Uradni list

Številka 68
Uradni list RS, št. 68/1994 z dne 28. 10. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 68/1994 z dne 28. 10. 1994

Kazalo

2436. Pravilnik o dodeljevanju Žagarjevih plaket, stran 3804.

Na podlagi 153. člena statuta občine Jesenice (Uradni vestnik Gorenjske, št. 19/82, 1/85) je Izvršni svet Skupščine občine Jesenice na 144. seji dne 11. 10. 1994 sprejel
PRAVILNIK
o podeljevanju Žagarjevih plaket
1. člen
S tem pravilnikom se ureja postopek podeljevanja Žagarjevih plaket.
2. člen
Žagarjeve plakete se podelijo za izredne uspehe na vzgojnoizobraževalnem področju, ki so širšega družbenega pomena in prispevajo k napredku pedagoške prakse in teorije.
3. člen
Žagarjeve plakete se lahko podelijo za:
– večletno uspešno in vidno delo, delo na vzgojnoizobraževalnem področju,
– strokovno in raziskovalno delo na pedagoškem področju,
– oblikovanje boljših organizacijskih oblik vzgojnoizobraževalne dejavnosti,
– oblikovanje izvirnih učnih pripomočkov.
4. člen
Žagarjeve plakete se podelijo posameznikom ali skupinam, vzgojnoizobraževalnim zavodom in drugim organizacijam, skupnostim in društvom v občini Jesenice. Posameznik lahko prejme Žagarjevo plaketo le enkrat.
5. člen
Za podeljevanje Žagarjevih plaket imenuje Izvršni svet Skupščine občine Jesenice za dobo enega leta sedemčlanski odbor. Člani odbora na prvi seji izvolijo predsednika. Odbor objavi razpis Žagarjevih priznanj, obravnava predloge kandidatov in dokončno odloči o podelitvi. Odbor opravlja svoje delo na sejah, o katerih se vodi zapisnik. Odbor veljavno sklepa, če je prisotnih več kot polovica vseh članov.
6. člen
Razpis se objavi do 30. septembra. Objava traja 30 dni. Predloge lahko dajo posamezniki, vzgojnizobraževalni in drugi zavodi, organizacije ter društva. Predlog mora biti pisno utemeljen.
7. člen
Ob posameznem razpisu Žagarjevih plaket se lahko podeli največ tri plakete.
8. člen
Dobitniki Žagarjevih plaket prejmejo tudi denarno nagrado v višini 90% uradno objavljenega podatka o povprečni mesečni neto plači v Republiki Sloveniji v zadnjih treh mesecih pred podelitvijo. Potrebna sredstva za Žagarjeve plakete ter denarne nagrade se zagotovijo vsako leto v proračunu občine Jesenice.
9. člen
Žagarjeve plakete podeli predsednik Skupščine občine Jesenice na dnevu prosvetnih delavcev občine Jesenice.
10. člen
O Žagarjevih nagrajencih se vodi posebna knjiga, ki jo hrani Sekretariat za gospodarstvo in negospodarstvo občine Jesenice.
11. člen
Z uveljavitvijo tega pravilnika preneha veljati pravilnik o podeljevanju Žagarjevih plaket Izobraževalne skupnosti delavcem na področju vzgoje in izobraževanja v občini Jesenice, ki ga je sprejela skupščina Izobraževalne skupnosti občine Jesenice dne 3. 12. 1985.
12. člen
Ta pravilnik prične veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 902/02/94
Jesenice, dne 11. oktobra 1994.
Podpredsednik
Izvršnega sveta
Skupščine občine Jesenice
mag. Vitomir Pretnar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti