Uradni list

Številka 37
Uradni list RS, št. 37/1995 z dne 30. 6. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 37/1995 z dne 30. 6. 1995

Kazalo

1813. Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o pogojih za refundiranje prispevkov, ki jih plačujejo delodajalci za socialno zavarovanje, stran 2693.

Na podlagi druge alinee prvega odstavka 107. člena in prvega odstavka 91. člena ustave Republike Slovenije izdajam
U K A Z
o razglasitvi zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o pogojih za refundiranje prispevkov, ki jih plačujejo delodajalci za socialno zavarovanje
Razglašam zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o pogojih za refundiranje prispevkov, ki ga je sprejel Državni zbor Republike Slovenije na seji dne 21. junija 1995.
Št. 012-01/95-57
Ljubljana, dne 29. junija 1995.
Predsednik
Republike Slovenije
Milan Kučan l. r.
Z A K O N
O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O POGOJIH ZA REFUNDIRANJE PRISPEVKOV, KI JIH PLAČUJEJO DELODAJALCI ZA SOCIALNO ZAVAROVANJE
1. člen
V zakonu o pogojih za refundiranje prispevkov, ki jih plačujejo delodajalci za socialno zavarovanje (Uradni list RS, št. 18/94) se v 4. členu doda nov drugi odstavek, ki se glasi:
“V primeru, da bi bila brezposelna oseba upravičena do denarnega nadomestila ali denarne pomoči za manj kot eno leto, se prispevki refundirajo za obdobje enega leta.”
2. člen
V prvem odstavku 5. člena se doda nova četrta alinea, ki se glasi:
“– da za zaposlitev brezposelne osebe še ni prejel drugih finančnih sredstev, namenjenih za izvajanje programov zaposlovanja.”
V drugem odstavku se beseda “zadnje” nadomesti z besedo “tretje”.
3. člen
7. člen se spremeni tako, da se glasi:
“Delodajalec lahko zahteva vračilo prispevkov po vsakem izplačilu plač delavcem na podlagi tega zakona, in sicer na podlagi zahtevka, ki ga predloži Republiškemu zavodu za zaposlovanje.
Zahtevku priloži:
– podatke o višini obračunanih plač ter podatke o obračunanih davkih in prispevkih za socialno varnost za vse zaposlene, s tem da morajo biti v obračunu plač ločeno izkazani podatki o obračunanih plačah in obračunanih davkih in prispevkih za socialno zavarovanje za delavce, ki so zaposleni po tem zakonu. Obračun plač, ki ga pravna oseba predloži Republiškemu zavodu za zaposlovanje, mora biti identična obračunu plač, ki ga je predložila Agenciji Republike Slovenije za plačilni promet, nadziranje in informiranje (v nadaljnjem besedilu: Agencija), kar potrdi Agencija na obračunu plač;
– potrdilo Agencije oziroma Republiške uprave za javne prihodke, da so obračunani davki in prispevki za socialno zavarovanje od izplačanih plač za vse zaposlene pri pravni oziroma fizični osebi, plačani.”
4. člen
Ta zakon začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 170-01/94-1/4
Ljubljana, dne 21. junija 1995.
Predsednik
Državnega zbora
Republike Slovenije
Jožef Školč l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti