Uradni list

Številka 2
Uradni list RS, št. 2/1996 z dne 19. 1. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 2/1996 z dne 19. 1. 1996

Kazalo

122. Sklep o revidiranju poslovanja vzajemnih skladov, stran 128.

Na podlagi druge in tretje alinee 114. člena zakona o investicijskih skladih in družbah za upravljanje (Uradni list RS, št. 6/94) izdaja strokovni svet Agencije za trg vrednostnih papirjev
S K L E P
o revidiranju poslovanja vzajemnih skladov
I. SPLOŠNA DOLOČILA
1.1. Družba za upravljanje je v skladu z določbami 116. člena zakona o investicijskih skladih in družbah za upravljanje dolžna zagotoviti revidiranje poslovanja vzajemnega sklada.
1.2. Revidiranje poslovanja vzajemnega sklada opravi pooblaščeni revizor v okviru pooblaščene revizijske družbe v obsegu in na način, ki sta določena s tem sklepom, zakonom, ki ureja revidiranje, in mednarodnimi revizijskimi standardi.
1.3. Revidiranje poslovanja vzajemnih skladov obsega:
– revidiranje letnih računovodskih izkazov, opredeljenih s sklepom o vsebini letnega in polletnega poročila o poslovanju investicijskega sklada (Uradni list RS, št. 5/95 in 23/95) in
– revidiranje vrednosti enote premoženja vzajemnega sklada, ki jo vzajemni skladi izračunavajo na podlagi
– metodologije za izračun čiste vrednosti sredstev investicijskega sklada, vrednosti enote premoženja vzajemnega sklada (Uradni list RS, št. 5/95 in 23/95) in zakona, ki ureja investicijske sklade in družbe za upravljanje,
– prospekta in pravil o upravljanju vzajemnega sklada,
– revidiranje stanja in delovanja internih kontrol.
1.4. Pooblaščeni revizor sestavi poročilo o revidiranju poslovanja vzajemnega sklada in ga posreduje družbi za upravljanje vzajemnega sklada in agenciji za trg vrednostnih papirjev (v nadaljnjem besedilu: agencija) v roku štirih mesecev po izteku poslovnega leta.
Poročilo obsega
– poročilo o revidiranju računovodskih izkazov z dodatkom, ki je sestavljen iz dveh dodatnih poročil:
– dodatno poročilo o revidiranju izračunavanja vrednosti enote premoženja,
– dodatno poročilo o revidiranju stanja in delovanja internih kontrol.
1.5. Poročilo pooblaščenega revizorja mora skladno z revizijskimi standardi obsegati tudi:
– pojasnilo o obsegu revidiranja, v katerem se
– navedejo računovodski izkazi, ki so bili predmet revizorjevega preizkušanja,
– navedejo izračuni vrednosti enote premoženja na naključne datume, ki so predmet revidiranja,
– prikaže uporaba revizijskih standardov oziroma razloge, zaradi katerih ti standardi niso bili uporabljeni,
– pojasnilo o podlagi, na kateri so sestavljeni računovodski izkazi in izračunane vrednosti enote premoženja (računovodska načela in računovodski standardi),
– mnenje o tem, ali
– računovodski izkazi prikazujejo resnično finančno stanje, premoženje, poslovni izid ter spremembe v finančnem položaju ter premoženju vzajemnega sklada v skladu s sklepom o vsebini letnega in polletnega poročila in v skladu z zakonom, ki ureja investicijske sklade in družbe za upravljanje,
– opisi uporabljenih računovodskih usmeritev in pojasnila posameznih rešitev in vrednotenj odražajo dejansko uporabljene računovodske usmeritve in pojasnila,
– mnenje o tem, ali
– so vrednosti enote premoženja, ki jih je izračunavala družba za upravljanje za vzajemni sklad, izračunane v skladu s predpisi in na podlagi računovodskih izkazov, sestavljenih na podlagi sklepa o vsebini letnega in polletnega poročila in ob upoštevanju zakona, ki ureja investicijske sklade in družbe za upravljanje,
– mnenje o tem, ali stanje in delovanje internih kontrol v vzajemnem skladu zagotavlja poslovanje v skladu z zakonom, ki ureja poslovanje investicijskih skladov in družb za upravljanje, v skladu s podzakonskimi akti in prospektom ter pravili za upravljanje vzajemnega sklada.
1.6. V primerih, da je mnenje podano s pridržkom, je mnenje negativno ali pa se pooblaščeni revizor vzdrži mnenja, mora razloge utemeljiti.
1.7. Poročilo pooblaščenega revizorja mora biti podano v skladu z zakonom o revidiranju in temeljnimi revizijskimi načeli Slovenskega inštituta za revizijo.
1.8. Odgovorne osebe družbe za upravljanje morajo podpisati
– računovodske izkaze,
– tabele, ki so zahtevane v dodatku.
1.9. Pooblaščeni revizor sestavi tudi pismo, ki ga skupaj s poročilom iz točke 1.4. tega sklepa pošlje družbi za upravljanje in agenciji za trg vrednostnih papirjev, kjer navede ocene in priporočila v zvezi s pomanjkljivostmi, ugotovljenimi pri revidiranju poslovanja vzajemnega sklada, posebej pa navede:
– pripombe na računovodske izkaze in priporočila za izboljšanje,
– pripombe na izračune vrednosti enote premoženja, ki zahtevajo popravke v izračunu,
– pripombe na izračune vrednosti enote premoženja, ki sicer še ne zahtevajo popravkov v izračunih vrednosti enote premoženja, vendar morajo biti znane uporabnikom poročila,
– ostale posebnosti, ki se odražajo pri izračunih vrednosti enote premoženja,
– pripombe na stanje in delovanje internih kontrol s priporočili za njihovo izboljšanje.
1.10. Družba za upravljanje mora obvestiti agencijo najkasneje v roku petih mesecev po izteku poslovnega leta o sklepih vodstva družbe za upravljanje v zvezi z obravnavanjem poročila o revidiranju poslovanja vzajemnega sklada.
1.11. Družba za upravljanje je dolžna najkasneje v roku petih mesecev po izteku poslovnega leta objaviti v dnevnem časopisu z veliko naklado
– mnenje pooblaščenega revizorja o računovodskih izkazih in o tem, ali so vrednosti enote premoženja, izračunane v skladu s predpisi in na podlagi računovodskih izkazov, sestavljenih na podlagi sklepa o vsebini letnega in polletnega poročila in ob upoštevanju zakona, ki ureja investicijske sklade in družbe za upravljanje,
– povzetek poročila o revidiranju poslovanja vzajemnega sklada.
Agencija predpiše način objave povzetka poročila.
1.12. Agencija lahko Slovenskemu inštitutu za revizijo poda zahtevo za preveritev ustreznosti poročila in za preveritev opravljene revizije deloma ali v celoti. V tem primeru Slovenski inštitut za revizijo določi drugo pooblaščeno revizijsko družbo, ki opravi to preveritev.
1.13. Agencija v primeru negativne ocene Slovenskega inštituta ze revizijo od družbe za upravljanje zahteva novo poročilo, ki ga sestavi drug pooblaščeni revizor. Agencija hkrati določi tudi rok za dokončanje novega poročila.
Družba za upravljanje, ki je predložila poročilo, za katerega je Slovenski inštitut za revizijo oblikoval negativno oceno, krije agenciji za trg vrednostnih papirjev stroške preveritve.
II. REVIDIRANJE LETNIH RAČUNOVODSKIH IZKAZOV
2.1. Letni računovodski izkazi, ki se revidirajo po tem sklepu, so:
– bilanca stanja,
– izkaz uspeha,
– izkaz finančnih tokov,
– dodatek:
– opis uporabljenih temeljnih računovodskih usmeritev,
– pojasnila posameznih rešitev in vrednotenj,
– izkaz premoženja,
– izkaz pomembnejših sprememb premoženja.
2.2. Poročilo o revidiranju računovodskih izkazov mora obsegati:
– računovodske izkaze, ki so bili predmet preizkušanja in ocenjevanja, navedeni v točki 2.1. tega sklepa,
– opombe k računovodskim izkazom s pojasnilom temeljnih podatkov v računovodskih izkazih,
– navedbo predpisov, splošnih aktov, računovodskih smernic in standardov, uporabljenih pri sestavljanju računovodskih izkazov, oziroma navedbo metod računovodskega zajemanja in izkazovanja postavk in kategorij.
III. DODATEK
3.1. Dodatno poročilo o revidiranju izračunavanja vrednosti enote premoženja vzajemnega sklada
3.1.1. Naključno izbrani datumi
3.1.1.1. Naključno izbrani datumi so štirje datumi, ki jih pooblaščeni revizor izbere izmed delovnih dni vzajemnega sklada znotraj vsakega meseca poslovanja vzajemnega sklada v teku poslovnega leta in do zadnjega meseca pred dokončanjem poročila o reviziji v letu po preteku poslovnega leta, ki se revidira (v nadaljevanju: naključni datumi).
3.1.1.2. Poleg naključnih datumov iz točke 3.1.1.1. tega sklepa pooblaščeni revizor revidira tudi vrednost enote premoženja na
– zadnji delovni dan v mesecu decembru poslovnega leta, za katerega se revidirajo računovodski izkazi, in
– prvi delovni dan v januarju po preteku poslovnega leta, za katerega se revidirajo računovodski izkazi.
3.1.1.3. Za leto 1995 se revidira izračun vrednosti enote premoženja le od vključno meseca decembra 1995 in do vključno zadnjega meseca pred dokončanjem poročila o reviziji v letu 1996.
3.1.2. Dodatno poročilo
3.1.2.1. Poročilo o revidiranju izračunavanja vrednosti enote premoženja mora obsegati:
– navedbo izračunov vrednosti enote premoženja na naključne datume,
– pojasnila o splošnih računovodskih politikah, uporabljenih pri izračunu vrednosti enote premoženja, posebej pa razkritje v zvezi z naslednjimi elementi:
– provizije in druge obveznosti vzajemnega sklada,
– vrednotenje vrednostnih papirjev, ki ne kotirajo na borzi, in se z njimi ne trguje na organiziranem trgu C,
– rezervacije,
– investitorji v investicijske kupone,
– predpise, splošne akte vzajemnega sklada, računovodske smernice in standarde, ki so bili uporabljeni pri izračunavanju vrednosti enote premoženja, oziroma metode računovodskega zajemanja in izkazovanja postavk in kategorij.
Pooblaščeni revizor predstavi splošne politike v obliki besedila, podatke in elemente za izračunavanje vrednosti enote premoženja ter izračune za posamezni dan pa v tabelarični obliki.
Pooblaščeni revizor mora uporabiti vzorce tabel, ki so opredeljeni s tem sklepom, če sklep vsebuje posamezen vzorec. Če vzorca v sklepu ni, si ga oblikuje sam.
Če pooblaščeni revizor ugotovi nepravilnosti v izračunu vrednosti enote premoženja na katerega od naključnih datumov, to posebej opiše v besedilu poročila.
3.1.2.2. Obvezni tabelarični način prikazovanja revidiranih vrednosti enote premoženja je podan v vzorcu VS 10 (skupni pregled izračuna vrednosti enote premoženja).
3.1.2.3. Provizije in druge obveznosti vzajemnega sklada:
Pri kontroli pravilnosti obračuna provizij in drugih obveznosti se preveri skladnost obračuna naslednjih provizij:
– vstopne provizije (v breme imetnika investicijskega kupona),
– izstopne provizije (v breme imetnika investicijskega kupona),
– provizija za upravljanje (v breme vzajemnega sklada),
– borznoposredniška provizija (v breme družbe za upravljanje),
– provizija Ljubljanske borze (v breme vzajemnega sklada),
– vse druge provizije in stroški (v breme družbe za upravljanje),
z določbami zakona, ki ureja investicijske sklade in družbe za upravljanje (42. člen zakona), z določbami pravil upravljanja in prospekta vzajemnega sklada.
3.1.2.3.1. Obvezni tabelarični način prikazovanja provizij in drugih obveznosti je podan v vzorcih:
– VS 1 (obveznosti v letu 1995 in 1996),
– VS 2 (obveznosti vzajemnega sklada v mesecu decembru 1995)
– VS 3 (obveznosti vzajemnega sklada v mesecu ...... 1996. leta)
3.1.2.3.2. Poročilo mora vsebovati tudi analitičen prikaz vseh stroškov in provizij (po vrstah in po zneskih), ki nastopajo v zvezi z nakupi in prodajami vrednostnih papirjev za vzajemni sklad in bremenijo vzajemni sklad.
3.1.2.4. Vrednotenje vrednostnih papirjev, ki ne kotirajo na borzi in se z njimi ne trguje na organiziranem trgu C
Pri kontroli vrednotenja vrednostnih papirjev, ki ne kotirajo na borzi, se prikaže:
– poimenski prikaz posamičnih vrednostnih papirjev, s katerimi se ne trguje na organiziranem trgu,
– vrednotenje na naključni datum,
– revidirana vrednost na naključni datum,
– odstopanje izkazovanja v vzajemnem skladu glede na revidirani znesek, upoštevaje določila 7. točke B. poglavja Računovodskih rešitev v investicijskih skladih, Priloga 1 sklepa o vsebini letnega in polletnega poročila o poslovanju investicijskega skada,
3.1.2.4.1. Obvezni tabelarični način prikazovanja vrednotenja vrednostnih papirjev, ki ne kotirajo na borzi, je podan v vzorcu VS 4.
3.1.2.5. Rezervacije
Prikaže se
– oblikovanje in črpanje rezervacij v letu 1995,
– oblikovanje in črpanje rezervacij v letu 1996,
– revidirani znesek,
– odstopanje izkazovanja v vzajemnem skladu glede na revidirani znesek, upoštevaje določila točke 11. B. poglavja računovodskih rešitev v investicijskih skladih, Priloga 1 sklepa o vsebini letnega in polletnega poročila o poslovanju investicijskega skada,
– vpliv oblikovanja in črpanja rezervacij na izračun vrednosti enote premoženja na naključno izbrane datume.
3.1.2.5.1. Obvezni tabelarični način prikazovanja rezervacij je podan v vzorcu VS 5 in VS 6.
3.1.2.6. Investitorji v investicijske kupone
Poročilo mora vsebovati izkaz števila enot premoženja na naključni datum.
Poročilo mora podati tudi usklajenost poslovanja vzajemnega sklada z določbami zakona, ki ureja investicijske sklade in družbe za upravljanje, o razpršenosti lastništva vzajemnega sklada (24. člen zakona).
3.1.2.6.1. Obvezni tabelarični način prikazovanja podatkov o investitorjih v investicijske kupone je podan v vzorcu VS 7.
3.1.2.6.2. Za dan 31. 12. 1995 in za 31. 1. 1996 se prikaže tudi podatke o investitorjih in enotah premoženja v tabelah, ki so dane v tabelaričnih prilogah VS 8 in VS 9.
3.2. Dodatno poročilo o revidiranju stanja in delovanja internih kontrol
Poročilo mora vsebovati
– prikaz stanja internih kontrol pri
– nakupu in prodaji vrednostnih papirjev za vzajemni sklad,
– prodaji in odkupu investicijskih kuponov vzajemnega sklada, s stališča zagotavljanja te prodaje in dokupov po neznani vrednosti (4. člen metodologije za izračun čiste vrednosti sredstev investicijskega sklada in vrednosti enote premoženja vzajemnega sklada, Uradni list RS, št. 5/95),
– oceno stanja, ki mora vsebovati:
– oceno učinkovitosti delovanja internih kontrol, posebej internega predpisa o varovanju poslovnih skrivnosti s posebnim poudarkom na oceni tehnološke opremljenosti informacijskega sistema za podporo delovanja vzajemnega sklada skladno s predpisi.
IV. PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE
4.1. Ta sklep se uporablja že za revidiraje poslovanja vzajemnih skladov za leto 1995.
4.2. Pri revidiranju računovodskih izkazov za leto, ki se je končalo 31. 12. 1995, se ne revidirata izkaz uspeha in izkaz finančnih tokov.
4.3. Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu.
V. TABELARIČNE PRILOGE
VS 1    Obveznosti vzajemnega sklada v letu 1995 in 1996
VS 2    Obveznosti vzajemnega sklada v mesecu decembru 1995
VS 3    Obveznosti vzajemnega sklada v mesecu ...............1996
VS 4    Vrednostni papirji, ki ne kotirajo na borzi
VS 5    Rezervacije v letu 1995
VS 6    Rezervacije v letu 1996
VS 7    Število enot premoženja na naključni dan
VS 8    Investitorji in enote premoženja
VS 9    Struktura investitorjev glede na delež premoženja v 
        njihovi lasti
VS 10   Skupni pregled izračuna vrednosti enote premoženja
dr. Dušan Mramor l. r.
Predsednik
Strokovnega sveta
Agencije za trg vrednostnih papirjev
Družba za upravljanje        .................................................           VS 1
Vzajemni sklad               .................................................


                                       OBVEZNOSTI VZAJEMNEGA SKLADA
                                           V LETU 1995 IN 1996

.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
. Zap. št.      Vrsta obveznosti      .     1995      .     1995      . odstopanje .    1996       .     1996      . odstopanje .
.                   v SIT             . pred revizijo .  po reviziji  . 1995, v %  . pred revizijo .  po reviziji  . 1996, v %  .
.-------------------------------------.---------------.---------------.------------.---------------.---------------.------------.
.                                             1               2              3            4                5            6=5/4   .
.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
.       1 Proizvaja za upravljanje                                                                                              .
.       2 Nakup vrednostnih papirjev:                                                                                           .
.       3   -provizija za Ljublj. borzo                                                                                         .
.       4   -                                                                                                                   .
.       5   -                                                                                                                   .
.       6   -                                                                                                                   .
.       7 Prodaja vrednostnih papirjev                                                                                          .
.       8   -provizija za Ljublj. borzo                                                                                         .
.       9   -                                                                                                                   .
.      10   -                                                                                                                   .
.      11   -                                                                                                                   .
.      12 Drugo                                                                                                                 .
.      13   -                                                                                                                   .
.      14   -                                                                                                                   .
.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.

Datum izpolnitve tabele:

Podpis odgovorne osebe v družbi za upravljanje

Podpis pooblaščenega revizorja

Družba za upravljanje           .............................................                        VS 2
Vzajemni sklad                  .............................................


                                           OBVEZNOSTI VZAJEMNEGA SKLADA V MESECU DECEMBRU 1995

.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
. Zap.št..   Vrsta obveznosti   .             naključni            .             naključni            .             naključni            .             naključni            .
.        .        v SIT         .         datum 1=.........        .         datum 2=.........        .         datum 3=.........        .         datum 4=.........        .
.        .                      .----------.----------.------------.----------.----------.------------.----------.----------.------------.----------.----------.------------.
.        .                      .  znesek  .  znesek  . odstopanje .  znesek  .  znesek  . odstopanje .  znesek  .  znesek  . odstopanje .  znesek  .  znesek  . odstopanje .
.        .                      .   pred   .    po    .    v %     .   pred   .    po    .    v %     .   pred   .    po    .    v %     .   pred   .    po    .    v %     .
.        .                      . revizijo . reviziji .            . revizijo . reviziji .            . revizijo . reviziji .            . revizijo . reviziji .            .
.--------.----------------------.----------.----------.------------.----------.----------.------------.----------.----------.------------.----------.----------.------------.
.       1 Proizvaja za upravljanje                                                                                                                                          .
.       2 Nakup vrednostnih papirjev:                                                                                                                                       .
.       3   -provizija za Ljublj. borzo                                                                                                                                     .
.       4   -                                                                                                                                                               .
.       5   -                                                                                                                                                               .
.       6   -                                                                                                                                                               .
.       7 Prodaja vrednostnih papirjev                                                                                                                                      .
.       8   -provizija za Ljublj. borzo                                                                                                                                     .
.       9   -                                                                                                                                                               .
.      10   -                                                                                                                                                               .
.      11   -                                                                                                                                                               .
.      12 Drugo                                                                                                                                                             .
.      13   -                                                                                                                                                               .
.      14   -                                                                                                                                                               .
.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.

Datum izpolnitve tabele:

Podpis odgovorne osebe v družbi za upravljanje

Podpis pooblaščenega revizorja

Družba za upravljanje           .............................................                        VS 3
Vzajemni sklad                  .............................................


                                           OBVEZNOSTI VZAJEMNEGA SKLADA V MESECU ........ 1996

.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
. Zap.št..   Vrsta obveznosti   .             naključni            .             naključni            .             naključni            .             naključni            .
.        .        v SIT         .         datum 1=.........        .         datum 2=.........        .         datum 3=.........        .         datum 4=.........        .
.        .                      .----------.----------.------------.----------.----------.------------.----------.----------.------------.----------.----------.------------.
.        .                      .  znesek  .  znesek  . odstopanje .  znesek  .  znesek  . odstopanje .  znesek  .  znesek  . odstopanje .  znesek  .  znesek  . odstopanje .
.        .                      .   pred   .    po    .            .   pred   .    po    .            .   pred   .    po    .            .   pred   .    po    .            .
.        .                      . revizijo . reviziji .            . revizijo . reviziji .            . revizijo . reviziji .            . revizijo . reviziji .            .
.--------.----------------------.----------.----------.------------.----------.----------.------------.----------.----------.------------.----------.----------.------------.
.       1 Proizvaja za upravljanje                                                                                                                                          .
.       2 Nakup vrednostnih papirjev:                                                                                                                                       .
.       3   -provizija za Ljublj. borzo                                                                                                                                     .
.       4   -                                                                                                                                                               .
.       5   -                                                                                                                                                               .
.       6   -                                                                                                                                                               .
.       7 Prodaja vrednostnih papirjev                                                                                                                                      .
.       8   -provizija za Ljublj. borzo                                                                                                                                     .
.       9   -                                                                                                                                                               .
.      10   -                                                                                                                                                               .
.      11   -                                                                                                                                                               .
.      12 Drugo                                                                                                                                                             .
.      13   -                                                                                                                                                               .
.      14   -                                                                                                                                                               .
.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.

Datum izpolnitve tabele:

Podpis odgovorne osebe v družbi za upravljanje

Podpis pooblaščenega revizorja

Družba za upravljanje           .............................................                        VS 4
Vzajemni sklad                  .............................................


                                                      VREDNOSTNI PAPIRJI, KI NE KOTIRAJO NA BORZI

.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
. Zap.št..       Ime            .             naključni            .             naključni            .             naključni            .             naključni            .
.        .    vrednostnega      .         datum 1=.........        .         datum 2=.........        .         datum 3=.........        .         datum 4=.........        .
.        .      papirja         .----------.----------.------------.----------.----------.------------.----------.----------.------------.----------.----------.------------.
.        .                      .  znesek  .  znesek  . odstopanje .  znesek  .  znesek  . odstopanje .  znesek  .  znesek  . odstopanje .  znesek  .  znesek  . odstopanje .
.        .                      .   pred   .    po    .    v %     .   pred   .    po    .    v %     .   pred   .    po    .    v %     .   pred   .    po    .    v %     .
.        .                      . revizijo . reviziji .            . revizijo . reviziji .            . revizijo . reviziji .            . revizijo . reviziji .            .
.--------.----------------------.----------.----------.------------.----------.----------.------------.----------.----------.------------.----------.----------.------------.
.       1                                                                                                                                                                   .
.       2                                                                                                                                                                   .
.       3                                                                                                                                                                   .
.       4                                                                                                                                                                   .
.       5                                                                                                                                                                   .
.       6                                                                                                                                                                   .
.       7                                                                                                                                                                   .
.       8                                                                                                                                                                   .
.       9                                                                                                                                                                   .
.      10                                                                                                                                                                   .
.      11                                                                                                                                                                   .
.      12                                                                                                                                                                   .
.      13                                                                                                                                                                   .
.      14                                                                                                                                                                   .
.      15                                                                                                                                                                   .
.      16                                                                                                                                                                   .
.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.


Datum izpolnitve tabele:

Podpis odgovorne osebe v družbi za upravljanje

Podpis pooblaščenega revizorja

Družba za upravljanje           .............................................                        VS 5
Vzajemni sklad                  .............................................


                                           REZERVACIJE V LETU 1995

.--------------------------------------------------------------------------------------------------.
.       OBLIKOVANJE REZERVACIJ .         .  v letu 1995 .                         .                .
.       Namen, razlog          .  datum  . znesek v SIT . revidirani znesek v SIT . odstopanje v % .
.-----.------------------------.---------.--------------.-------------------------.----------------.
.   1 .                                                                                            .
.   2 .                                                                                            .
.   3 .                                                                                            .
.   4 .                                                                                            .
.   5 .                                                                                            .
.   6 .                                                                                            .
.   7 .                                                                                            .
.   8 .                                                                                            .
.   9 .                                                                                            .
.  10 .                                                                                            .
.-----.--------------------------------------------------------------------------------------------.
.
.--------------------------------------------------------------------------------------------------.
.       OBLIKOVANJE REZERVACIJ .         .  v letu 1995 .                         .                .
.       Namen, razlog          .  datum  . znesek v SIT . revidirani znesek v SIT . odstopanje v % .
.-----.------------------------.---------.--------------.-------------------------.----------------.
.   1 .                                                                                            .
.   2 .                                                                                            .
.   3 .                                                                                            .
.   4 .                                                                                            .
.   5 .                                                                                            .
.   6 .                                                                                            .
.   7 .                                                                                            .
.   8 .                                                                                            .
.   9 .                                                                                            .
.  10 .                                                                                            .
.--------------------------------------------------------------------------------------------------.

Datum izpolnitve tabele

Podpis odgovorne osebe v družbi za upravljanje

Podpis pooblaščenega revizorja

Družba za upravljanje           .............................................
Vzajemni sklad                  .............................................
                                                                          VS 6

                                           REZERVACIJE V LETU 1996

.--------------------------------------------------------------------------------------------------.
.       OBLIKOVANJE REZERVACIJ .         .  v letu 1996 .                         .                .
.       Namen, razlog          .  datum  . znesek v SIT . revidirani znesek v SIT . odstopanje v % .
.-----.------------------------.---------.--------------.-------------------------.----------------.
.   1 .                                                                                            .
.   2 .                                                                                            .
.   3 .                                                                                            .
.   4 .                                                                                            .
.   5 .                                                                                            .
.   6 .                                                                                            .
.   7 .                                                                                            .
.   8 .                                                                                            .
.   9 .                                                                                            .
.  10 .                                                                                            .
.-----.--------------------------------------------------------------------------------------------.
.
.--------------------------------------------------------------------------------------------------.
.       OBLIKOVANJE REZERVACIJ .         .  v letu 1996 .                         .                .
.       Namen, razlog          .  datum  . znesek v SIT . revidirani znesek v SIT . odstopanje v % .
.-----.------------------------.---------.--------------.-------------------------.----------------.
.   1 .                                                                                            .
.   2 .                                                                                            .
.   3 .                                                                                            .
.   4 .                                                                                            .
.   5 .                                                                                            .
.   6 .                                                                                            .
.   7 .                                                                                            .
.   8 .                                                                                            .
.   9 .                                                                                            .
.  10 .                                                                                            .
.--------------------------------------------------------------------------------------------------.

Datum izpolnitve tabele

Podpis odgovorne osebe v družbi za upravljanje

Podpis pooblaščenega revizorja

Družba za upravljanje           .............................................
Vzajemni sklad                  .............................................
                                                                               VS 7

                              ŠTEVILO ENOT PREMOŽENJA NA NAKLJUČNI DAN (T) .............

.-------------------------------------------------------------------------------------------------------.
. Število enot predhodni dan (T MINUS 1)           .                                                    .
. plus                                             .----------------------------------------------------.
. Število prodanih in vplačanih enot na dan T      .                                                    .
. minus                                            .----------------------------------------------------.
. Število odkupljenih in izplačanih enot na dan T  .                                                    .
. je enako                                         .----------------------------------------------------.
. Število enot konec dneva T                       .                                                    .
.-------------------------------------------------------------------------------------------------------.


Datum izpolnitve tabele

Podpis odgovorne osebe v družbi za upravljanje

Podpis pooblaščenega revizorja

DRUŽBA ZA UPRAVLJANJE           .............................................                        VS 8
VZAJEMNI SKLAD                  .............................................
                                DATUM, NA KATEREGA SE NANAŠAJO PODATKI:           ..........

                                INVESTITORJI IN ENOTE PREMOŽENJA

.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
. Zap. .          .                                INVESTITORJI                                       .                             ENOTE PREMOŽENJA                   .
. št.  . Vzajemni .------------------.-------------------------------.--------------------------------.-----------.-------------------------.--------------------------.
.      . sklad    . Vsi investitorji .        Fizične osebe          .        Pravne osebe            . vse enote .note pri fizičnih osebah . enote pri pravnih osebah .
.      .          .    število       . št. investit. delež investit. . št. investit. delež. investit. .  število  .---------.---------------.---------.----------------.
.      .          .                  .                               .                                .           . število .   delež v     . število .    delež v     .
.      .          .                  .                               .                                .           .         . skup. številu .         .  skup. znesku  .
.------.----------.------------------.-------------------------------.--------------------------------.-----------.---------.---------------.---------.----------------.
.   1      2              3                   4             5                 6            7                8          9           10            11           12       .
.------.----------.------------------.-------------------------------.--------------------------------.-----------.---------.---------------.---------.----------------.
.      .          .                  .                               .                                .           .         .               .         .                .
.------.----------.------------------.-------------------------------.--------------------------------.-----------.---------.---------------.---------.----------------.
.      .          .                  .                               .                                .           .         .               .         .                .
.------.----------.------------------.-------------------------------.--------------------------------.-----------.---------.---------------.---------.----------------.
.      .          .                  .                               .                                .           .         .               .         .                .
.------.----------.------------------.-------------------------------.--------------------------------.-----------.---------.---------------.---------.----------------.
.      .          .                  .                               .                                .           .         .               .         .                .
.------.----------.------------------.-------------------------------.--------------------------------.-----------.---------.---------------.---------.----------------.
.      .          .                  .                               .                                .           .         .               .         .                .
.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.


Ime in podpis odgovorne osebe      ....................... ...........................          Datum izpolnitve tabele .......................
v družbi za upravljanje
Podpis pooblaščenega revizorja     ....................... ...........................

DRUŽBA ZA UPRAVLJANJE           .............................................                        VS 9
VZAJEMNI SKLAD                  .............................................
                                DATUM, NA KATEREGA SE NANAŠAJO PODATKI:           ..........

                            STRUKTURA INVESTITORJEV GLEDE NA DELEŽ ENOT PREMOŽENJA V NJIHOVI LASTI

.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.-------------------------------------------------------------------------.
. Zap. .          .                0 do 1% vseh enot          .      nad 1% do 2% vseh enot        .      nad 2% do 2% vseh enot        .      nad 3% do 4% vseh enot        .      nad 3% do 4% vseh enot        .      nad 3% do 4% vseh enot        .
. št.  . Vzajemni .-------------.--------------.--------------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.
.      . sklad    . skupaj inv. . fizič. osebe . pravne osebe . skupaj inv. . fizič. o. . prane o. . skupaj inv. . fizič. o. . prane o. . skupaj inv. . fizič. o. . prane o. . skupaj inv. . fizič. o. . prane o. . skupaj inv. . fizič. o. . prane o. .
.      .          .             .              .              .             .           .          .             .           .          .             .           .          .             .           .          .             .           .          .
.      .          .             .              .              .             .           .          .             .           .          .             .           .          .             .           .          .             .           .          .
.      .          .             .              .              .             .           .          .             .           .          .             .           .          .             .           .          .             .           .          .
.------.----------.-------------.--------------.--------------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.
.   1      2             3              4              5              6           7           8            9          10          11           12          13          14           15          16          17           18          19          20    .
.------.----------.-------------.--------------.--------------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.
.      .          .             .              .              .             .           .          .             .           .          .             .           .          .             .           .          .             .           .          .
.------.----------.-------------.--------------.--------------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.
.      .          .             .              .              .             .           .          .             .           .          .             .           .          .             .           .          .             .           .          .
.------.----------.-------------.--------------.--------------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.
.      .          .             .              .              .             .           .          .             .           .          .             .           .          .             .           .          .             .           .          .
.------.----------.-------------.--------------.--------------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.
.      .          .             .              .              .             .           .          .             .           .          .             .           .          .             .           .          .             .           .          .
.------.----------.-------------.--------------.--------------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.-------------.-----------.----------.
.      .          .             .              .              .             .           .          .             .           .          .             .           .          .             .           .          .             .           .          .
.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.

     Navodilo: V polja se vpisuje podatek o številu lastnikov, ki imajo ustrezen enot premoženja v posameznem razredu.


Ime in podpis odgovorne osebe      ....................... ...........................          Datum izpolnitve tabele .......................
v družbi za upravljanje
Podpis pooblaščenega revizorja     ....................... ...........................

Družba za upravljanje           .............................................
Vzajemni sklad                  .............................................
                                                                            VS 10

                                       SKUPNI PREGLED IZRAČUNA
                                      VREDNOSTI ENOTE PREMOŽENJA

.-------------------------------------------------------------------------------.
. Mesec            Datum             VEP                     odstopanje         .
.                         objavljeni     po reviziji      v %          v SIT    .
.-------------------------------------------------------------------------------.
. December 1995                                                                 .
.             1                                                                 .
.             2                                                                 .
.             3                                                                 .
.             4                                                                 .
.             5                                                                 .
.-------------------------------------------------------------------------------.
.-------------------------------------------------------------------------------.
. Januar 1996                                                                   .
.             1                                                                 .
.             2                                                                 .
.             3                                                                 .
.             4                                                                 .
.             5                                                                 .
.-------------------------------------------------------------------------------.
.-------------------------------------------------------------------------------.
. Februar 1996                                                                  .
.             1                                                                 .
.             2                                                                 .
.             3                                                                 .
.             4                                                                 .
.             5                                                                 .
.-------------------------------------------------------------------------------.
.-------------------------------------------------------------------------------.
. Marec 1996                                                                    .
.             1                                                                 .
.             2                                                                 .
.             3                                                                 .
.             4                                                                 .
.             5                                                                 .
.-------------------------------------------------------------------------------.
.-------------------------------------------------------------------------------.
. April 1996                                                                    .
.             1                                                                 .
.             2                                                                 .
.             3                                                                 .
.             4                                                                 .
.             5                                                                 .
.-------------------------------------------------------------------------------.

  Podpis pooblaščenega revizorja


AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti