Uradni list

Številka 1
Uradni list RS, št. 1/1995 z dne 10. 1. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 1/1995 z dne 10. 1. 1995

Kazalo

11. Sklep o oprostitvi obveznosti plačevanja cestnine za vozila, s katerimi se opravljajo prevozi za potrebe izvajanja nalog humanitarnih organizacij, stran 46.

Na podlagi 26. člena zakona o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 4/93) je Vlada Republike Slovenije na 120. seji 22. decembra 1994 sprejela
S K L E P
o oprostitvi obveznosti plačevanja cestnine za vozila, s katerimi se opravljajo prevozi za potrebe izvajanja nalog humanitarnih organizacij
I
Obveznosti plačevanja cestnine za uporabo avtomobilskih cest in cestnih objektov v Republiki Sloveniji, določene s sklepom o določitvi posebnega povračila za uporabo avtomobilskih cest ter o osnovah in merilih za določanje njegove višine (Uradni list SRS, št. 14/89) so oproščena:
– vozila, s katerimi se opravlja prevoz humanitarne (materialne in zdravstvene) pomoči prizadetim v miru in vojni zaradi naravnih in drugih nesreč ali oboroženih spopadov;
– vozila, s katerimi se opravlja prevoz za potrebe krvodajalskih akcij;
– vozila mednarodnega gibanja Rdečega križa in Rdečega polmeseca, ki jih uporabljajo predstavniki te organizacije pri opravljanju svojih nalog.
II
Voznik vozila iz prve in druge alinee I. točke tega sklepa uveljavlja oprostitev obveznosti plačila cestnine na izstopni ali vstopno-izstopni cestninski postaji na avtomobilski cesti, in sicer pri prevozu v državi na podlagi pravilno izpolnjenega potnega naloga in pri mednarodnem prevozu na podlagi carinske deklaracije.
Voznik vozila iz tretje alinee I. točke tega sklepa uveljavlja oprostitev obveznosti plačila cestnine na izstopni ali vstopno-izstopni cestninski postaji na avtomobilski cesti na podlagi lastništva vozila, izkazanega v prometnem dovoljenju.
III
Ta sklep začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 420-05/93-1/3-8
Ljubljana, dne 22. decembra 1994.
Vlada Republike Slovenije
dr. Janez Drnovšek l. r.
Predsednik

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti