Uradni list

Številka 37
Uradni list RS, št. 37/1995 z dne 30. 6. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 37/1995 z dne 30. 6. 1995

Kazalo

1815. Zakon o poroštvu Republike Slovenije za najetje posojil za obnovo in doinstaliranje HE Doblar I + II in HE Plave I + II (ZPNPHE), stran 2695.

Na podlagi druge alinee prvega odstavka 107. člena in prvega odstavka 91. člena ustave Republike Slovenije izdajam
U K A Z
o razglasitvi zakona o poroštvu Republike Slovenije za najetje posojil za obnovo in doinstaliranje HE Doblar I + II in HE Plave I + II
Razglašam zakon o poroštvu Republike Slovenije za najetje posojil za obnovo in doinstaliranje HE Doblar I + II in HE Plave I + II, ki ga je sprejel Državni zbor Republike Slovenije na seji dne 21. junija 1995.
Št. 012-01/95-59
Ljubljana, dne 29. junija 1995.
Predsednik
Republike Slovenije
Milan Kučan l. r.
Z A K O N
O POROŠTVU REPUBLIKE SLOVENIJE ZA NAJETJE POSOJIL ZA OBNOVO IN DOINSTALIRANJE HE DOBLAR I + II IN HE PLAVE I + II
1. člen
Republika Slovenija daje poroštvo za posojila, ki jih bo najelo javno podjetje Soške elektrarne Nova Gorica, p. o., za obnovo in doinstaliranje HE Doblar I + II in HE Plave I + II.
Poroštvo iz prejšnjega odstavka daje Republika Slovenija pod naslednjimi pogoji:
– skupna višina poroštvenih obveznosti, ki obsegajo vračilo glavnice in obresti iz najetih posojil v ustreznih valutah, ne sme preseči tolarske protivrednosti 171,000.000 DEM (z besedo: stoenainsedemdesetmilijonov DEM);
– obveznosti Republike Slovenije iz danega poroštva ne morejo nastati pred potekom šestih mesecev od izdaje uporabnega dovoljenja za HE Doblar II. in HE Plave II.;
– poroštvo je subsidiarno in bo Republika Slovenija izpolnila svojo obveznost, ko bo posojilodajalec izkoristil vse zakonske možnosti za izterjavo dolga oziroma za poplačilo in zavarovanje terjatev.
2. člen
Poroštvene pogodbe po tem zakonu sklepa oziroma daje poroštvene izjave minister, pristojen za finance, na podlagi pogodbe o zavarovanju poroštva med Republiko Slovenijo in kreditojemalcem.
3. člen
V primeru, ko Republika Slovenija izpolni poroštveno obveznost in plača obveznosti iz posojilne pogodbe, pridobi v razmerju do investitorja pravico do regresiranja izplačanih zneskov in stroškov, ki so v zvezi s tem nastali.
4. člen
Ta zakon začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 440-03/95-54/1
Ljubljana, dne 21. junija 1995.
Predsednik
Državnega zbora
Republike Slovenije
Jožef Školč l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti