Uradni list

Številka 68
Uradni list RS, št. 68/1995 z dne 24. 11. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 68/1995 z dne 24. 11. 1995

Kazalo

3107. Sklep o razpisu referenduma o uvedbi krajevnega samoprispevka za celotno območje Krajevne skupnosti Cven za naselja Cven, Moto, Spodnje Krapje in Zgornje Krapje (Ljutomer), stran 5264.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) in 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94) in v skladu s 6. členom statuta Krajevne skupnosti Cven, je svet Krajevne skupnosti Cven dne 17. 11. 1995 sprejel sklep o predhodni obravnavi na zboru krajanov celotne Krajevne skupnosti Cven dne 16. 11. 1995
S K L E P
o razpisu referenduma o uvedbi krajevnega samoprispevka za celotno območje Krajevne skupnosti Cven za naselja Cven, Moto, Spodnje Krapje in Zgornje Krapje
1. člen
Razpiše se referendum za uvedbo krajevnega samoprispevka za območje celotne Krajevne skupnosti Cven, ki zajema naselja Cven, Moto, Spodnje Krapje in Zgornje Krapje. Referendum bo v nedeljo, 24. 12. 1995, na običajnih glasovalnih mestih v vsakem naselju, od 7. do 19. ure.
2. člen
Sredstva zbrana s samoprispevkom bodo uporabljena za naslednje namene:
– sofinanciranje izgradnje vrtca z večnamenskim prostorom na Cvenu,
– sofinanciranje posodobitve – asfaltiranja cest,
– sofinanciranje izgradnje ulične razsvetljave,
– sofinanciranje komunalnih potreb in dejavnosti KS Cven.
3. člen
Za izvršitev programov bo potrebno 40,000.000 SIT, višina sredstev, ki naj bi se zbrala s samoprispevkom, znaša 40,000.000 SIT.
4. člen
Samoprispevek se uvede za obdobje 5 let, od 1. 1. 1996 do 31. 12. 2000.
5. člen
Samoprispevek bodo plačevali delovni ljudje in občani, ki imajo stalno prebivališče na območju KS Cven, v naseljih Cven, Mota, Spodnje Krapje in Zgornje Krapje, v denarju:
– 2% od neto plače zaposlenih oziroma nadomestil plače in plačil po pogodbah o delu,
– 2% mesečno obrtniki oziroma samostojni podjetniki od povprečne plače v gospodarstvu Republike Slovenije za preteklo trimesečje,
– 5% iz katastrskega dohodka od kmetijske dejavnosti,
– 1% od pokojnin, razen pokojnin z varstvenim dodatkom,
– 2% od povprečnega OD v Republiki Sloveniji v preteklem letu za delavce, ki so na začasnem delu v tujini in imajo stalno prebivališče v KS Cven.
6. člen
Krajevna skupnost lahko sredstva samoprispevka, ki so začasno prosta, vroči pri banki za določen čas.
7. člen
Svet krajevne skupnosti je pristojen, da v primeru bi-stvene spremembe osnove, od katere se plačuje samoprispevek iz kmetijstva, lahko obstoječo prispevno stopnjo korigira, da se ohrani razmerje plačil od osebnih dohodkov in plačil iz kmetijske dejavnosti.
8. člen
Glede oprostitve plačila samoprispevka se uporabljajo določila 12. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85).
9. člen
Pravico glasovanja na referendumu imajo občani, ki so vpisani v splošni volilni imenik in krajani, ki še nimajo volilne pravice, pa so v delovnem razmerju, vsi pa imajo stalno prebivališče v KS Cven.
10. člen
Volivci glasujejo posredno in tajno z glasovnico, na kateri je referendumski program iz 2. člena tega sklepa.
GLASOVNICA
KRAJEVNE SKUPNOSTI CVEN
za referendum v nedeljo, dne 24. 12. 1995, za uvedbo krajevnega samoprispevka na območju KS Cven, ki zajema naselja Cven, Moto, Spodnje Krapje in Zgornje Krapje, za uvedbo krajevnega samoprispevka v denarju za obdobje od 1. 1. 1996 do 31. 12. 2000
za sofinanciranje:
– izgradnje vrtca z večnamenskim prostorom na Cvenu,
– posodobitve – asfaltiranja cest v Krajevni skupnosti Cven,
– izvedbe ulične razsvetljave,
– komunalne dejavnosti in dejavnosti KS Cven,
– 2% od neto plače zaposlenih oziroma nadomestil plače in plačil po pogodbah o delu,
– 2% mesečno obrtniki oziroma samostojni podjetniki od povprečne plače v gospodarstvu Republike Slovenije za preteklo trimesečje,
– 5% iz katastrskega dohodka od kmetijske dejavnosti,
– 1% od pokojnin, razen pokojnin z varstvenim dodatkom,
– 2% od povprečnega OD v Republiki Sloveniji v preteklem letu za delavce, ki so na začasnem delu v tujini in imajo stalno bivališče v KS Cven.
ZA                                                                   PROTI
                                        ŽIG
Glasovalec izpolni glasovnico tako, da obkroži besedo “ZA”, če se strinja z uvedbo samoprispevka, oziroma besedo “PROTI”, če se ne strinja z uvedbo samoprispevka.
11. člen
Referendum vodi volilna komisija Krajevne skupnosti Cven. Volilna komisija ugotovi rezultate referenduma in izda zaključno poročilo o referendumu na območju Krajevne skupnosti Cven. Glasovanja na referendumu na običajnih glasovalnih mestih po Krajevni skupnosti Cven vodijo volilni odbori, ki jih imenuje volilna komisija Krajevne skupnosti Cven.
12. člen
Sredstva za izvedbo referenduma zagotovi Krajevna skupnosti Cven.
13. člen
Izid referenduma se objavi v Uradnem listu RS, ter na krajevno običajen način.
14. člen
Nadzor nad zbiranjem in porabo s samoprispevkom zbranih sredstev bo opravljal svet krajevne skupnosti in bo o tem poročal letno na zboru občanov.
15. člen
Ta sklep se objavi na krajevno običajen način in v Uradnem listu Republike Slovenije. Veljati začne z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Cven, dne 17. novembra 1995.
Predsednik
Sveta KS Cven
Janko Horvat l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti