Uradni list

Številka 37
Uradni list RS, št. 37/1995 z dne 30. 6. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 37/1995 z dne 30. 6. 1995

Kazalo

1783. Odlok o spremembi zazidalnega načrta "Na Kamenju" v Dolenjskih Toplicah - sprememba, stran 2648.

Na podlagi 17. člena statuta Mestne občine Novo mesto (Uradni list RS, št. 13/95) ter 39. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85 in 29/86 ter Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93 in 71/93) je občinski svet na seji dne 8. 6. 1995 sprejel
O D L O K
o spremembi zazidalnega načrta “Na Kamenju” v Dolenjskih Toplicah- sprememba
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
S tem odlokom se sprejme sprememba zazidalnega načrta “Na Kamenju” v Dolenjskih Toplicah – sprememba (odlok objavljen v Skupščinskem Dolenjskem listu, št. 6/90, 10/90 in 12/91, v nadaljnjem besedilu: sprememba zazidalnega načrta).
Spremembo zazidalnega načrta je izdelal Neapolis d.o.o, Novo mesto pod št. LDSO-254/93 v marcu 1995. Sestavljata ga tekstualni del in grafične priloge.
2. člen
Sprememba zazidalnega načrta obravnava gradnjo ene stanovanjske hiše na zemljišču parc. št. 415 in delu poti s parc. št. 953 k.o. Toplice kot zapolnitev niza stanovanjskih objektov, predvidenih po osnovnem zazidalnem načrtu. Zemljišče leži v območju že sprejetega zazidalnega načrta.
Del poti s parc. št. 953 k.o. Toplice se k funkcionalnemu zemljišču tega objekta pripoji po izgradnji nove ceste, predvidene z osnovnim zazidalnim načtrom.
II. POGOJI ZA IZRABO ZEMLJIŠČA IN ZA OBLIKOVANJE POSEGA V PROSTOR
3. člen
Stanovanjska hiša je tlorisnih dimenzij 11 × 9 + 3.5 × 6 m s + / - 5%, v dolžino brez odstopanja. Vertikalni gabarit je klet, pritličje in mansarda s kolenčnim zidom največ 1 m. Streha je simetrična dvokapnica, naklona 40 do 43 stopinj, kritina opečni zareznik. Streha nad prizidanim delom je ravna, pohodna.
4. člen
Na funkcionalnem zemljišču objekta sta predvideni dve parkirni mesti. Ostali del zemljišča se uredi kot zelenica.
III. POGOJI ZA PROMETNO IN KOMUNALNO OPREMO ZEMLJIŠČA
5. člen
Dostop do objekta je z obstoječe ceste. Po izgradnji nove ceste, predvidene po osnovnem zazidalnem načrtu, se nanjo izvede priključek, po delu opuščenega cestnega telesa.
6. člen
Objekt se do izgranje infrastrukturnega omrežja po osnovnem zazidalnem načrtu priključi na obstoječe vodovodno in električno omrežje, za odvod fekalnih vod pa se zgradi triprekatna neprepustna greznica brez iztoka v ponikovalnico.
Po izgradnji infrastrukturnega omrežja se mora objekt obvezno priključiti na vse naprave.
7. člen
Trafo postaja Škrile, predvidena po osnovnem zazidalnem načrtu se opusti, ker je že postavljena nova pri gasilskem domu v jedru naselja in bo služila tudi za napajanje predvidenih objektov v območju Škril. Plato, predviden za lokacijo trafo postaje se ohrani.
8. člen
Z gradnjo objekta bo tangiran zemeljski telefonski kabel, zato mora investitor v roku 10 dni pred pričetkom del pri PE PTT Novo mesto pisno naročiti obeleženje, zaščito oziroma prestavitev kabla. V neposredni bližini trase tk kabla ni dovoljena uporaba gradbenih strojev in miniranje. Dela nad kablom se mora izvajati izključno ročno. Prav tako ni dopusten odvzem materiala in nasip nad traso.
IV. KONČNE DOLOČBE
9. člen
Inšpekcijsko nadzorstvo nad izvajanjem te spremembe zazidalnega načrta opravlja urbanistična inšpekcija pri Upravi inšpekcijskih služb Novo mesto.
10. člen
Sprememba zazidalnega načrta je stalno na vpogled pri Sekretariatu za varstvo okolja in urejanje prostora občine Novo mesto, Zavodu za družbeno planiranje in urbanistično načrtovanje ter Krajevni skupnosti Dolenjske Toplice.
11. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 012-7/95-12
Novo mesto, dne 8. junija 1995.
Predsednik
Občinskega sveta
Mestne občine Novo mesto
Janez Mežan l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti