Uradni list

Številka 75
Uradni list RS, št. 75/1994 z dne 2. 12. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 75/1994 z dne 2. 12. 1994

Kazalo

2707. Odlok o plovbi po reki Muri, stran 4293.

Na podlagi določil 3. člena zakona o varnosti pomorske in notranje plovbe (Uradni list SRS, št. 17/88) ter 3. in 6. člena odloka o pristojnostih in načinu dela skupščine občine (Uradne objave, št. 10/90) je Skupščina občine Gornja Radgona na seji družbenopolitičnega zbora dne 20. 10. 1994, seji zbora krajevnih skupnosti dne 3. 11. 1994 in seji zbora združenega dela dne 15. 11. 1994 sprejela
ODLOK
o plovbi po reki Muri
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Ta odlok ureja plovbo po reki Muri ter določa pogoje, ki jih morajo zaradi zagotovitve varnosti pri plovbi zagotoviti osebe, ki upravljajo s plovilom in tista podjetja oziroma pravne osebe, ki se ukvarjajo z dejavnostjo prevoza oseb oziroma stvari ali z dejavnostjo izposoje plovil za plovbo po reki Muri.
II. PLOVBNI REŽIM
2. člen
Plovbno območje je reka Mura, ki se prične na vstopni postaji pri Brodu na Muri v Sladkem vrhu in konča v Krogu, oziroma na eni izmed izstopnih mest na območju občine Gor. Radgona ali Murska Sobota.
Plovba je dovoljena s čolni na vesla.
Plovba z motornimi čolni je dovoljena reševalnim in potapljaškim ekipam, policiji in za dela v rečni strugi.
3. člen
Plovba po reki Muri je dovoljena v času od 25..'4. do 30. 9. v tekočem letu med 8. in 19. uro.
Plovba se izvaja v smeri rečnega toka, razen za primere naštete v tretjem odstavku 2. člena tega odloka.
Plovba po reki Muri je možna nad najnižjim vodostajem "PN = 120 cm", izmerjenim, na vodomerni postaji (VP) v Gornji Radgoni.
III. POGOJI ZA VARNO PLOVBO
4. člen
Organizator plovbe je dolžan poskrbeti za varnost potnikov in stvari pri plovbi v skladu s predpisi o pomorski in notranji plovbi.
Akt o načinu izvajanja, iz prejšnjega odstavka tega člena, mora pravna ali fizična oseba, ki opravlja dejavnost prevozov objaviti na krajevno običajen način oziroma na oglasni deski pristana.
IV. PRISTANI
5. člen
Plovila je dovoljeno splaviti oziroma privezati le na urejenih mestih, ki se določijo v skladu s prostorsko-ureditvenim načrtom in aktom organizacije iz 4. člena tega odloka.
Vstop oziroma izstop s čolna oziroma drugih plovil je dovoljen v urejenih pristanih.
V. VPIS ČOLNOV
6. člen
Čolni za plovbo po reki Muri se v skladu s predpisi o pomorski in notranji plovbi, ter tem odlokom vpisujejo v vpisnik čolnov.
Vpisnik čolnov se vodi na upravnem organu za varstvo okolja in urejanje prostora pri SO Gornja Radgona.
Vpis čolna se opravi po sedežu podjetja oziroma stalnem prebivališču lastnika čolna (ali tam, ker se čoln pretežno uporablja).
Potrdilo o brezhibnosti čolna izda pravna ali fizična oseba, ki je. pooblaščena od Ministrstva za promet in zveze za opravljanje tehničnih pregledov čolnov.
7. člen
Čoln, ki se vpiše v vpisnik iz 6. člena tega odloka, se mora označiti s črkama GR, ki označujeta občino Gornja Radgona, v kateri se vodi vpisnik in zaporedno št. vpisa v vpisniku, ki se začne s številko 001.
Velikost in barva črk in številk v kontrastu na podlage barve čolna, se opravi v skladu s predpisi o varnosti pomorske in notranje plovbe.
8. člen
Upravni organ iz 6. člena tega odloka po priložitvi soglasja o brezhibnosti čolna izda lastniku ali imetniku pravice razpolaganja s čolnom dovoljenje za plovbo, privez oziroma sidranje in določi registracijo.
Registracija čolnov pri občinskem upravnem organu velja samo za plovbo po notranjih vodah.
VI. NADZOR NAD IZVAJANJEM TEGA ODLOKA
9. člen
Nadzor nad izvajanjem tega odloka opravlja Inšpekcija medobčinskih inšpekcijskih služb iz M. Sobote in policijske enote v skladu s svojimi pooblastili.
VII. PREHODNI IN KONČNI DOLOČBI
10. člen
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
11. člen
Izvajanje tega odloka je možno z predhodno ureditvijo privezov in drugih objektov, ki morajo biti zgrajeni ob reki Muri ter v skladu s prostorskoureditvenim načrtom.
Št. 345-1/94-1
Gornja Radgona, dne 15. novembra 1994.
Predsednik
SO Gornja Radgona
Alojz Vogrinčič, dipl. inž. agr.
in dipl. ek. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti