Uradni list

Številka 66
Uradni list RS, št. 66/1995 z dne 17. 11. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 66/1995 z dne 17. 11. 1995

Kazalo

3041. Sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Gornji Petrovci za naselja: Gornji Petrovci in Peskovci, stran 5128.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) in 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94) in statuta Krajevne skupnosti Gornji Petrovci, je Svet Krajevne skupnosti Gornji Petrovci na seji dne 3. 10. 1995 sprejel
SKLEP
o uvedbi krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Gornji Petrovci za naselja: Gornji Petrovci in Peskovci
1. člen
Na območju Krajevne skupnosti Gornji Petrovci – v naseljih Gornji Petrovci in Peskovci, se po odločitvi občanov na referendumu dne 24. 9. 1995, uvede krajevni samoprispevek.
2. člen
Krajevni samoprispevek se uvede za dobo petih let, in sicer od 1. 1. 1996 do 31. 12. 2000.
3. člen
Sredstva samoprispevka se bodo zbirala na posebnem računu Krajevne skupnosti Gornji Petrovci na številki ŽR 51900-842-031-82502.
Nadzor nad zbiranjem in porabo sredstev bo opravljal Svet Krajevne skupnosti Gornji Petrovci, ki bo enkrat letno poročal zboru krajanov o uporabi zbranih sredstev samoprispevka.
4. člen
Sredstva, zbrana s samoprispevkom, se bodo uporabila za:
a) sofinanciranje asfaltiranja ceste v Peskovcih (občinska cesta);
b) sofinanciranje krajevnih cest v Gornjih Petrovcih;
c) izgradnja ulične razsvetljave v Gornjih Petrovcih;
d) sofinanciranje izgradnje kabelske televizije v Gornjih Petrovcih;
e) obnova ostrešja na vaški dvorani.
5. člen
S krajevnim samoprispevkom se bo predvidoma zbralo 2 milijona SIT letno. Višina sredstev za posamezne namene se določi s programom in finančnim načrtom krajevne skupnosti.
6. člen
Krajevni samoprispevek v denarju bodo plačevali krajani s stalnim bivališčem na območju Krajevne skupnosti Gornji Petrovci, in sicer:
– zavezanci, ki imajo plače iz delovnega razmerja oziroma nadomestila ter druge dohodke in prejemke, ki imajo značaj plače, po stopnji 2% od neto plače oziroma nadomestila;
– zavezanci, ki imajo dohodek od samostojnega opravljanja gospodarskih, negospodarskih in intelektualnih dejavnosti po stopnji 2% od neto osebnega dohodka in davčne osnove;
– zavezanci, ki imajo dohodek od kmetijske dejavnosti, po stopnji 5% letno od katastrskega dohodka in dohodka od gozdov;
– zaposleni v tujini bodo plačevali samoprispevek v višini 2% povprečnega OD v RS v preteklem letu;
– lastniki vikendov, vinskih kleti in počitniških hišic, ki so zgrajene na teritoriju Krajevne skupnosti Gornji Petrovci 6.000 SIT v enkratnem znesku na leto.
V delovni obveznosti
– 2 delovna dneva po 8 ur za občana, nosilca gospodinjstva ali njegovega družinskega člana.
Nadomestilo v denarju
– za vsak neizvršen delovni dan, ki traja 8 ur, 400 SIT na uro.
Svet Krajevne skupnosti Gornji Petrovci se pooblašča, da vsako leto valorizira vrednost denarnih in nedenarnih obveznosti.
7. člen
Samoprispevek obračunavajo in odtegujejo podjetja, zavodi, zasebni delodajalci in drugi izplačevalci plač ali nadomestil.
Kmetijskim proizvajalcem in obrtnikom bo obračunavala in odtegovala samoprispevek Republiška uprava za javne prihodke, izpostava Murska Sobota.
Ob vsakem izplačilu oziroma nakazilu samoprispevka se Krajevni skupnosti Gornji Petrovci dostavi seznam zaposlenih, za katere se nakazuje samoprispevek.
Samoprispevek se ne plačuje od socialno-varstvenih pomoči, od otroških dodatkov, invalidnin, od štipendij učencev in študentov na proizvodnem delu oziroma delovni praksi, od regresa za letni dopust, od jubilejnih nagrad in odpravnin.
8. člen
Zavezancem se plačani zneski krajevnega samoprispevka odštevajo od osnove za dohodnino (7. člen zakona o dohodnini, Uradni list RS, št. 48/90 in 34/92).
9. člen
Ta sklep začne veljati z dnem sprejetja, objavi pa se v Uradnem listu Republike Slovenije.
Gornji Petrovci, dne 3. oktobra 1995.
Predsednik
Krajevne skupnosti
Gornji Petrovci
Aleksander Bencik l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti