Uradni list

Številka 18
Uradni list RS, št. 18/1995 z dne 24. 3. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 18/1995 z dne 24. 3. 1995

Kazalo

845. Odlok o ustanovitvi in začasnih pristojnostih občinskega odbora za finance, stran 1427.

Na podlagi 30. in 31. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93; 6/94 – odločba US RS, 45/94 – odločba US RS in Uradni list RS, št. 57/94) v zvezi s 5. in 7. členom statutarnega odloka o začasni organizaciji in delovanju občine Litija (Uradni list RS, št. 7/95) in v zvezi z zakonom o financiranju občin (Uradni list RS, št. 80/94) je občinski svet na 3. seji dne 16. 2. 1995 sprejel
O D L O K
o ustanovitvi in začasnih pristojnostih občinskega odbora za finance
1. člen
S tem odlokom se ustanovi občinski odbor za finance (v nadaljevanju: odbor), ki je svetovalno-izvršilni organ občine za to področje.
2. člen
Odbor tekoče spremlja stanje prihodkov, odhodkov in račun financiranja proračuna občine ter o svojih ugotovitvah obvešča občinski svet in župana. Odbor določi osnutek in predlog proračuna in zaključnega računa občine ter na predlog župana odobrava uporabo sredstev tekoče proračunske rezerve.
Odbor enkrat mesečno občinskemu svetu in županu dostavi celovito poročilo o finančnem stanju občine. Na zahtevo občinskega sveta, župana ali nadzornega odbora dostavi odbor tudi vmesna in delna poročila.
3. člen
Odbor nadzoruje prihodke in odhodke občine Litija (od 1. 1. 1995 dalje), ki se zbirajo na posebnem računu občine Litija in podpartiji ali na žiro računu proračuna prejšnje občine oziroma njenih podpartij.
4. člen
Oddelek za finance pripravi za odbor zasnove proračuna in zaključnega računa občine Litija. V bilanci prihodkov in odhodkov se izkazujejo načrtovani prihodki iz davkov, taks, pristojbin, drugih dajatev in drugih dohodkov ter prihodkov od upravljanja in razpolaganja z občinskim premoženjem in z načrtovanimi odhodki. V računu financiranja se izkaže odplačevanje dolgov in zadolževanje občine. Med odhodki se predvidi tudi tekoča proračunska rezerva za namene, ki niso bili predvideni ali ni bilo predvidenih dovolj sredstev.
Osnutek in predlog proračuna določi, v sodelovanju z županom, odbor. V obravnavo in sprejem občinskemu svetu pa ga predloži župan.
Odbor predlaga občinskemu svetu in županu sprejem in odločitev iz njihovega področja dela.
5. člen
Odbor ima predsednika in šest članov.
Odbor izvoli občinski svet na predlog komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.
Predsednik odbora zastopa odbor in podpisuje akte iz njegove pristojnosti.
Strokovno-tehnična dela za odbor opravlja upravni organ občine Litija, ki je pristojen za področje financ.
6. člen
Odbor, do sprejema proračuna občine Litija za leto 1995, preko Agencije Republike Slovenije za plačilni promet, nadziranje in informiranje – enota Litija, tekoče spremlja vse prihodke in odhodke žiro računa občine in eventualne podpartije, nadzira žiro račun prejšnje občine ter vrši nadzor nad financiranjem nalog, ki spadajo v obseg zagotovljene porabe. To so izplačila plač zaposlenim, ki so ostali v občinski upravi in del sredstev za zagotovljeno porabo po 40. členu zakona o financiranju občin (Uradni list RS, št. 80/94).
7. člen
Odbor na predlog župana odloča o uporabi sredstev občinske rezerve (12. člen zakona o financiranju občin; Uradni list RS, št. 80/94).
8. člen
Odbor pripravi bilančni pregled sredstev, ki so do 31. 12. 1994 izkazana v proračunu občine Litija namenjena za investicijske dejavnosti ali pa so bila v te namene določena z odločitvami nekdanjega IS SO Litija. Pregled mora vsebovati tudi sredstva na posebnem računu Sklada stavbnih zemljišč in prikazati tudi preostala sredstva vezana pri poslovnih bankah. Pregled naj tudi prikaže s pogodbami angažirana sredstva za leto 1995.
9. člen
Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 401-08-2/95
Litija, dne 16. februarja 1995.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Litija
Franci Rokavec l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti