Uradni list

Številka 2
Uradni list RS, št. 2/1996 z dne 19. 1. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 2/1996 z dne 19. 1. 1996

Kazalo

150. Odlok o spremembi in dopolnitvi odloka o ravnanju z odpadki na območju Občine Kočevje, stran 158.

Na podlagi 17. člena zakona o ravnanju z odpadki (Uradni list SRS, št. 8/78) in 16. člena statuta Občine Kočevje (Uradni list RS, št. 39/95) je Občinski svet občine Kočevje dne 21. 12. 1995 sprejel
O D L O K
o spremembi in dopolnitvi odloka o ravnanju z odpadki na območju Občine Kočevje
1. člen
Odlok o ravnanju z odpadki na območju Občine Kočevje (Uradni list SRS, št. 13/88, 10/89 in Uradni list RS, št. 10/91 in 21/95) se spremeni in dopolni v 10. členu tako, da prve tri alinee ostanejo nespremenjene, v ostalih alineah pa se spremeni, tako da celoten člen glasi:
– Na dan odvoza mora biti posoda na robu cestišča, vendar tako, da ne ovira prometa. Lastnik, najemnik ali imetnik pravice uporabe družinske stanovanjske hiše sme imeti posodo tudi na drugem mestu, vendar jo mora na dan, ko se smeti odvažajo postaviti na točno za to določeno mesto.
– Prostor, ki je določen za postavljanje posode za smeti mora biti dostopen, tla gladka, posode morajo biti vedno zaprte, tipizirane PVC vrečke zavezane in nepoškodovane. Okolica mora biti vedno počiščena.
– Dostop do posode za smeti, ki je na površini v upravljanju oziroma lastništvu upravljalca ali lastnika objekta, mora biti vedno urejen tako v zimskem času, kot v normalnih vremenskih pogojih.
– Tipske posode za gospodinjstva nabavi, vzdržuje, ter dotrajane posode zamenjuje, ko le-te ne zadoščajo minimalnim higienskim predpisom Komunala Kočevje iz sredstev 0,50 SIT/m˛ prispevka, ki se pobira poleg cene za smetarino in se usklajuje z rastjo cen na drobno.
Komunala Kočevje opravi na svoje stroške tudi dvakrat letno pranje kontejnerjev (gospodinjstva) oziroma na zahtevo sanitarne inšpekcije tudi večkrat.
– Vsi lastniki in investitorji zgradb in drugih poslovnih objektov morajo nabaviti na lastne stroške potrebno število posod pred izdajo uporabnega dovoljenja oziroma tako, ko se začne objekt uporabljati (poslovni prostori gospodarstva in negospodarstva).
– Komunala Kočevje mora pričeti z odvažanjem odpadkov takoj.
Isti pogoji veljajo tudi pri spremembi namembnosti objekta.
2. člen
Pri poglavju Splošne določbe se odlok spremeni in dopolni tako, da se doda 5. členu dodatno alineo, ki se glasi:
Komunala Kočevje organizira dvakrat letno tudi odvoz kosovnih odpadkov na območju Občine Kočevje oziroma na območju, kjer se opravlja obvezen odvoz komunalnih odpadkov.
3. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 061-1/95-1/1
Kočevje, dne 5. januarja 1996.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Kočevje
Alojz Košir l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti