Uradni list

Številka 18
Uradni list RS, št. 18/1995 z dne 24. 3. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 18/1995 z dne 24. 3. 1995

Kazalo

847. Odlok o ustanovitvi in začasnih pristojnostih občinskega odbora stavbnih zemljišč, stran 1429.

Na podlagi 30. in 31. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93; 6/94 – odločba US RS, 45/94 – odločba US RS in Uradni list RS, št. 57/94) v zvezi s 5. in 7. členom statutarnega odloka o začasni organizaciji in delovanju občine Litija (Uradni list RS, št. 7/95) v zvezi s 30. členom zakona o stavbnih zemljiščih (Uradni list SRS, št. 28/83) in 38. ter 44. členom zakona o financiranju občin (Uradni list RS, št. 80/94) je Občinski svet občine Litija na 3. seji dne 16. 2. 1995 sprejel
O D L O K
o ustanovitvi in začasnih pristojnostih občinskega odbora stavbnih zemljišč
1. člen
S tem odlokom se ustanovi občinski odbor stavbnih zemljišč (v nadaljevanju: odbor), ki je svetovalno-izvršilni organ občine za to področje.
2. člen
Občina Litija s 1. 1. 1995 prevzema vse pravice in dolžnosti Sklada stavbnih zemljišč v občini Litija, ustanovljenega z odlokom Skupščine občine Litija (Uradni list RS, št. 39/85).
3. člen
Odbor prevzame vse pravice in dolžnosti upravnega odbora sklada stavbnih zemljišč. Odbor v imenu občine gospodari z občinskimi stavbnimi zemljišči in finančnimi sredstvi nadomestila stavbnih zemljišč ter drugimi namenskimi sredstvi za pripravo in urejanje stavbnih zemljišč, ki se vodijo v posebni podpartiji občinskega proračuna občine Litija. Evidenca vplačil in izplačil se vodi v oddelku za finance ločeno po krajevnih skupnostih.
4. člen
Odbor skrbi, da se vzpostavi in vodi evidenca vsega nepremičnega premoženja v občini.
Odbor pripravlja dolgoročni in letni program investicijskih del, ki se financirajo iz nadomestil stavbnih zemljišč. Pripravlja predlog finančnega načrta za udejanjanje dolgoročnega in letnega programa. Pripravlja in sprejema investicijske programe. Skrbi – vodi izvajanje investicijskih programov ter na podlagi razpisov odloča o oddaji investicijskih del izvajalcem. Vodi izvajanje investicijskih programov, zagotavlja investicijski in projektni nadzor ter prevzema dokončna dela. Pripravlja predlog za določitev višine točke za nadomestilo stavbnega zemljišča. Obravnava predloge za nakup in prodajo zemljišč. Pripravlja predloge za izdelavo prostorsko izvedbenega akta, ki naj se vključijo v občinski program izdelave prostorsko izvedbenega akta. Skrbi za tekoče spremljanje podatkov za odmero nadomestil stavbnega zemljišča. Odloča o vlogah za odlog plačil nadomestila stavbnih zemljišč in o drugih nalogah, ki so povezane z delom odbora za to področje.
5. člen
O nakupu in prodaji zemljišča, na predlog odbora, odloča občinski svet.
Pogodbe o prodaji in nakupu zemljišča ter o oddaji investicijskih del podpisuje župan.
6. člen
Odbor ima predsednika in šest članov.
Odbor izvoli občinski svet na predlog komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.
Predsednik odbora zastopa odbor in podpisuje akte iz njegove pristojnosti.
Strokovna in tehnična opravila za odbor opravlja upravni organ Občine Litija, ki je zadolžen za to področje.
7. člen
Z dnem uveljavitve tega odloka prenehajo veljati določbe odloka o ustanovitvi sklada stavbnih zemljišč v občini Litija (Uradni list SRS, št. 39/85), ki so v nasprotju s tem odlokom.
Statut sklada stavbnih zemljišč občine Litija (sprejet dne 17. 1. 1986) preneha veljati s 1. 1. 1995.
8. člen
Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 401-08-3/95
Litija, dne 16. februarja 1995.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Litija
Franci Rokavec l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti