Uradni list

Številka 42
Uradni list RS, št. 42/1994 z dne 13. 7. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 42/1994 z dne 13. 7. 1994

Kazalo

1709. Sklep o uvedbi samoprispevka na območju Krajevne skupnosti Resnik, stran 2787.

Na podlagi 3. in 56. člena zakona o referendumu in ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94), 3. in 7. člena. zakona o samoprispevku samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) in v skladu s statutom krajevne skupnosti Resnik, je svet krajevne skupnosti Resnik na svoji seji dne 17. 6. 1994 sprejel
SKLEP
o uvedbi samoprispevka na območju Krajevne skupnosti Resnik
1. člen
Po odločitvi na referendumu dne 29. maja 1994 se za območje celotne KS Resnik uvede samoprispevek v denarju, in sicer za:
– sofinanciranje izgradnje pokopališča,
– vzdrževanje cest in sofinanciranje modernizacije cest
– sofinanciranje obnove večnamenskega in veroučnega objekta.
2. člen
Samoprispevek se uvede za dobo petih let od 1. 7. 1994 do 30. 6. 1999.
3. člen
Za realizacijo referendumskega programa je potrebno zbrati 16,700.000 SIT, od tega zneska bo s samoprispevkom zagotovljeno 1,165.000 SIT, preostali del pa bo potrebno zagotoviti s sredstvi širše družbene skupnosti.
4. člen
Zavezanci plačila za samoprispevek so občani, ki imajo stalno prebivališče na območju KS Resnik.
Zavezanci bodo plačevali samoprispevek po naslednjih merilih:
1. delavci v rednem delovnem razmerju 2% od neto mesečnega, OD, od nagrad, dopolnilnega dela in pogodb o delu
2. krajani, ki opravljajo samostojno obrtno dejavnost 2% od zavarovalne osnove Zavezancev
3. upokojenci 2% od mesečne pokojnine
4. od katastrskega dohodka, veljavnega za tekoče leto v višini 2%
5. delavci, začasno zaposleni v tujini, 2% od letnega neto osebnega dohodka v Republiki Sloveniji
6. občani, ki opravljajo postransko dejavnost, 2% od neto dobička.
5. člen
Zavezanci iz 4. člena tega sklepa plačujejo samoprispevek takole:
1. zavezancem iz 1., 2., 3., in 6. točke obračunavajo in odtegujejo samoprispevek izplačevalci plač oziroma pokojnin ob vsakokratnem izplačilu plače oziroma pokojnine.
2. zavezancem pod 4. točko tega sklepa odmerja samoprispevek Uprava za javne prihodke, izpostava Slovenske Konjice, skupaj z ostalimi obveznostmi.
3. zavezancem, zaposlenim v tujini, odmerja samoprispevek krajevna skupnost in o višini ter roku plačila obvesti vsakega zavezanca.
6. člen
Sredstva, ki se zbirajo od samoprispevka, se nakazujejo na zbirni račun Krajevne skupnosti Resnika, št.: 50700-842-049-82149.
7. člen
Samoprispevek se ne plačuje od prejemkov iz socialnovarstvenih pomoči, od priznavalnin, od invalidnine in od drugih prejemkov po predpisih o vojaških invalidih in civilnih invalidih vojne, od denarnega nadomestila za telesno okvaro, od dodatka za pomoč in postrežbo, od pokojnine, ki ne presega zneska najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo, od starostne pokojnine, priznane po zakonu o starostnem zavarovanju kmetov ter od OD delavcev in drugih občanov, ki ne presega zneska OD, ki zagotavlja materialno in socialno varnost.
8. člen
Zavezanci so dolžni poravnati zapadlo obveznost v roku, ki je določen v tem sklepu, sicer se jih bremeni z zamudnimi obrestmi po veljavnih predpisih. Morebitna izterjava bo opravljena v skladu z določbami zakona o davkih občanov.
9. člen
Nadzor nad zbiranjem in uporabo sredstev iz samoprispevka opravlja svet krajevne skupnosti in o tem najmanj enkrat letno poroča na zboru krajanov.
Po izteku obdobja, za katero se uvede samoprispevek, se sestavi zaključni račun in se predloži v obravnavo zboru krajanov.
10. člen
Za vse ostalo, kar ni s tem sklepom posebej določeno, se smiselno uporabljajo določila zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85).
11. člen
Ta sklep začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 1/94
Resnik, dne 17. junija 1994.
Predsednik sveta
KS Resnik Rudi Vidmar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti