Uradni list

Številka 8
Uradni list RS, št. 8/1995 z dne 10. 2. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 8/1995 z dne 10. 2. 1995

Kazalo

504. Odlok o Župančičevih priznanjih, stran 816.

Na podlagi 29. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93 in 57/94) je Občinski svet občine Črnomelj na seji dne 31. 1. 1995 sprejel
O D L O K
o Župančičevih priznanjih
1. člen
S tem odlokom se v občini Črnomelj uvede podeljevanje Župančičevih priznanj in določijo pogoji in postopek za podeljevanje teh priznanj.
2. člen
Župančičeva priznanja se podeljujejo fizičnim in pravnim osebam, ki so s svojim aktivnim, ustvarjalnim, organizacijskim, kvalitetnim ter ljubiteljskim delom na področju kulturnih dejavnosti dosegli pomembne uspehe in dosežke trajnejše vrednosti tako v občini kot izven njenih meja.
3. člen
Župančičeva priznanja se podeljujejo kot listine – diplome in kot plakete.
Kot listine se podeljujejo za pomembne enkratne dosežke in uspehe na področju kulturnega udejstvovanja, kot plakete pa za dolgoletno življenjsko uspešno in predano delovanje na področju kulturnih dejavnosti.
4. člen
Dobitnike Župančičevih priznanj določi Občinski svet občine Črnomelj na predlog Žirije za podeljevanje Župančičevih priznanj.
Žirija za podeljevanje Župančičevih priznanj ima predsednika in 4 člane in jo imenuje občinski svet izmed svojih članov in drugih predstavnikov občanov.
Mandat članov žirije traja 4 leta, lahko pa se podaljša do imenovanja novih članov.
5. člen
Žirija za podeljevanje Župančičevih priznanj ima nalogo izvesti razpisni postopek za zbiranje predlogov, opraviti izbiro in predlog predložiti v sprejem občinskemu svetu.
Žirija sprejme za svoje delo poslovnik.
6. člen
Župančičeva priznanja se podeljujejo na svečan način, praviloma ob praznovanju 8. februarja – slovenskega kulturnega praznika.
7. člen
Vsako leto se lahko podeli največ do 5 priznanj kot listine in največ 1 kot plaketo, v izjemnih primerih lahko tudi več.
Listina se lahko prejme večkrat, plaketa pa le enkrat.
Listina in plaketa sta oblikovani kot umetniško delo z likom pesnika Otona Župančiča.
8. člen
Občinski svet zagotovi v proračunu potrebna sredstva za kritje stroškov, ki nastanejo v zvezi s podelitvijo Župančičevih priznanj.
9. člen
O podeljenih Župančičevih priznanjih se vodi pri občinskemu svetu posebna evidenca.
10. člen
Ta odlok začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 902-3/95
Črnomelj, dne 31. januarja 1995.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Črnomelj
Andrej Kavšek l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti