Uradni list

Številka 58
Uradni list RS, št. 58/1995 z dne 13. 10. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 58/1995 z dne 13. 10. 1995

Kazalo

2765. Odlok o uvedbi agromelioracijskega postopka na območju Mestne občine Slovenj Gradec, stran 4717.

Na podlagi 8. člena statuta Mestne občine Slovenj Gradec in 105. člena zakona o kmetijskih zemljiščih (Uradni list SRS, št. 17/86 in Uradni list RS, št. 9/90 in 5/91) je Svet Mestne občine Slovenj Gradec na seji dne 27. 9. 1995 sprejel
O D L O K
o uvedbi agromelioracijskega postopka na območju Mestne občine Slovenj Gradec
1. člen
S tem odlokom se uvede agromelioracijski postopek za izvajanje agromelioracijskih del na kmetijskih zemljiščih v delih k.o. Zgornji Razbor, Spodnji Razbor, Dobrava pri Šmartnem, Graška Gora, Gradišče, Golavabuka, Podgorje, Raduše, Sele, Stari trg, Vrhe in Šmiklavž.
2. člen
Agromelioracijsko območje iz 1. člena tega odloka obsega 127,60 ha. Meje območja so vrisane v preglednih katastrskih načrtih v merilu 1:5000. Pregledni katastrski načrti in seznam parcel so sestavni del odloka in so na vpogled v prostorih Mestne občine Slovenj Gradec.
3. člen
Zemljišča na agromelioracijskem območju bodo po izvedenih delih v družbenem planu Občine Slovenj Gradec trajno namenjena za kmetijsko proizvodnjo. Agromelioracija zemljišč je v skladu s srednjeročnim družbenim planom Občine Slovenj Gradec za obdobje 1986 do 1990.
4. člen
Agromelioracija obsega odstranjevanje kamenja, grmovja, izravnavo terena, urejanje poti, založno gnojenje, dosejavanje travno deteljnih mešanic in sanacije izvirov na pašnikih.
5. člen
Dela se bodo izvajala po terminskem planu, ki ga bo potrdilo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije.
6. člen
Investitor del za izvedbo agromelioracije je Kmetijsko gozdarska zadruga Ledina Slovenj Gradec. Investitor zagotovi del sredstev od Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije, ostalo pa je udeležba lastnikov oziroma imetnikov pravice uporabe zemljišč.
7. člen
Lastniki in uporabniki zemljišč na agromelioracijskem območju so dolžni posekati in odstraniti drevesno in grmovno zarast ter uporabljati zemljišče v skladu z investicijskim programom izvedbe agromelioracije. Če lastnik oziroma uporabnik kmetijskega zemljišča ne izvede potrebnih agromelioracijsih del v roku, določenim s programom, odredi upravni organ, pristojen za kmetijstvo, v skladu s 113. členom zakona o kmetijskih zemljiščih izvedbo potrebnih ukrepov na stroške lastnika oziroma uporabnika kmetijskega zemljišča.
8. člen
Kultura in način rabe melioracijskih zemljišč mora ustrezati kvaliteti zemljišč po izvedbi agromelioracij.
Lastniki in uporabniki kmetijskih zemljišč so pri rabi teh zemljišč vezani na določbe sprejetega proizvodnega programa.
9. člen
Lastniki zemljišč oziroma imetniki pravice uporabe zemljišč so po končani melioraciji dolžni sami vzdrževati urejene pašnike in jih varovati pred zaraščanjem.
10. člen
Nadzor nad izvanjanjem tega odloka opravlja pristojna inšpekcijska služba za kmetijstvo.
11. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 32100/006/95
Slovenj Gradec, dne 27. septembra 1995.
Predsednik
Sveta Mestne občine
Slovenj Gradec
Niko R. Kolar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti