Uradni list

Številka 36
Uradni list RS, št. 36/1994 z dne 22. 6. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 36/1994 z dne 22. 6. 1994

Kazalo

1481. Sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Ivanjkovci, stran 2354.

Na podlagi določil 7. in 8. člena zakona o referendumu in o drugih oblikah osebnega izjavljanja (Uradni list SRS, št. 23/77, 25/85, 18/88 in Uradni list SRS, št. 35/85) in 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni listi RS, št. 15/94) je Skupščina Krajevne skupnosti Ivanjkovci sprejela
SKLEP
o uvedbi krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Ivanjkovci
1
Po odločitvi delovnih ljudi in občanov na referendumu dne 29. maja 1994 se za območje Krajevne skupnosti Ivanjkovci uvede krajevni samoprispevek v denarju. Poročilo o izidu glasovanja na referendumu je sestavni del tega sklepa.
2
Krajevni samoprispevek se uvede za dobo 5 let, in sicer od 1. 10. 1994 do 30. 9. 1999.
3
S samoprispevkom se bo financiral naslednji program:
– komunalna dejavnost 66%
– obnova cerkve 5%
– šola – vrtec 15%
– krajevna samouprava 9%
– društva 5%
Krajevni prispevek plačujejo zavezanci, ki imajo stalno bivališče v KS Ivanjkovci, ki zajema naslednje vasi: Cerovec Stanka Vraza, Dobrovščak, Hujbar, Ivanjkovci, Lahonci, Mali Brebrovnik, Mihalovci, Libanja, Pavlovski vrh, Runeč, Stanovno, Strezetina, Veličane, Žerovinci, Žvab.
2% od neto plače oziroma nadomestila, zavezanci, ki imajo plačo iz delovnega razmerja oziroma nadomestila ter druge dohodke in prejemke, ki imajo značaj plače.
1,5% od izplačane pokojnine
2% od zavarovalne osnove zavezanca, ki opravlja samostojno obrtno dejavnost,
4% od odmerjenega davka, zavezanci, ki plačujejo davek po pavšalnem letnem znesku
6% od katastrskega dohodka letno, zavezanci, ki imajo dohodek od kmetijske dejavnosti
100 DEM preračunano v SIT po srednjem tečaju Banke Slovenije vsako leto, zavezanci z območja KS Ivanjkovci zaposleni v tujini.
50 DEM preračunano v SIT po srednjem tečaju Banke Slovenije vsako leto zavezanci, ki nimajo stalnega prebivališča na območju KS Ivanjkovci imajo hiše, vinske kleti ali druge objekte.
4
Krajevni samoprispevek se ne plačuje od prejemkov iz socialnovarstvenih pomoči, od priznavalnin, invalidnin, pokojnin z varstvenim dodatkom, od štipendij dijakov in študentov ter nagrad, ki jih dijaki in študentje prejemajo na proizvodnem delu oziroma delovni praksi.
Plačilo krajevnega samoprispevka so oproščeni krajani, ki prejemajo plačo iz delovnega razmerja, pa ta ne presega ene polovice povprečne plače v gospodarstvu Slovenije za preteklo leto, ter upokojenci katerih pokojnine ne presegajo zneska najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo za tekoče leto.
5
Samoprispevek od osebnega dohodka in nadomestil bo obračunaval in odtegoval izplačevalec osebnega dohodka in nadomestil, od katastrskega dohodka iz kmetijske dejavnosti bo obračunavala in odtegovala Uprava za javne prihodke, izpostava Ormož, od obrtnikov bo obračunaval in odtegoval nosilec dejavnosti, od začasno zaposlenih v tujini in lastnikov hiš, vinskih kleti in drugih objektov, kateri lastniki nimajo bivališča in območju KS Ivanjkovci bo obračunaval Svet KS Ivanjkovci, od pokojnin bo obračunaval in odtegoval izplačevalec le-teh.
6
Samoprispevek se zbira na posebnem žiro računu Krajevne skupnosti Ivanjkovci št. 52410-842-038-82469.
7
Nadzor nad zbiranjem sredstev samoprispevka ter njihovo porabo opravi Svet Krajevne skupnosti Ivanjkovci, ki najmanj enkrat letno poroča zboru občanov o porabi sredstev krajevnega samoprispevka.
Sredstva, ki bi ostala po zadostitvi potreb iz 3. člena tega sklepa, zaradi katerih je bil uveden samoprispevek se porabijo v skladu s finančnim načrtom Krajevne skupnosti Ivanjkovci.
8
Ta sklep začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije, uporablja pa se od 1. oktobra 1994.
Ivanjkovci, dne 29. maja 1994.
Predsednik
Skupščine KS Ivanjkovci
Janko Kumer l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti