Uradni list

Številka 38
Uradni list RS, št. 38/1994 z dne 30. 6. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 38/1994 z dne 30. 6. 1994

Kazalo

1546. Odredba o prepovedi uvoza krompirja, da se prepreči nevarnost vnašanja ogorčic (Globodera pallida /Stone/ Behrens in Globodera rostochiensis /Wollenwerber/ Behrens), stran 2491.

Na podlagi druge točke 59. člena zakona o varstvu rastlin pred boleznimi in škodljivci, ki ogrožajo vso državo (Uradni list SFRJ, št. 74/89) v zvezi s 1. in 4. členom ustavnega zakona za izvedbo Temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 1/91-I) izdaja minister za kmetijstvo in gozdarstvo
ODREDBO
o prepovedi uvoza krompirja, da se prepreči nevarnost vnašanja ogorčic (Globodera pallida /Stone/ Behrens in Globodera rostochiensis /Wollenwerber/ Behrens)
1. Zaradi preprečitve nevarnosti vnašanja ogorčic (Globodera pallida /Stone/ Behrens in Globodera rostochiensis /Wollenweber/ Behrens) na ozemlju Republike Slovenije, je prepovedan uvoz semenskega in merkantilnega krompirja, ki izvira iz naslednjih držav: Belgije razen iz območij Region jurassique, Ardenne, Haute Ardenne, Famenne, Regions herbageres (Liege, Fagnes) Condroz, Region limoneuse, Campine hennuyere, Region sablo-limoneuse in Polders; Belorusije; Bolgarije; Bosne in Hercegovine; Estonije; Finske razen iz območij Vaasa, EtelaPohjanmaa, Keski-Suomi, Mikkeli, Pohjols-Karjala, Kuopio, Keski-Pohjanmaa, Kainuu, Oulu in Lappi; Grčije; Irske; Islandije; Italije razen iz območja Furlanije in Julijske krajine; Latvije; Letonije; Luxembourga razen iz območja Osling; iz območij Alsonemedi, Dejtar in Kesihely v Madžarski; Makedonije; Malte; Norveške; Poljske; Portugalske; Rusije; Švedske; Ukrajine;
2. Pošiljke krompirja iz Avstrije, Češke, Danske, Francije, Nemčije, Nizozemske, Španije, Švice in Velike Britanije mora poleg predpisane dokumentacije spremljati tudi potrdilo o odvzetih vzorcih zemlje in rezultatih analize za tekoče leto, ki ga izda pooblaščeni organ države izvoznice.
3. Fitosanitarni certifikat za pošiljke krompirja iz Belgije, Finske, Italije, Luxembourga in Madžarske mora imeti poleg običajnih dopolnilnih izjav navedeno tudi ime neokuženega območja, iz katerega izvira krompir.
4. Z dnem uveljavitve te odredbe, preneha veljati Odredba o prepovedi uvoza in tranzita krompirja, da se prepreči nevarnost vnašanja ogorčic (Globodera pallida /Stone/ Behrens in Globodera rostochiensis /Wollenweber/ Behrens) (Uradni list RS, št. 5/94, 8/94, in 19/94).
5. Ta odredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 321-13-372/93
Ljubljana, dne 22. junija 1994.
Minister
za kmetijstvo in gozdarstvo
dr. Jože Osterc l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti