Uradni list

Številka 30
Uradni list RS, št. 30/1995 z dne 2. 6. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 30/1995 z dne 2. 6. 1995

Kazalo

1480. Sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka v denarju na območju Krajevne skupnosti Šebrelje, stran 2152.

Na podlagi 3. in 8. člena zakona o samoprispevku (Uradni list RS, št. 35/85 in 48/86), 3. in 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94), sklepa o razpisu referenduma za uvedbo krajevnega samoprispevka v denarju na območju Krajevne skupnosti Šebrelje in poročila o izidu glasovanja na referendumu dne 14. 5. 1995 ter v skladu z določbami statuta KS Šebrelje, so krajani Krajevne skupnosti Šebrelje na zboru krajanov sprejeli
S K L E P
o uvedbi krajevnega samoprispevka v denarju na območju Krajevne skupnosti Šebrelje
1. člen
Na območju Krajevne skupnosti Šebrelje se uvede krajevni samoprispevek v denarju za obdobje petih let, in sicer od 1. 6. 1995 do 30. 4. 1999.
2. člen
Krajevni samoprispevek se uvede za:
– razširitev vodovoda Šebrelje (izvedba kaptažne vrtine),
– razširitev in asfaltacija cestnega odseka Šebrelje–Stan,
– priprava dokumentacije za gradnjo mrliške vežice in
– ureditev avtobusnih postajališč.
3. člen
Skupna vrednost investicij, ki so v srednjeročnem planu Krajevne skupnosti Šebrelje, znaša 15 mio SIT. Iz krajevnega samoprispevka bo zagotovljeno 5 mio SIT. Finančna sredstva bodo zagotovljena tudi iz proračuna Ministrstva za okolje in prostor, iz sredstev za demografsko ogrožena območja in iz občinskega proračuna. Del sredstev bodo krajani Krajevne skupnosti Šebrelje prispevali tudi z delom.
4. člen
Krajevni samoprispevek bodo plačevali krajani, ki imajo v času uvedbe samoprispevka na območju Krajevne skupnosti Šebrelje stalno ali začasno prebivališče, oziroma če so na tem območju lastniki domačij ali vikendov.
5. člen
Samoprispevek bodo plačevali krajani po naslednjem:
– krajani, ki prejemajo plačo iz delovnega razmerja pri pravnih osebah ali zasebnih delodajalcih oziroma nadomestilo plače v višini 2% od plače in nadomestil, zmanjšanih za davek od osebnih prejemkov in prispevkov za socialno varnost,
– krajani, ki prejemajo osebno ali družinsko pokojnino v višini 2%, zmanjšano za davek od osebnih prejemkov in prispevkov za socialno varnost,
– krajani, ki so zavezanci za davek od opravljanja dejavnosti od neto zavarovalne osnove po stopnji 2%,
– krajani, ki so zavezanci za davek od kmetijske dejavnosti v višini 4% od letnega katastrskega dohodka, negozdnih in gozdnih površin.
6. člen
Plačila krajevnega samoprispevka so oproščeni zavezanci, ki jih določa zakon o samoprispevku.
7. člen
Plačane zneske samoprispevka se odšteje od osnove za dohodnino (7. člen zakona o dohodnini, Uradni list RS, št. 48/90 in 34/92).
8. člen
Samoprispevek obračunava in odteguje izplačevalec plač oziroma pokojnin. Samoprispevek od drugih dohodkov in osnov obračunava in odteguje RUJP, Izpostava Idrija in SPIZ.
9. člen
S sredstvi krajevnega samoprispevka, ki se bodo zbirala na posebnem računu KS, bo upravljal gradbeni odbor, ki je odgovoren za pravilno in namensko uporabo sredstev samoprispevka.
O zbranih in porabljenih sredstvih poroča krajanom najmanj enkrat letno.
10. člen
Ta sklep začne veljati z dnem objave v Uradnem listu RS.
Šebrelje, dne 14. maja 1995.
Krajevna skupnost Šebrelje
Predsednik
Miroslav Rejc l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti