni ustrezni tehnični pogoji lahko agencija predpiše, da se podatki, o katerih so družbe za upravljanje dolžne poročati na podlagi tega sklepa pošiljajo na ustreznih elektronskih medijih. Pri tem lahko določi tudi dodatne podatke, ki so potrebni zaradi enolične identifikacije izdajatelja in vrednostnega papirja.
11. člen
Družba za upravljanje lahko v sredstvih javnega obveščanja objavi grafični prikaz dnevnega gibanja VEP vzajemnega sklada oziroma knjigovodske vrednosti delnice pooblaščene investicijske družbe za obdobje, ki ne sme biti krajše od treh mesecev. Kot izhodiščno (začetno) stanje prikaza mora uporabiti VEP oziroma knjigovodsko vrednost delnice pooblaščene investicijske družbe na delnico na enega od naslednjih dni v posameznem letu: 1.1., 1.4., 1.7. ali 1.10.
12. člen
Vsa obvestila, objavljena na podlagi tega sklepa, morajo vsebovati navedbo, da so objavljena na podlagi tega sklepa. Obvestila ne smejo vsebovati nobenih dodatnih podatkov, ki niso določeni s tem sklepom.
13. člen
(1) Ta sklep začne veljati 1. 4. 1996.
(2) Družba za upravljanje mora agenciji prvič poročati v skladu s tem sklepom o VEP vzajemnega sklada 1. 4. 1996 in objaviti ta podatek 2. 4. 1996.
(3) Družba za upravljanje mora agenciji prvič poročati v skladu s tem sklepom o podatkih iz prvega odstavka 3. člena tega zakona za mesec marec 1996 oziroma za prvo trimesečje 1996. leta.
(4) Ne glede na določbo prvega oziroma tretjega odstavka 3. člena tega sklepa mora pooblaščena družba za upravljanje poleg poročanja o podatkih na dan 31. 3. 1996 poročati agenciji na obrazcu IS/M-1 tudi o podatkih, vsebovanih v tem obrazcu na dan 1. 4. 1996, in sicer najkasneje do 15. 4. 1996.
(5) Družba za upravljanje mora objaviti podatke iz prvega odstavka 4. člena tega sklepa o vzajemnem skladu prvič za 31. 3. 1996. Družba za upravljanje mora objaviti podatke iz prvega odstavka 4. člena tega sklepa o pooblaščeni investicijski družbi prvič za 1. 4. 1996, v naslednjih objavah pa za zadnji dan meseca oziroma trimesečja, če na podlagi tretjega odstavka 5. člena tega zakona te podatke objavlja trimesečno.
14. člen
Z dnem uveljavitve tega sklepa preneha veljati sklep o vsebini in načinu poročanja Agenciji za trg vrednostnih papirjev in obveščanja javnosti o poslovanju investicijskih skladov (Uradni list RS, št. 5/95, pop. 8/95 in 23/95).
Št. 38/96
Ljubljana, dne 13. marca 1996.
dr. Dušan Mramor l. r.
Predsednik strokovnega sveta
PRILOGA 1 k sklepu o poročanju in obveščanju javnosti o
poslovanju investicijskih skladov

NAVODILO ZA IZPOLNJEVANJE OBRAZCA VS/D

(1) V posamezne rubrike obrazca se vpisujejo naslednji podatki:

1: firma družbe za upravljanje

2: ime vzajemnega sklada

3: dan, mesec in leto izračuna VEP (tekoči dan)

4: VEP na tekoči dan

5: cena, po kateri se bo prodajala enota premoženja vzajemnega
sklada (vključuje prodajno provizijo in prometni davek) naslednji
delovni dan od dneva izračuna VEP

6: cena, po kateri se bo odkupovala enota premoženja vzajemnega
sklada (vključno z odkupno provizijo in prometni davek) naslednji
delovni dan od dneva izračuna VEP

7: sprememba, izražena v odstotku na dve decimalni mesti
natančno, kot naslednje razmerje: (VEP tekočega dne / VEP
prejšnjega dne) * 100 - 100

8: sprememba, izražena v odstotku na dve decimalni mesti
natančno, kot naslednje razmerje: (VEP tekočega dne / VEP
zadnjega dne v prejšnjem mesecu) * 100 - 100

9: sprememba, izražena v odstotku na dve decimalni mesti
natančno, kot naslednje razmerje: (VEP zadnjega dne v prejšnjem
mesecu / VEP zadnjega dne v predprejšnjem mesecu) * 100 - 100

10: sprememba, izražena v odstotku na dve decimalni mesti
natančno, kot naslednje razmerje: (VEP tekočega dne / VEP
zadnjega dne v prejšnjem letu) * 100 - 100

11: število enot vzajemnega sklada v obtoku na dan izračuna VEP

12: navedba podatkov, ki jih je družba za upravljanje dolžna
objaviti na podlagi četrtega odstavka 2. člena sklepa.

(2) Na koncu obrazca se s tiskanimi črkami vpisuje ime in priimek
direktorja družbe za upravljanje oziroma ime in priimek druge
odgovorne osebe družbe za upravljanje. Poleg imena in priimka se
ta oseba tudi lastnoročno podpiše.
PRILOGA 2 k sklepu o poročanju in obveščanju javnosti o
poslovanju investicijskih skladov

MESEČNO POROČANJE INVESTICIJSKIH SKLADOV

Navodilo za izpolnjevanje obrazca IS/M - 1

(1) Zgornji del obrazca se izpolnjuje z vnosom naslednjih
podatkov:

- prvi dve vrstici: firma, sedež in telefonska številka družbe za
upravljanje;

- tretja vrstica: ime vzajemnega sklada oziroma firma pooblaščene
investicijske družbe;

- zadnja vrstica: mesec in leto, za katerega veljajo podatki iz
preglednice.

(2) V posamezne stolpce preglednice se vpisujejo podatki na
naslednji način:

- 3. stolpec: skupna vrednost posamezne vrste naložb oziroma
drugih sredstev v tolarjih na zadnji dan meseca, na katerega se
nanaša poročilo, kot je izkazana v bilanci stanja investicijskega
sklada;

- 4. stolpec: delež (v odstotku na dve decimalni mesti natančno),
ki jo predstavlja vrednost posamezne vrste naložb v skupni
vrednosti vseh sredstev investicijskega sklada.

(3) V posamezne vrstice preglednice NALOŽBE se vpisujejo podatki
za posamezne vrste naložb oziroma drugih sredstev, pri čemer se
podatki v točki 7. in 8. vpisujejo samo za pooblaščene
investicijske družbe.

(4) Preglednica KNJIGOVODSKA VREDNOST DELNICE se izpolni samo za
pooblaščene investicijske družbe. Vrednosti se izračunavajo po
stanju na zadnji dan meseca, na katerega se nanaša poročilo, po
naslednji enačbi:

- prva alinea (knjigovodska vrednost ob upoštevanju
neizkoriščenih lastninskih certifikatov):

celotna sredstva - (obveznosti + rezervacije)
---------------------------------------------
                število delnic

- druga alinea (knjigovdska vrednost brez upoštevanja
neizkoriščenih lastninski certifikatov):

celotna sredstva - certifikati - (obveznosti + rezervacije)
-----------------------------------------------------------
                       število delnic

(2) Pod preglednicami se s tiskanimi črkami vpisuje ime in
priimek direktorja družbe za upravljanje oziroma ime in priimek
druge odgovorne osebe družbe za upravljanje. Poleg imena in
priimka se ta oseba tudi lastnoročno podpiše. Na drugo vrstico
pod preglednico se vpisuje kraj in datum, ko je bil obrazec
sestavljen.


NAVODILO ZA IZPOLNJEVANJE OBRAZCEV IS/M-2a, IS/M-2b in IS/M-2c

(1) Zgornji del obrazcev se izpolnjuje z vnosom naslednjih
podatkov:

- prvi dve vrstici: firma, sedež in telefonska številka družbe za
upravljanje;

- tretja vrstica: ime vzajemnega sklada oziroma firma pooblaščene
investicijske družbe;

- zadnja vrstica: mesec in leto, za katerega veljajo podatki iz
preglednice.

(2) V posamezne obrazce se vnašajo podatki o naslednjih
vrednostnih papirjih:

- IS/M-2a: kratkoročni vrednostni papirji;

- IS/M-2b: dolgoročni vrednostni papirji

- IS/M-2c: posli z dolgoročnimi vrednostnimi papirji, s katerimi
se ne trguje na organiziranem trgu.

(3) V posamezne stolpce preglednic obrazcev IS/M-2a in IS/M-2b se
vpisujejo naslednji podatki o posameznem vrednostnem papirju:

- 2. stolpec: firma izdajatelja vrednostnega papirja. V primeru,
da gre za tuj vrednosti papir tudi država sedeža izdajatelja;

- 3. stolpec: oznaka vrednostnega papirja. Za označevanje
vrednostnih papirjev, s katerimi se trguje na A, B ali C segmentu
trga, se uporabljajo oznake, ki jih je določil organizator tega
trga. Oznako vrednostnega papirja, s katerim se trguje izven
organiziranega trga (N segment) določi agencija na predlog družbe
za upravljanje;

- 3a. stolpec (samo obrazec IS/M-2b): segment trga, na katerem se
trguje z vrednostnim papirjem, na katerega se nanaša podatek, ki
se označi z uporabo naslednjih kratic:

A: borzna kotacija A

B: borzna kotacija B

C: OTC trg;

N: izven organiziranih trgov

- 4. stolpec: celotna količina (seštevek) mesečnih nakupov
vrednostnega papirja v lotih;

- 5. stolpec: seštevek nabavnih vrednosti;

- 6. stolpec: celotna količina (seštevek) mesečnih prodaj
vrednostnih papirjev v lotih;

- 7. stolpec: seštevek prodajnih cen;

- 8. stolpec: količina naložb investicijskega sklada v posamezen
vrednostni papir (v lotih) na zadnji dan v mesecu;

- 9. stolpec: skupna vrednost naložb investicijskega sklada v
posamezen vrednostni papir (v tolarjih) na zadnji dan v mesecu. V
obrazcu ISM/2b se v zadnje vrstice stolpca (A, B, C, N) vnese
tudi skupna vredost naložb investicijskega sklada v vrednostne
papirje, s katerimi se trguje na ustreznem segmentu trga;

- 10. stolpec: delež (v odstotku na dve decimalni mesti
natančno), ki jo predstavlja vrednost posamezne naložbe v
vrednostni papir v skupni vrednosti sredstev investicijskega
sklada. V obrazcu ISM/2b se v zadnje vrstice stolpca (A, B, C, N)
vnese tudi skupni delež naložb v vrednostne papirje, s katerimi
se trguje na ustreznem segmentu trga, v skupni vrednosti sredstev
investicijskega sklada;

- v vrstico preglednice "SKUPAJ" se vnesejo seštevki vrednosti,
vpisanih v 5., 7., 9. in 10. stolpcu.

(4) Preglednica obrazca IS/M-2c se izpolni na naslednji način:

- 2., 3., 8., 9. in 10. stolpec: za posamezne vrednostne papirje
na enak način kot je za ustrezne stolpce določeno v tretjem
odstavku tega navodila;

- 4., 5., 6. in 7. stolpec: za posamezen posel z enakimi podatki
kot je za ustrezne stolpce določeno v tretjem odstavku tega
navodila;

- 11. stolpec: datum sklenitve posla o nakupu oziroma prodaji
vrednostnega papirja;

- 12. stolpec: druga pogodbena stranka, s katero je bil posel
sklenjen;

- 13. stolpec: kadar se plačilo izvrši v denarju se navede zgolj
rok (v dnevih) za izpolnitev. Kadar se plačilo izvrši v drugih
vrednostnih papirjih (menjava) se navede tudi količina in vrsta
teh vrednostnih papirjev.

(5) Podatki o vrednostnih papirjih se v obrazce vnašajo v takšnem
zaporedju kot je predpisan v kontnem načrtu za vzajemne sklade,
investicijske družbe in pooblaščene investicijske družbe (Priloga
2 k sklepu o vsebini letnega in polletnega poročila o poslovanju
investicijskega sklada). V primeru, da ima investicijski sklad
svoje naložbe v več kot 25 vrednostnih papirjih, za katere se
izpolnjuje posamezen obrazec, oziroma je sklenil več kot 25
poslov (obrazec IS/M-2c) se poročilo izpolni na ustreznemu
številu obrazcev tako, da se posamezne vrstice na prvem dodatnem
obrazcu v 1. stolpcu oštevilčijo od 26 do 50, na drugem od 51 do
75 in tako dalje.

(6) Pod preglednicami se s tiskanimi črkami vpisuje ime in
priimek direktorja družbe za upravljanje oziroma ime in priimek
druge odgovorne osebe družbe za upravljanje. Poleg imena in
priimka se ta oseba tudi lastnoročno podpiše. V drugo vrstico pod
preglednico se vpisuje kraj in datum, ko je bil obrazec
sestavljen.


NAVODILO ZA IZPOLNJEVANJE OBRAZCA IS/M-3

(1) Zgornji del obrazca se izpolnjuje z vnosom naslednjih
podatkov:

- prvi dve vrstici: firma, sedež in telefonska številka družbe za
upravljanje;

- tretja vrstica: ime vzajemnega sklada oziroma firma pooblaščene
investicijske družbe;

- zadnja vrstica: mesec in leto, za katerega veljajo podatki iz
preglednice.

(2) Preglednici pod "1. SPLOŠNO" se izpolnita za vzajemni sklad
in pooblaščeno investicijsko družbo, preglednica "2. VZAJEMNI
SKLAD" samo za vzajemni sklad in preglednica "3. POOBLAŠČENE
INVESTICIJSKE DRUŽBE" za pooblaščene investicijske družbe.

(3) V obe preglednici pod "1. SPLOŠNO" se vpisujejo podatki po
stanju na zadnji dan v mesecu, za katerega veljajo podatki iz
preglednice.

(4) V prvi preglednici pod "1. SPLOŠNO" se v posamezne vrstice
vpisuje ustrezno število lastnikov enot premoženja vzajemnega
sklada oziroma imetnikov delnic pooblaščene investicijske družbe
glede na njihov delež (odstotek) vseh enot premoženja vzajemnega
sklada oziroma delnic pooblaščene investicijske družbe.

(5) V drugi preglednici se v posamezne vrstice vpisujejo
naslednji podatki:

- 1.: skupna vrednost vseh sredstev investicijskega sklada (enaka
kot v 9. točki preglednice obrazca IS/M-1). V primeru pooblaščene
investicijske družbe se od skupne vrednosti vseh sredstev odšteje
vrednost neizkoriščenih lastniških certifikatov (enaka kot v 10.
točki preglednice obrazca IS/M-1);

- 2.: skupno stanje vseh terjatev investicijskega sklada, katerih
struktura je razčlenjena v naslednjih podtočkah točke 1.;

- 2.1: skupno stanje izkazano na kontu 11

- 2.2: skupno stanje izkazano na kontu 12

- 2.3: skupno stanje izkazano na kontu 13

- 2.4: skupno stanje izkazano na kontu 14

- 2.5: skupno stanje izkazano na kontu 15

- 2.6: skupno stanje izkazano na kontu 16

- 3.: skupno stanje vseh obveznosti investicijskega sklada;

- 4.: skupno stanje vseh kratkoročnih obveznosti;

- 4.1.: skupno stanje izkazano na kontu 20

- 4.2.: skupno stanje izkazano na kontu 21

- 4.3.: skupno stanje izkazano na kontu 22

- 4.4.: skupno stanje izkazano na kontu 24

- 4.5.: skupno stanje izkazano na kontu 260

- 5.: skupno stanje vseh rezervacij;

- 6.: čista vrednost sredstev, ki se ugotovi tako, da se od
sredstev, izkazanih v 1. točki odštejejo obveznosti izkazane v 3.
točki in rezervacije izkazane v 5. točki;

- 7.: skupni znesek izplačan iz naslova obveznosti do družbe za
upravljanje v mesecu, na katerega se nanaša poročilo.

(6) V preglednici "2. VZAJEMNI SKLADI" se v posamezne vrstice
vpisujejo naslednji podatki:

- 1. alinea: skupni znesek vplačan za vse prodane enote
vzajemnega sklada v mesecu, na katerega se nanaša poročilo;

- 2. alinea: skupni znesek izplačan za vse odkupljene enote
vzajemnega sklada v mesecu, na katerega se nanaša poročilo;

- 3. alinea: datum izplačila in višina izplačanega čistega
dobička na enoto premoženja vzajemnega sklada, če je bilo
izplačilo opravljeno v mesecu, na katerega se nanaša poročilo.

(7) V preglednici "3. POOBLAŠČENE INVESTICIJSKE DRUŽBE" se v
vpisuje datum izplačila in višina izplačanega čistega dobička na
delnico pooblaščene investicijske družbe, če je bilo izplačilo
opravljeno v mesecu, na katerega se nanaša poročilo.

(8) Pod preglednicami se s tiskanimi črkami vpisuje ime in
priimek direktorja družbe za upravljanje oziroma ime in priimek
druge odgovorne osebe družbe za upravljanje. Poleg imena in
priimka se ta oseba tudi lastnoročno podpiše. Na drugo vrstico
pod preglednico se vpisuje kraj in datum, ko je bil obrazec
sestavljen.
PRILOGA 3 k sklepu o poročanju in obveščanju javnosti o
poslovanju investicijskih skladov

NAVODILO ZA IZPOLNJEVANJE OBRAZCA IS/L-1

(1) Zgornji del obrazca se izpolnjuje z vnosom naslednjih
podatkov:

- prva vrstica: firma in sedež družbe za upravljanje;

- druga vrstica: ime vzajemnega sklada oziroma firma pooblaščene
investicijske družbe;

- tretja vrstica: datum, za katerega veljajo podatki iz
preglednice;

- zadnja vrstica: čista vrednost sredstev ugotovljena na enak
način kot v 4. točki petega odstavka navodil za izpolnjevanje
obrazca IS/M-3 na dan, za katerega veljajo podatki iz
preglednice.

(2) V posamezne stolpce preglednice se vpisujejo podatki pri vseh
točkah preglednice, če ni za posamezne stolpce na preglednici
drugače označeno. Podatki, ki se v posamezne stolpce vpisujejo,
so naslednji:

- 3. stolpec: vrednost posameznih vrst kratkoročnih sredstev
oziroma stanje posameznih vrst kratkoročnih obveznosti po stanju
na dan, na katerega se nanaša preglednica;

- 4. stolpec: delež (v odstotku na dve decimalni mesti natančno),
ki jo predstavlja vrednost posamezne vrste kratkoročnih sredstev
v čisti vrednosti sredstev investicijskega sklada, oziroma višina
posamezne vrste obveznosti glede na čisto vrednost sredstev
investicijskega sklada;

- 5., 6., 7. in 8. stolpec: delež (v odstotku na dve decimalni
mesti natančno), ki jo predstavlja posamezna vrsta kratkoročnih
sredstev iz podtočk 3. točke oziroma kratkoročnih obveznosti iz
podtočk 6. točke z ustreznim rokom zapadlosti, označenem v
naslovu stolpcev, v skupni vrednosti posamezne vrste kratkoročnih
sredstev iz podtočk 3. točke oziroma skupni višini posamezne
vrste obveznosti iz podtočk 6. točke.

(3) V posamezne vrstice preglednice se vpisujejo podatki o
ustrezni vrsti kratkoročnih sredstev oziroma obveznosti, pri
čemer se v posamezne od teh vpišejo naslednji podatki:

- 2. točka: vsa kratkoročna sredstva, ki se lahko vnovčijo v roku
do vključno 5 delovnih dni;

Med kratkročnimi sredstvi se ne upoštevajo terjatve za vplačilo
investicijskih kuponov;

- 3. točka in podtočke: vsa druga kratkoročna sredstva, ki niso
zajeta v 2. točki;

- 4. točka: seštevek vrednosti oziroma deležev navedenih v 1., 2.
in 3. točki;

- 5. točka: vse kratkoročne obveznosti, ki zapadejo v plačilo v
roku do vključno 5 delovnih dni;

- 6. točka in podtočke: vse druge kratkoročne obveznosti, ki niso
zajete v 5. točki;

- 7. točka: seštevek vrednosti oziroma deležev navedenih v 5. in
6. točki;

- 8. točka: kratkoročni koeficient izražen kot razmerje (v
odstotku na dve decimalni mesti natančno) med vrednostmi (3.
stolpec) navedenimi v ustreznih točkah preglednice po naslednji
enačbi:

1. točka + 2. točka + (3. točka * delež iz 5. stolpca)
------------------------------------------------------
     5. točka + (6. točka * delež iz 5. stolpca)

(4) Pod preglednico se s tiskanimi črkami vpisuje ime in priimek
direktorja družbe za upravljanje oziroma ime in priimek druge
odgovorne osebe družbe za upravljanje. Poleg imena in priimka se
ta oseba tudi lastnoročno podpiše. Na drugo vrstico pod
preglednico se vpisuje kraj in datum, ko je bil obrazec
sestavljen.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti