Uradni list

Številka 45
Uradni list RS, št. 45/1994 z dne 22. 7. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 45/1994 z dne 22. 7. 1994

Kazalo

1763. Odlok o prispevku za investicijska vlaganja na področjih vodooskrbe, odvajanja in čiščenja odpadnih voda in odlaganja komunalnih odpadkov, stran 2889.

Na podlagi 8. in 59. člena zakona o gospodarskih javnih službah (Uradni list RS, št. 32/93) ter 8. člena odloka o sestavi in pristojnostih zborov Skupščine občine Novo mesto (Skupščinski Dolenjski list, št. 12/80 in 6/90) je Skupščina občine Novo mesto na sejah zborov dne 30. 6. 1994 sprejela
ODLOK
o prispevku za investicijska vlaganja na področjih vodooskrbe, odvajanja in čiščenja odpadnih voda in odlaganja komunalnih odpadkov
1. člen
S tem odlokom se uvede prispevek za investicijska vlaganja za razvoj in zagotavljanje oskrbe s pitno vodo, odvajanja in čiščenja odpadnih voda ter odlaganja komunalnih odpadkov (v nadaljnjem besedilu: prispevek).
2. člen
Prispevek plačujejo vsi uporabniki komunalnih storitev na območju občine Novo mesto, in sicer ob redni ceni komunalne storitve ter od istih obračunskih količin, kot veljajo za obračun redne cene komunalne storitve.
3. člen
Prispevek se določi v naslednji višini:
                                                 SIT/m3
1. Oskrba s pitno vodo
– za gospodinjstva                                   12
– za ostale porabnike                                25
 
2. Odvajanje in čiščenje odpadnih voda           SIT/m3
2.1. Odvajanje
– za gospodinjstva                                    9
– za ostale porabnike                                15
2.2. Čiščenje
– za gospodinjstva                                    3
– za ostale porabnike                                 8
 
3. Odlaganje komunalnih odpadkov
– za gospodinjstva                                    1
– za ostale porabnike                                 3
                                         ali 300 SIT/m3
Skupščina občine Novo mesto pooblašča izvršni svet, da trimesečno revalorizira prispevek v skladu z gibanjem maloprodajnih cen v Republiki Sloveniji v preteklem trimesečnem obdobju.
4. člen
Prispevek zaračunava Javno podjetje Komunala Novo mesto mesečno hkrati z zaračunavanjem redne cene komunalnih storitev in se plačuje na žiro račun Javnega podjetja Komunala Novo mesto.
Javno podjetje Komunala mora o zaračunanem in plačanem prispevku voditi ločeno knjigovodsko evidenco.
5. člen
Zbrana sredstva iz prispevka se smejo uporabiti le za realizacijo nalog iz poslovnega plana Javnega podjetja. Komunala, h katerema je dal soglasje Izvršni svet Skupščine občine Novo mesto.
Nadzorni odbor Javnega podjetja Komunala mora zagotoviti nadzor nad zbiranjem in uporabo sredstev prispevka in izvršnemu svetu o tem poročati hkrati s poročanjem o realizaciji letnega poslovnega plana Javnega podjetja Komunala, najmanj pa polletno.
6. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in preneha veljati z dnem, ko bo določanje cen za komunalne storitve v pristojnosti lokalnih skupnosti.
Št. 355-5/92-S-008/94
Novo mesto, dne 30. junija 1994.
Predsednik
Skupščine občine Novo mesto
Franci Koncilija l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti