Uradni list

Številka 11
Uradni list RS, št. 11/1995 z dne 24. 2. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 11/1995 z dne 24. 2. 1995

Kazalo

635. Uredba o načinu oblikovanja cen komunalnih storitev, stran 1067.

Na podlagi 5. člena zakona o cenah (Uradni list RS, št. 1/91-I) in 26. člena zakona o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 4/93) izdaja Vlada Republike Slovenije
U R E D B O
o načinu oblikovanja cen komunalnih storitev
1. člen
Cene proizvodov in storitev v dejavnostih proizvodnje in distribucije vode, odvajanja in prečiščevanja odplak, proizvodnje, prenosa in distribucije plina, proizvodnje in distribucije toplote ter odvažanja in odlaganja odpadkov (v nadaljnjem besedilu: cene komunalnih storitev), ki so bile oblikovane v skladu z uredbo o načinu oblikovanja cen komunalnih storitev (Uradni list RS, št. 68/94) in se uporabljajo na tržišču na dan 28. 2. 1995 smejo pravne in fizične osebe (v nadaljnjem besedilu: zavezanci) oblikovati na način, določen s to uredbo.
2. člen
Cene proizvodnje in distribucije vode, odvajanje in prečiščevanje odplak ter odvažanje in odlaganje odpadkov, se od 1. aprila 1995 dalje lahko povečajo največ za 2,4 odstotka.
3. člen
Cene proizvodnje, prenosa in distribucije plina in proizvodnje in distribucije toplote se od 1. aprila 1995 dalje lahko povečajo največ za 1,2 odstotka.
4. člen
Zavezanec, ki opravlja storitve proizvodnje in distribucije toplote, lahko v primeru, če ugotovi, da cena oblikovana v skladu z določbami predhodnega člena, ne pokriva stroškov enostavne reprodukcije, predlaga Vladi Republike Slovenije, da ta odredi višjo stopnjo povišanja cen. Predlog se vloži pri Ministrstvu za ekonomske odnose in razvoj.
Predlogu iz prejšnjega odstavka morajo biti priložena predhodno opravljene analize cen, kot tudi vsi podatki, iz katerih je razvidna utemeljitev predloga, oziroma vsi podatki, ki jih zahteva Ministrstvo za ekonomske odnose in razvoj.
5. člen
Zavezanci, ki oblikujejo cene komunalnih storitev v skladu s to uredbo, morajo najkasneje pet dni po uveljavitvi cen o tem obvestiti Ministrstvo za ekonomske odnose in razvoj.
Obvestilo mora vsebovati podatke o doseženih ravneh cen posameznih vrst storitev po vrstah uporabnikov in doseženih povprečnih cenah po posameznih vrstah storitev po in pred izvršenim povišanjem.
6. člen
Ta uredba začne veljati 1. marca 1995.
Št. 380-05/93-14/5-8
Ljubljana, dne 23. februarja 1995
Vlada Republike Slovenije
dr. Janez Drnovšek l. r.
Predsednik

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti