Uradni list

Številka 21
Uradni list RS, št. 21/1995 z dne 14. 4. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 21/1995 z dne 14. 4. 1995

Kazalo

990. Sklep o razpisu referenduma za uvedbo samoprispevka v KS Topol pri Medvodah, stran 1630.

Na podlagi 3. in 65. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94), 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) in v skladu s statutom KS Trnovec–Topol je delni zbor krajanov naselja Topol pri Medvodah dne 19. 3. 1995 sprejel
S K L E P
o razpisu referenduma za uvedbo samoprispevka
1. člen
Razpiše se referendum za uvedbo samoprispevka v delu KS Trnovec–Topol naselje Topol pri Medvodah, razen hišnih št. 26 in 27.
2. člen
Sredstva krajevnega samoprispevka se namenijo za obnovo, rekonstrukcijo in asfaltiranje lokalnih in krajevnih cest Topol križišče–cerkev Sv. Katarina, Topol križišče–Dobje v dolžini 3500 m.
3. člen
Referendum bo dne 23. 4. 1995 v prostorih OŠ Topol, Topol pri Medvodah 17, od 7. do 19. ure.
4. člen
Samoprispevek se uvede za obdobje treh let, to je od 1. 5. 1995 do 30. 4. 1998.
5. člen
Za realizacijo referendumskega programa je potrebno zbrati 14,000.000 SIT. Vsa sredstva bodo zbrana s samoprispevkom.
6. člen
Samoprispevek bodo plačevali člani posameznih gospodinjstev z rednimi prihodki po posameznih hišah, ki se nahajajo v evidenci KS Trnovec–Topol v naselju Topol pri Medvodah in lastniki nepremičnin (vikendov, hiš in drugih objektov) ali njihovi pravni nasledniki, ki tu nimajo stalnega bivališča.
Seznam zavezancev je potrdil zbor krajanov 19. 3. 1995 in bo javno izobešen.
Zavezanci bodo plačevali samoprispevek po naslednjih merilih:
– v gospodinjstvu, kjer so več kot trije člani z rednimi prihodki, se štejeta dva gospodinjstva,
– samoprispevek se plačuje v 36 zaporednih mesečnih obrokih po 5.000 SIT,
– posamezni obroki zapadejo v plačilo do konca tekočega meseca.
7. člen
Samoprispevek se uvede tudi v delu, materialu, v prevozu in drugih storitvah za tista gospodinjstva, za katera je glede na namen uvedbe in možnosti ustrezneje. Za ta gospodinjstva veljajo naslednja merila:
– opravljeno delo se obračunava po opravljenih urah. Material se obračunava po tržni ceni, ki velja na trgu, prevoz in ostale storitve se obračunavajo na podlagi veljavnih cen in tarif,
– seznam gospodinjstev, za katere se uvede samoprispevek po merilih iz 1. odstavka tega člena vodita svet KS Trnovec–Topol in gradbeni odbor,
– določitev vrednosti ure in nadzor nad opravljenimi urami je v pristojnosti gradbenega odbora za ureditev cest.
8. člen
Vsem zavezancem iz prvega odstavka 6. člena tega sklepa se obračunava in odteguje samoprispevek na osnovi izstavljenih položnic tajništva KS Trnovec–Topol.
Sredstva samoprispevka se bodo zbirala na posebnem žiro računu.
9. člen
Zavezanci so dolžni poravnati zapadlo obveznost v roku, ki je določen v tem sklepu, sicer se jih bremeni z zamudnimi obrestmi po veljavnih predpisih.
Morebitna izterjava bo opravljena v skladu z zakonom o davkih občanov preko davkoizterjevalca.
10. člen
Zbiranje in uporabo zbranih sredstev bo nadziral svet KS Trnovec–Topol in gradbeni odbor za ureditev cest. Gradbeni odbor, ki je odgovoren za izvajanje del, ki se financirajo iz sredstev zbranega samoprispevka, je dolžan po končanem zbiranju samoprispevka dati poročilo zboru krajanov tega območja o višini in porabi teh sredstev.
11. člen
Pravico glasovanja na referendumu imajo občani v tem delu KS, ki so vpisani v splošnem volilnem imeniku ter lastniki nepremičnin, ki tukaj nimajo stalnega bivališča.
12. člen
Referendum vodi volilna komisija KS Trnovec–Topol, pri čemer smiselno uporablja določila zakona o volitvah in določila zakona o referendumu in o ljudski iniciativi.
13. člen
Na referendumu se glasuje neposredno in tajno z glasovnico, na kateri je naslednje besedilo
KRAJEVNA SKUPNOST TRNOVEC–TOPOL
GLASOVNICA
na referendumu dne 23. aprila 1995, o uvedbi krajevnega samoprispevka za dobo od 1. 5. 1995 do 30. 4. 1998 v naselju Topol pri Medvodah za financiranje naslednjega programa:
Rakonstrukcija in asfaltiranje cest:
Topol–Cerkev Sv. Katarina;
Topol križišče–Dobje;
GLASUJEM
 ZA                                                                       PROTI
                                      (pečat)
Glasujte tako, da obkrožite besedo ZA, če se strinjate z uvedbo krajevnega samoprispevka, oziroma obkrožite besedo PROTI, če se z uvedbo samoprispevka ne strinjate.
14. člen
Sredstva za izvedbo referenduma zagotovi KS Trnovec–Topol.
15. člen
Zavezancem se plačani zneski krajevnega samoprispevka odštevajo od osnove za dohodnino (9. člen zakona o dohodnini, Uradni list RS, št. 71/93).
16. člen
Plačila samoprispevka so opravičeni zavezanci po določilih 12. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85).
Zavezanci samoprispevka v delu ne morejo biti zavezanci po določilih tretjega odstavka 12. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85).
17. člen
Za vse ostalo, kar ni s tem sklepom določeno, se smiselno uporabljajo določila zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85 in 48/86).
18. člen
Ta sklep se objavi na krajevno običajen način in v Uradnem listu Republike Slovenije, ter začne veljati z dnevom sprejema.
Predsednik sveta
KS Trnovec–Topol
Brane Tehovnik l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti