Uradni list

Številka 73
Uradni list RS, št. 73/1994 z dne 24. 11. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 73/1994 z dne 24. 11. 1994

Kazalo

2641. Odlok o spremembi meje med naseljem Bistrica pri Mokronogu in naseljem Puščava ter o preimenovanju in o preoštevilčbi naselja Bistrica pri Mokronogu v novo naselje Bistrica, stran 4221.

Na podlagi 8. člena zakona o preimenovanju in evidentiranju naselij, ulic in stavb (Uradni list SRS, št. 5/80, 42/86 in 5/90), 13. člena pravilnika o določanju imen naselij in ulic ter o označevanju naselij, ulic in stavb (Skupščinski Dolenjski list, št. 9/79 in 16/80) je Skupščina občine Trebnje na skupnem zasedanju vseh zborov dne 11. 11. 1994 sprejela
ODLOK
o spremembi meje med naseljem Bistrica pri Mokronogu in naseljem Puščava ter o preimenovanju in o preoštevilčbi naselja Bistrica pri Mokronogu v novo naselje Bistrica
1. člen
Meja med naseljem Bistrica pri Mokronogu in naseljem Puščava se popravi tako, da se k naselju Bistrica pri Mokronogu pripoji gospodinjstvo iz Puščave št. 20.
2. člen
Hkrati s spremembo meje naselja se popravi tudi meje med Krajevnima skupnostima Mokronog in Šentrupert.
3. člen
Naselje Bistrica pri Mokronogu se preimenuje v novo naselje z imenom Bistrica. V naselju Bistrica se stavbe oštevilčijo v skladu z veljavnimi predpisi.
4. člen
Meja novega naselja Bistrica in meja med Krajevno skupnostjo Mokronog in Šentrupert je spremenjena, kar je razvidno v grafičnem prikazu registra območij teritorialnih enot v merilu 1: 5000, ki ga vodi Geodetska uprava Trebnje.
5. člen
Stavbe v novem naselju Bistrica se zaradi nekontinuirane oštevilčbe preoštevilčijo v skladu z veljavnimi predpisi.
6. člen
Geodetska uprava Trebnje izvede vse potrebne spremembe v evidencah hišnih številk in izdela seznam sprememb v oštevilčbi objektov.
7. člen
Geodetska uprava Trebnje naroči hišne tablice in jih posreduje Krajevni skupnosti Šentrupert. Stroške za izdelavo novih tablic s hišno številko nosi občina Trebnje.
8. člen
Lastniki oziroma uporabniki oštevilčenih stavb morajo namestiti hišne tablice najkasneje 30 dni po prejemu obvestila s strani krajevne skupnosti, da je tablica izdelana. Stare tablice lahko ostanejo nameščene največ eno leto po namestitvi nove.
9. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 016-4/92-10
Trebnje, dne 11. novembra 1994.
Predsednik
Skupščine občine Trebnje
Ciril Pungartnik I. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti