Uradni list

Številka 51
Uradni list RS, št. 51/1994 z dne 18. 8. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 51/1994 z dne 18. 8. 1994

Kazalo

1911. Navodilo o denaturaciji rafiniranega sladkorja iz lastne predelave na podlagi recepture, stran 3141.

Na podlagi 24. člena zakona o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 4/93) in odredbe o določitvi cen rafiniranega sladkorja iz republiških blagovnih rezerv (Uradni list RS, št. 38/94 in 48/94) izdaja minister za ekonomske odnose in razvoj naslednje
NAVODILO
1. člen
Denaturacijo rafiniranega sladkorja iz lastne predelave na podlagi recepture, ki jo predloži Zveza čebelarskih društev Slovenije, skupaj s pakiranjem v posebej deklarirane vreče po 50 kg in s paletiziranjem opravi Tovarna sladkorja Ormož po ceni 2 SIT/kg.
2. člen
Zveza čebelarskih društev Slovenije na podlagi zbiranja ponudb izbere enega ali več najugodnejših trgovskih podjetij, ki bodo opravila vse potrebne postopke za končno prodajo denaturiranega rafiniranega sladkorja vsem zainteresiranim slovenskim čebelarjem.
3. člen
Po izbiri enega ali več trgovskih podjetij Zveza čebelarskih društev o tem obvesti Republiško direkcijo za blagovne rezerve, ki bo na podlagi pogodbe ob upoštevanju obstoječih pogojev za prodajo rafiniranega sladkorja odprodala denaturirah rafiniran sladkor.
4. člen
Zveza čebelarskih društev določi količino sladkorja, ki pripada posameznim čebelarjem glede na število panjev in ne glede na organiziranost posameznega čebelarja v društvih in drugih organizacijah. Tako določene količine denaturiranega rafiniranega sladkorja morajo biti v enaki meri dostopne vsem slovenskim čebelarjem.
5. člen
Zveza čebelarskih društev Slovenije poskrbi za pravočasno informiranje o načinu nabave denaturiranega rafiniranega sladkorja in vodi kontrolo poteka ter pravilnosti dodeljevanja in razdeljevanja tega sladkorja.
6. člen
Po končani odprodaji denaturiranega rafiniranega sladkorja slovenskim čebelarjem Zveza čebelarskih društev o tem obvesti Ministrstvo za ekonomske odnose in razvoj. V obvestilo navede tudi:
– število čebelarjev, ki so odkupili denaturiran rafiniran sladkor ter posebej število čebelarjev nečlanov društev,
– povprečno razdeljeno količino denaturiranega rafiniranega sladkorja na panj,
– število panjev v Sloveniji pri čebelarjih organiziranih v društvih in pri čebelarjih organiziranih izven društev,
- končno ceno za kilogram denaturiranega rafiniranega sladkorja za čebelarje.
7. člen
To navodilo začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 628/94
Ljubljana, dne 12. avgusta 1994.
dr. Davorin Kračun l. r.
Minister za ekonomske odnose in razvoj

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti