Uradni list

Številka 58
Uradni list RS, št. 58/1995 z dne 13. 10. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 58/1995 z dne 13. 10. 1995

Kazalo

2760. Odlok o uvedbi agromelioracijskega postopka na območju k.o. Podpoljane in Velike Poljane, stran 4705.

Na podlagi 105. člena zakona o kmetijskih zemljiščih (Uradni list RS, št. 17/86 in 5/91) in 21. člena statuta Občine Ribnica (Uradni list RS, št. 44/95) je Občinski svet občine Ribnica na seji dne 28. 9. 1995 sprejel
O D L O K
o uvedbi agromelioracijskega postopka na območju k.o. Podpoljane in Velike Poljane
1. člen
Občina Ribnica uvede postopek za izvedbo agromelioracijskih del na kmetijskih zemljiščih na območju k.o. Podpoljane in Velike Poljane.
Seznam parcel s podatki o lastnikih je razviden iz projekta. Iz območja urejanja bodo izločene vse parcele, ki so bile urejevane po že odobrenih in izvedenih projektih: Jarčji hrib, Petelinjek, Grič, Gornje Podpoljane, Zavrhe, Rut-Jarčji hrib ter vse tiste parcele, za katere bo ugotovljeno, da ureditev glede na obseg potrebnih del ni ekonomsko upravičena.
2. člen
Urejajo se le kmetijska zemljišča, ki so predvidena za ureditev z dolgoročnim planom Občine Ribnica za trajno kmetijsko rabo.
3. člen
Urejanje kmetijskih površin obsega: izdelavo potrebne investicijsko-tehnične dokumentacije za pridobitev potrebnih finančnih sredstev in izvedbo del, odstranitev zarasti korenin dreves in grmovja, odstranitev skalnih samic in posameznih grobel, planiranje in ravnanje površin po odstranitvi zarasti ter kamenja, planiranje manjših depresij na obdelovalnih površinah, ureditev poti in izvedbo založnega gnojenja.
4. člen
Pooblaščeni investitor del je Kmetijsko gozdarska zadruga Ribnica. V skladu z navodili o uveljavljanju finančnih intervencij za celostno urejanje podeželja in obnovo vasi Ministrstvo za kmetijstvo in gozdarstvo RS zagotovi 75%, lastniki zemljišč pa 25% vrednosti investicije. V primeru spremenjenih pogojev financiranja bodo te spremembe upoštevane v pogodbah med lastniki in pooblaščenim investitorjem.
5. člen
Investitor je dolžan pridobiti soglasje Zavoda za varstvo naravne in kulturne dediščine ter Zavoda za gozdove RS in pri izdelavi dokumentacije in izvedbi del upoštevati pogoje iz teh soglasij.
6. člen
Lastniki zemljišč so poleg plačila lastne udeležbe dolžni:
– sodelovati pri pripravi dokumentacije s potrebnimi podatki o zemljiščih,
– izvesti vsa potrebna pripravljalna in druga ročna dela ter strojna – traktorske prevoze,
– sodelovati pri izvedbi strojnih del.
7. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 01-NTK-321-6-95
Ribnica, dne 28. septembra 1995.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Ribnica
mag. Andrej Mate l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti