Uradni list

Številka 2
Uradni list RS, št. 2/1995 z dne 13. 1. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 2/1995 z dne 13. 1. 1995

Kazalo

226. Navodilo o načinu ugotavljanja carinske osnove programske opreme (software), stran 142.

Na podlagi 4. člena ustavnega zakona za izvedbo temeljne ustavne listine o nedovisnosti in samostojnosti Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 1/91-I), drugega odstavka 48. člena carinskega zakona (Uradni list SFRJ, št. 34/90) ter 24. člena zakona o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 4/93) izdaja minister za finance
N A V O D I L O
o načinu ugotavljanja carinske osnove programske opreme (software)
1. Carinska osnova pri uvozu nosilcev podatkov in navodil za uporabo v napravah za računalniško obdelavo podatkov (software) se določi zgolj z upoštevanjem stroškov oziroma vrednosti nosilca, če je v fakturi vrednost nosilca izkazana ločeno od vrednosti podatkov oziroma navodil, ki so na nosilcu zapisani in fakturna vrednost nosilca ustreza pogojem iz 37. člena carinskega zakona (Uradni list SFRJ, št. 34/90 – p. b.).
2. Če vrednost nosilca ni izkazana ločeno v skladu s prvo točko teh navodil, se kot carinska osnova pri uvozu programske opreme upošteva celotna fakturna vrednost, pod pogojem, da so izpolnjeni pogoji iz 37. člena carinskega zakona.
3. Če je fakturna vrednost nosilca oziroma software iz 1. oziroma 2. točke ne ustreza pogojem iz 37. člena carinskega zakona, carinsko osnovo oceni carinski organ v skladu s carinskim zakonom in pravilnikom o pogojih in načinu ugotavljanja carinske osnove (Uradni list SFRJ, št. 16/82 in 29/83), pri čemer se upoštevata vrednost nosilca in software skupaj, kot da nista izkazani ločeno.
4. Za potrebe izvajanja tega navodila se:
– izraz “nosilec” ne nanaša na integrirana vezja, polprevodnike ter podobne naprave ali blago, ki vsebuje taka vezja in naprave;
– izraz “podatki in navodila” ne nanaša na zvočne, kinematografske ali video posnetke.
5. To navodilo začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 418-7/95
Ljubljana, dne 6. januarja 1995.
Mitja Gaspari l. r.
Minister za finance

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti