Uradni list

Številka 47
Uradni list RS, št. 47/1995 z dne 11. 8. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 47/1995 z dne 11. 8. 1995

Kazalo

2268. Odlok o začasni ureditvi parkiranja in plačila komunalne takse za uporabo javnih prometnih površin v območju mesta Slovenske Konjice, stran 3673.

Na podlagi 8. in 9. člena zakona o varnosti cestnega prometa (Uradni list SRS, št. 5/82, 40/84, 29/86 in Uradni list RS, št. 1/91), 10. in 12. člena zakona o cestah (Uradni list SRS, št. 38/81, 7/86 in 37/87), 3. člena pravilnika o neprometnih znakih (Uradni list SRS, št. 17/82 in 22/84), 3., 5. in 241. člena zakona o prekrških (Uradni list SRS, št. 25/83, 42/85, 47/87, 5/90 in Uradni list RS, št. 10/91, 13/93, 66/93) in 4. člena zakona o komunalnih taksah (Uradni list SRS, št. 29/65, 7/70, 7/72 in 18/91) ter 13. člena statuta Občine Slovenske Konjice, je Občinski svet občine Slovenske Konjice na seji dne 21. junija 1995 sprejel
O D L O K
o začasni ureditvi parkiranja in plačila komunalne takse za uporabo javnih prometnih površin v območju mesta Slovenske Konjice
1. člen
S tem odlokom se začasno ureja parkiranje in plačilo parkirnine v Občini Slovenske Konjice ter plačilo komunalne takse za uporabo javnih prometnih površin, in sicer na ožjem območju starega mestnega jedra, ki zajema:
– Stari trg
– Mestni trg
– Celjska cesta
– Ulica Adolfa Tavčarja
– del Škalske ulice
– Vrtna ulica
– Prečna ulica in
– del Tovarniške ulice
– tržnica.
2. člen
Parkiranje na javnih parkirnih površinah je dovoljeno na s prometno signalizacijo označenih parkirnih površinah in tam, kjer to ni izrecno prepovedano.
3. člen
Parkiranje tovornih motornih vozil, tovornih prikolic in priklopnikov ter avtobusov je dovoljeno le na javnih parkirnih površinah, določenih za tovornjake in avtobuse.
4. člen
Voznik motornega vozila mora pri parkiranju vozila upoštevati talne obeležbe in druge označbe za urejanje prometa na parkirišču.
5. člen
Za parkiranje motornih vozil na javnih parkirnih površinah v Starem trgu in na tržnici mora voznik plačati parkirnino. Čas parkiranja in parkiranje sta označena na dopolnilni tabli prometnega znaka.
Parkirnina se za parkiranje do 20 minut ne plača. Po tem času znaša parkirnina za prvi dve uri parkiranja 100 SIT, za parkiranje nad dve uri pa za vsako nadaljnjo uro parkiranja 100 SIT.
Parkirnina se za parkiranje v času od 21. do 6. ure ne zaračunava.
6. člen
Za preskrbovanje organizacij na območju starega mestnega jedra je dovoljen promet s tovornimi vozili do 9. ure zjutraj.
7. člen
Parkirnina se ne zaračunava za vozila invalidov.
8. člen
Sredstva, zbrana od parkiranja, so prihodek občinskega proračuna in so prvenstveno namenjena vzdrževanju obstoječih in izgradnji novih parkirnih mest v mestu in naseljenih krajih občine Slovenske Konjice.
9. člen
Javne prometne površine (pločniki, kolesarske steze, ploščadi, podhodi, nadhodi, steze in poti, parkirne površine in druge podobne površine, namenjene hoji ali vožnji) se lahko z dovoljenjem občinske uprave, uporabljajo za postavljanje kioskov, prodajnih stojnic, gostinskih vrtov, prirejanje razstav in drugih zabavnih prireditev za gospodarske namene.
Občinska uprava sklene z uporabnikom iz prvega odstavka tega člena pogodbo o plačilu uporabnine za uporabo javne prometne površine največ do enega leta.
Višino uporabnine za uporabo javne prometne površine iz prvega odstavka tega člena znaša 1000 SIT po m2 na mesec.
Uporaba dodatne površine s pokrivanjem potočne struge ni dovoljena, razen ob posebnem soglasju občinske uprave.
Sredstva, zbrana po tretjem odstavku tega člena so prihodek občinskega proračuna in so namenjena vzdrževanju javnih prometnih površin.
10. člen
Za izvrševanje tega odloka je pristojna občinska uprava Občine Slovenske Konjice.
Pobiranje parkirnine na javnih prometnih površinah opravljajo osebe, pooblaščene s strani občinske uprave Občine Slovenske Konjice.
11. člen
Nadzorstvo nad izvajanjem tega odloka opravljajo organi policije in osebe, pooblaščene s strani občinske uprave Občine Slovenske Konjice.
12. člen
Uporabo javnih prometnih površin za namene po 9. členu tega odloka, so uporabniki dolžni v roku petnajst dni po sprejemu odloka sporočiti občinski upravi.
13. člen
Z denarno kaznijo 5000 SIT se kaznuje takoj na kraju za prekršek:
1. voznik, ki parkira motorno vozilo v nasprotju z 2. in 4. členom tega odloka
2. voznik, ki parkira avtobus, tovorno vozilo, priklopnik ali prikolico v nasprotju s 3. členom tega odloka.
3. voznik, ki pri parkiranju ne poravna parkirnine.
14. člen
Z denarno kaznijo 10.000 SIT se kaznuje takoj na kraju za prekršek uporabnik javne prometne površine iz 9. člena, ki brez predhodnega dovoljenja opravlja trgovsko, gostinsko ali kako drugo storitveno dejavnost.
15. člen
Odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 061-1/95-0
Slovenske Konjice, 21. junija 1995.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Slovenske Konjice
Stanislav Frim l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti