Uradni list

Številka 21
Uradni list RS, št. 21/1995 z dne 14. 4. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 21/1995 z dne 14. 4. 1995

Kazalo

995. Statutarni sklep Občine Moravske Toplice, stran 1637.

Na podlagi 29. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 57/94 in 14/95) Občinski svet občine Moravske Toplice kot najvišji organ odločanja sprejema
S T A T U T A R N I S K L E P
1. člen
Do sprejetja statuta občine v skladu z 99. členom zakona o lokalni samoupravi Občina Moravske Toplice kot pravna naslednica dosedanje Občine Murska Sobota s tem statutarnim sklepom določa na podlagi 21. člena zakona lokalne samouprave (v nadaljnjem besedilu: ZLS) urejanje zadev s področja varovanja okolja in urejanje prostora kot svojo izvirno pristojnost.
2. člen
Do dokončne ureditve nalog občine iz njene neposredne pristojnosti v posameznih splošnih aktih, se uporabljajo v Občini Moravske Toplice kot pravni naslednici Občine Murska Sobota vsi dosedanji splošni akti, ki so v skladu z zakoni in so veljali na območju dosedanje občine pred 1. 1. 1995 in niso v neposrednem nasprotju z vlogo oziroma interesi Občine Moravske Toplice. Občina opredeli roke za uskladitev teh aktov v statutu občine.
3. člen
V skladu s prvim odstavkom 33. člena ZLS župan občine:
– zastopa občino v okviru odnosa z državno upravo v sosvetu načelnika upravne enote (39. člen ZOU),
– zastopa občino v urejanju pravnega nasledstva oziroma premoženjsko-pravnih medsebojnih razmerjih med pravnimi naslednicami Občine Murska Sobota (100. člen ZLS),
– zastopa občino v svetu županov občin pravnih naslednic dosedanje Občine Murska Sobota,
– zastopa občino v urejanju tekočega dela javnih lokalnih služb (komunala, požarna dejavnost, zaščita in reševanje oziroma drugo...), javnih zavodov (zdravstvo, sociala, šolstvo, vzgoja, kultura in šport), sklada stavbnih zemljišč dosedanje Občine Murska Sobota in stanovanjskega fonda-pravnih subjektov, katerih poslovanje je bilo organizirano na teritoriju dosedanje Občine Murska Sobota, razen v zadevah, ki so po zakonu v pristojnosti občinskega sveta (ustanoviteljstvo in promet z nepremičninami).
4. člen
V skladu z 49. členom in na podlagi prvega odstavka 50. člena ZLS župan občine predloži občinskemu svetu načrt organizacije oziroma funkcioniranja samostojne uprave občine oziroma skupne uprave zainteresiranih občin, pravnih naslednic dosedanje Občine Murska Sobota.
5. člen
Z vsebino tega statutarnega sklepa, ki bo objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije, se obvesti Službo vlade RS za reformo lokalne samouprave, Notranje ministrstvo RS pristojno za upravo in upravno enoto Murska Sobota.
6. člen
Sedež Občine Moravske Toplice je: Moravske Toplice, Kranjčeva 12.
7. člen
Občina uporablja pečat okrogle oblike z državnim grbom v sredini in napisom REPUBLIKA SLOVENIJA, OBČINA MORAVSKE TOPLICE in pečat z dvojezičnim besedilom enake vsebine in oblike.
8. člen
Ta statutarni sklep začne veljati petnajsti dan po objavi, uporablja pa se od dneva sprejetja dalje.
Moravske Toplice, dne 6. februarja 1995.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Moravske Toplice
Štefan Kuhar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti