Uradni list

Številka 58
Uradni list RS, št. 58/1995 z dne 13. 10. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 58/1995 z dne 13. 10. 1995

Kazalo

2750. Odlok o sestavi in številu članov organov krajevnih skupnosti in vaških skupnosti v Občini Moravske Toplice, stran 4692.

Na podlagi 20. člena statuta Občine Moravske Toplice in na podlagi določil zakona o lokalnih volitvah (Uradni list RS, št. 72/93, 7/94 in 33/94) je Občinski svet občine Moravske Toplice na seji dne 4. oktobra 1995 sprejel
O D L O K
o sestavi in številu članov organov krajevnih skupnosti in vaških skupnosti v Občini Moravske Toplice
1. člen
Občina Moravske Toplice ima trinajst krajevnih skupnosti:
KS Andrejci: naselje Andrejci
KS Bogojina z naselji: Bogojina, Bukovnica, Filovci, Ivanci
KS Ivanovci: naselje Ivanovci
KS Krnci: naselje Krnci
KS Martjanci: naselje Martjanci
KS Moravske Toplice z naselji: Moravske Toplice, Zgornji Moravci
KS Motvarjevci: naselje Motvarjevci
KS Noršinci: naselje Noršinci
KS Prosenjakovci z naselji: Prosenjakovci, Berkovci, Čikečka vas, Ivanjševci, Pordašinci, Središče
KS Ratkovci z naselji: Ratkovci, Kančevci, Lončarovci
KS Sebeborci: naselje Sebeborci
KS Selo-Fokovci z naselji: Selo, Fokovci
KS Tešanovci z naselji: Tešanovci, Lukačevci, Mlajtinci, Suhi Vrh, Vučja Gomila.
2. člen
Organi krajevne skupnosti so:
– zbor krajanov,
– svet krajevne skupnosti;
organi vaške skupnosti so:
– zbor krajanov,
– vaški odbor.
3. člen
Svet Krajevne skupnosti Andrejci šteje 5 članov.
Svet Krajevne skupnosti Bogojina šteje 13 članov.
Svet Krajevne skupnosti Ivanovci šteje 5 članov.
Svet Krajevne skupnosti Krnci šteje 5 članov.
Svet Krajevne skupnosti Martjanci šteje 7 članov.
Svet Krajevne skupnosti Moravske Toplice šteje 7 članov.
Svet Krajevne skupnosti Motvarjevci šteje 7 članov.
Svet Krajevne skupnosti Noršinci šteje 5 članov.
Svet Krajevne skupnosti Prosenjakovci šteje 7 članov.
Svet Krajevne skupnosti Ratkovci šteje 7 članov.
Svet Krajevne skupnosti Sebeborci šteje 7 članov.
Svet Krajevne skupnosti Selo-Fokovci šteje 7 članov.
Svet Krajevne skupnosti Tešanovci šteje 13 članov.
Vaški odbori: Bogojina 7 članov, Bukovnica 5 članov, Filovci 7 članov, Ivanci 7 članov, Moravske Toplice 7 članov, Zgornji Moravci 5 članov, Prosenjakovci 7 članov, Berkovci 5 članov, Čikečka vas 5 članov, Ivanjševci 5 članov, Pordašinci 5 članov, Središče 5 članov, Ratkovci 5 članov, Kančevci 5 članov, Lončarovci 5 članov, Selo 7 članov, Fokovci 7 članov, Tešanovci 7 članov, Lukačevci 3 člani, Mlajtinci 5 članov, Suhi Vrh 3 člani in Vučja Gomila 7 članov.
4. člen
Člani svetov krajevnih skupnosti in vaških odborov so izvoljeni po večinskem načelu.
Člane sveta krajevnih skupnosti in vaških odborov volijo volivci, ki imajo volilno pravico in imajo stalno prebivališče na območju posamezne krajevne skupnosti oziroma vasi, za katero se voli svet krajevnih skupnosti oziroma vaški odbor.
5. člen
Kandidatne liste za člane svetov krajevnih skupnosti in vaških odborov so odprte. Postopek kandidiranja poteka v skladu z zakonom in se zaključi v skladu z določili rokovnika za izvedbo volitev.
6. člen
V svet KS Andrejci je izvoljenih prvih pet kandidatov, ki je dobilo največje število glasov na kandidatni listi v volilni enoti Andrejci.
V svet KS Bogojina so izvoljeni prvi štirje kandidati, ki so dobili največje število glasov v volilni enoti Bogojina, prva dva kandidata, ki sta dobila največje število glasov v volilni enoti Bukovnica, prvi štirje kandidati, ki so dobili največje število glasov v volilni enoti Filovci in prvi trije kandidati, ki so dobili največje število glasov v volilni enoti Ivanci.
V svet KS Ivanovci je izvoljenih prvih pet kandidatov, ki je dobilo največje število glasov na kandidatni listi v volilni enoti Ivanovci.
V svet KS Krnci je izvoljenih prvih pet kandidatov, ki je dobilo največje število glasov na kandidatni listi v volilni enoti Krnci.
V svet KS Martjanci je izvoljenih prvih sedem kandidatov, ki je dobilo največje število glasov na kandidatni listi v volilni enoti Martjanci.
V svet KS Moravske Toplice je izvoljenih prvih pet kandidatov, ki je dobilo največje število glasov v volilni enoti Moravske Toplice in prva dva kandidata, ki sta dobila največje število glasov v volilni enoti Zgornji Moravci.
V svet KS Motvarjevci je izvoljenih prvih sedem kandidatov, ki je dobilo največje število glasov na kandidatni listi v volilni enoti Motvarjevci.
V svet KS Noršinci je izvoljenih prvih pet kandidatov, ki je dobilo največje število glasov na kandidatni listi v volilni enoti Noršinci.
V svet KS Prosenjakovci sta izvoljena prva dva kandidata, ki sta dobila največje število glasov v volilni enoti Prosenjakovci, en kandidat, ki je prejel največ glasov v volilni enoti Berkovci, en kandidat, ki je prejel največ glasov v volilni enoti Čikečka vas, en kandidat, ki je prejel največ glasov v volilni enoti Ivanjševci, en kandidat, ki je prejel največ glasov v volilni enoti Pordašinci in en kandidat, ki je prejel največ glasov v volilni enoti Središče.
V svet KS Ratkovci so izvoljeni prvi trije kandidati, ki so dobili največje število glasov v volilni enoti Ratkovci, prva dva kandidata, ki sta dobila največje število glasov v volilni enoti Kančevci in prva dva kandidata, ki sta dobila največje število glasov v volilni enoti Lončarovci.
V svet KS Sebeborci je izvoljenih prvih sedem kandidatov, ki je dobilo največje število glasov na kandidatni listi v volilni enoti Sebeborci.
V svet KS Selo-Fokovci so izvoljeni prvi štirje kandidati, ki so dobili največje število glasov v volilni enoti Selo in prvi trije kandidati, ki so dobili največje število glasov v volilni enoti Fokovci.
V svet KS Tešanovci so izvoljeni prvi štirje kandidati, ki so dobili največje število glasov v volilni enoti Tešanovci, en kandidat, ki je prejel največ glasov v volilni enoti Lukačevci, prva dva kandidata, ki sta prejela največje število glasov v volilni enoti Mlajtinci, prva dva kandidata, ki sta dobila največje število glasov v volilni enoti Suhi Vrh in prvi štirje kandidati, ki so dobili največje število glasov v volilni enoti Vučja Gomila.
7. člen
V vaški odbor je izvoljenih toliko kandidatov, ki so prejeli največje število glasov, kolikor članov šteje posamezni vaški odbor.
8. člen
V primeru, da zadnja dva ali več kandidatov dobi enako število glasov, določi vrstni red med njimi žreb.
9. člen
Predsednika in podpredsednika sveta krajevne skupnosti izvolijo člani sveta z večino glasov izmed sebe na konstitutivni seji sveta.
Predsednika in podpredsednika vaškega odbora izvolijo člani vaškega odbora z večino glasov izmed sebe na konstitutivni seji vaškega odbora.
10. člen
Mandatna doba izvoljenih članov sveta krajevne skupnosti in vaških odborov traja 4 leta oziroma do zaključka mandata članov Občinskega sveta občine Moravske Toplice.
11. člen
Odlok se uporablja takoj, veljaven pa je z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. OS 31/95
Moravske Toplice, dne 4. oktobra 1995.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Moravske Toplice
Štefan Kuhar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti