Uradni list

Številka 35
Uradni list RS, št. 35/1994 z dne 17. 6. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 35/1994 z dne 17. 6. 1994

Kazalo

1450. Sklep o uvedbi dodatnega krajevnega samoprispevka za del območja Krajevne skupnosti Puconci, naselje Puconci, stran 2318.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) ter 3. in 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94) in v skladu s statutom Krajevne skupnosti Puconci, je Svet Krajevne skupnosti Puconci dne 3. 6. 1994 sprejel
SKLEP
o uvedbi dodatnega krajevnega samoprispevka za del območja Krajevne skupnosti Puconci, naselje Puconci
1. člen
Po odločitvi delovnih ljudi in občanov na referendumu 29. 5. 1994 se za del območja Krajevne skupnosti Puconci, naselje Puconci, uvede dodatni krajevni samoprispevek v denarju.
2. člen
Dodatni krajevni samoprispevek se uvede za dobo 5 let, in sicer od 1. 7. 1994 do 30. 6. 1999 in bo uporabljen za ureditev in_ asfaltiranje vaških cest:
– Breg (Škrilec-Rodež),
– križišče pri cerkvi – Panonka,
– križišče pri Petrijanu – Šerbec;
– križišče pri Kočarju – Huber Jože,
– Dolinar – Kuronja,
– Zver – Kos,
– križišče R 355 – železniška proga,
– Gavrilovič – Rimska čarda,
– železniška proga – Gorica,
– železniška proga – pokopališče,
– in za vzdrževanje in urejanje drugih komunalnih objektov.
3. člen
Samoprispevek bodo plačevali delovni ljudje in občani, ki imajo stalno bivališče na območju KS Puconci, v naselju Puconci, in občani, lastniki vikendov in vinskih kleti na območju k.o. Puconci, in sicer v naslednji višini in denarju:
– 1% mesečno od neto plač zaposlenih,
– 3,5% letno od katastrskega dohodka iz kmetijske dejavnosti,
– 4% mesečno obrtniki od bruto zavarovalne osnove, od katere plačujejo prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje,
– 0,5% mesečno od pokojnin,
– 1,5% mesečno od povprečne plače v gospodarstvu Republike Slovenije za preteklo trimesečje zaposleni v tujini,
– 0,5% mesečno od povprečne plače v gospodarstvu Republike Slovenije za preteklo trimesečje lastniki vikendov in vinskih kleti,
– 50 DEM v tolarski protivrednosti letno občani, ki opravljajo obrtno dejavnost kot postranski poklic.
4. člen
Svet Krajevne skupnosti Puconci je pristojen, da lahko vsako leto določi drugo stopnjo samoprispevka iz katastrskega dohodka in drugo stopnjo samoprispevka od obrtnikov, kolikor bi se tekom referendumskega obdobja spremenila osnova za plačilo samoprispevka obrtnikov, tako da se ohrani sedanja realna vrednost samoprispevka.
5. člen
Plačevanja samoprispevka so oproščeni občani iz 12. člena zakona o samoprispevku.
6. člen
Z dodatnim samoprispevkom zbrana sredstva bodo predvidoma znašala 6,000.000 SIT, za izvršitev programa iz 2. člena tega sklepa bo potrebnih 6,000.000 SIT, zbirala pa se bodo na poseben žiro račun Krajevne skupnosti Puconci, št. 51900-842-035-82154 pri SDK Murska Sobota.
7. člen
Dodatni samoprispevek od neto plače zaposlenih bo obračunaval in odtegoval izplačevalec plače, dodatni samoprispevek iz katastrskega dohodka od kmetijske dejavnosti bo obračunaval in odtegoval za davke pristojen organ, Republiška uprava za družbene prihodke, izpostava Murska Sobota, katere plačujejo prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje obrtniki, plačnik omenjenega prispevka, od pokojnin izplačevalec pokojnine. Dodatni samoprispevek od zaposlenih v tujini, lastnikov vikendov in vinskih kleti na območju naselja Puconci in od občanov, ki opravljajo obrtno dejavnost kot postranski poklic, bo obračunaval Svet Krajevne skupnosti Puconci.
8. člen
Nadzor nad zbiranjem in uporabo dodatnega krajevnega samoprispevka bo opravljal svet krajevne skupnosti, svet KS je odgovoren tudi za realizacijo referendumskega programa. Svet KS lahko prosta sredstva krajevnega samoprispevka tudi veže pri ustrezni finančni organizaciji s ciljem oplemenitenja teh sredstev.
9. člen
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Puconci, dne 3. junija 1994.
Predsednik
Sveta Krajevne skupnosti
Puconci
prof. Štefan Harkal l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti