Uradni list

Številka 37
Uradni list RS, št. 37/1994 z dne 24. 6. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 37/1994 z dne 24. 6. 1994

Kazalo

1511. Odlok o uvedbi agromelioracijskega postopka na območju naselij Polje, Kamnje, Savica, Bohinjska Bistrica - Agromelioracija Dobrava, stran 2436.

Na podlagi 105. člena zakona o kmetijskih zemljiščih (Uradni list SRS, št. 17/86 in Uradni list RS, št. 9/90 in 5/91) navodila za izvajanje melioracije kmetijskih zemljišč (Uradni list SRS, št. 22/81) in 5. člena odloka o organizaciji in delu občinske skupščine (Uradni vestnik Gorenjske, št. 15/89, Uradni list RS, št. 23/91 in 13/93), je Skupščina občine Radovljica na ločenih sejah zbora združenega dela in družbenopolitičnega zbora dne 8. junija 1994 ter zbora krajevnih skupnosti dne 15. junija 1994 sprejela
ODLOK
o uvedbi agromelioracijskega postopka na območju naselij Polje, Kamnje, Savica, Bohinjska Bistrica - Agromelioracija Dobrava
1. člen
S tem odlokom se uvede agromelioracijski postopek za izvajanje agromelioracijskih del na kmetijskih zemljiščih v delih k.o. Savica in Bohinjska Bistrica.
2. člen
Agromelioracijsko območje Dobrava obsega 368,3 ha in leži v k.o. Bohinjska Bistrica in Savica. Meje območja so vrisane v katastrskih preglednih kartah v merilu 1: 5000. Karte so sestavni del ureditveno-investicijskega programa in so na vpogled pri GKZ Srednja vas v Bohinju in na Upravi za gospodarstvo in družbene dejavnosti občine Radovljica.
3. člen
Zemljišča na agromelioracijskem območju so z družbenim planom občine Radovljica trajno namenjena za kmetijsko proizvodnjo. Agromelioracija zemljišč je v skladu z dolgoročnim planom občine Radovljica za obdobje 1986 – 2000.
4. člen
Agromelioracija obsega odstranjevanje kamenja, grmovja, izravnavo terena, urejanje poti, izdelava drenaž na posameznih mestih, manjšega zadrževalnika, izdelava cevnih propustov ter po zaključku zemeljskih del založno gnojenje.
5. člen
Agromelioracija se bo izvajala po etapah in skladno z ureditveno investicijskim programom. Dela bodo predvidoma zaključena v letu 1996.
6. člen
Investitor del za izvedbo agromelioracije je GKZ Srednja vas v Bohinju. Investitor zagotovi nepovratna sredstva od Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo, in prehrano Republike Slovenije v višini 75% od predračunske vrednosti, 25% pa je udeležba lastnikov in imetnikov pravice uporabe zemljišč.
7. člen
Lastniki in uporabniki zemljišč na agromelioracijskem območju so dolžni posekati in odstraniti drevesno in grmovno zarast v skladu s projektom.
Če lastnik oziroma uporabnik kmetijskega zemljišča ne izvede potrebnih agromelioracijskih del v roku, določenem s programom, odredi občinski upravni organ, pristojen za kmetijstvo, v skladu s 113. členom zakona o kmetijskih zemljiščih, izvedbo potrebnih ukrepov na stroške lastnika oziroma uporabnika zemljišča.
8. člen
Kultura in način rabe kmetijskih zemljišč po izvedbi agromelioracije mora ustrezati normativom tehnološkega dela ureditveno investicijske dokumentacije. Za racionalno opravljanje agromelioracijskih del in organizacijo kmetijske proizvodnje na agromelioracijskem območju lahko ustanovijo lastniki in uporabniki zemljišč melioracijsko skupnost. Dolgoročne in letne proizvodne programe sprejema investitor v sodelovanju z lastniki in uporabniki zemljišč.
Lastniki in uporabniki kmetijskih zemljišč so pri rabi teh zemljišč vezani na določbe sprejetega proizvodnega programa, ne glede na to, ali so sklenili pogodbo o proizvodnem sodelovanju z GKZ Srednja vas.
9. člen
Lastniki zemljišč oziroma imetniki pravice uporabe zemljišč so po končani melioraciji dolžni sami vzdrževati poti in ostale naprave v uporabnem stanju.
10. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 321-4/94-3
Radovljica, dne 15. junija 1994.
Predsednik
Skupščine občine Radovljica
Vladimir Čeme, dipl. inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti