Uradni list

Številka 27
Uradni list RS, št. 27/1994 z dne 20. 5. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 27/1994 z dne 20. 5. 1994

Kazalo

1136. Navodilo o sklenitvi in prenosu pisarniško-tehničnega in materialno-finančnega poslovanja v zvezi s prenehanjem dela sodišč združenega dela in z začetkom dela delovnih in socialnih sodišč, stran 1771.

Na podlagi drugega odstavka 76. člena zakona o delovnih in socialnih sodiščih (Uradni list RS, št. 19/94) izdaja minister za pravosodje
NAVODILO
o sklenitvi in prenosu pisarniško-tehničnega in materialno-finančnega poslovanja v zvezi s prenehanjem dela sodišč združenega dela in z začetkom dela delovnih in socialnih sodišč
I
1. Sodišča združenega dela sklenejo vpisnike kot je določal 166. člen poslovnika za sodišča združenega dela (Uradni list SRS, št. 14/81). Sklepni klavzuli se doda ugotovitev, da sodišče preneha z delom. Klavzulo podpišeta vpisničar in predsednik sodišča. Pod klavzulo se potegne rdeča črta.
Na način, določen v prejšnjem odstavku, se sklenejo tudi pomožne knjige in druge evidence.
2. Delovna in socialna sodišča do 31. 12. 1994 uporabljajo za vpise vpisnike, ki so jih sodišča združenega dela naložila za leto 1994.
Individualni delovni spori se vpisujejo v vpisnik »S« z označbo »Pd« oziroma na drugi stopnji v vpisnik »Sp« z označbo »Pdp«.
Kolektivni delovni spori se vpisujejo v vpisnik »S« z označbo »Kd« oziroma na drugi stopnji v vpisnik »Sp« z označbo »Kdp«.
Socialni spori se vpisujejo v vpisnik »S« z označbo »Ps« oziroma na drugi stopnji v vpisnik »Sp« z označbo »Psp«.
Ostali vpisniki ostanejo nespremenjeni.
3. Zadeve, ki so na dan uveljavitve zakona o delovnih in socialnih sodiščih nerešene, dobijo nove označbe. Zaporedne številke nerešenih zadev v stolpcu 1 vpisnika, se z rdečilom prečrtajo in se vpišejo nove zaporedne številke, kronološko od 1 dalje z letnico 1994., Prva zadeva, ki prispe po uveljavitvi zakona, se vpiše pod naslednjo zaporedno številko zadnje nerešene zadeve, pod rdečo črto za sklepno klavzulo.
4. Na ovitkih spisov nerešenih zadev delovna in socialna sodišča prečrtajo ime sodišča združenega dela in vpišejo ime novega sodišča. Hkrati se prečrta stara označba spisa in vpiše nova, v skladu s spremenjeno označbo vpisnika.
II
1. Sodišča združenega dela v 60 dneh od dneva, ko prenehajo z delom, sestavijo zaključni račun za obdobje od 1. 1. 1994 do 13. 5. 1994 in ga predložijo pristojni podružnici Službe družbenega knjigovodstva ter Ministrstvu za finance.
2. V roku iz prejšnje točke sodišča združenega dela predajo dokumentacijo v zvezi z materialno-finančnim poslovanjem delovnim in socialnim sodiščem.
3. Z dnem prenehanja z delom sodišča združenega dela zaprejo žiro račun in depozitni račun.
4. Delovna in socialna sodišča
– sestavijo otvoritveno bilanco sodišča,
– pri pristojni podružnici Službe družbenega knjigovodstva odprejo žiro račun in depozitni račun; o številki in nazivu žiro računa obvestijo Ministrstvo za finance,
– za zunanje oddelke odprejo račun izločenih sredstev 765 (akreditivni račun) za pokrivanje njihovih spornih materialnih potreb.
5. Delovna in socialna sodišča do 30. 6. 1994 pripravijo finančni načrt organa za obdobje od 13. 5. 1994 do 31. 12. 1994 in ga predložijo v sprejem Vladi Republike Slovenije.
Do sprejetja finančnega načrta iz prejšnjega odstavka te točke financiranje začasno poteka na podlagi zahtevkov, predloženih Ministrstvu za finance.
III
To navodilo začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 033-13/94
Ljubljana, dne 9. maja 1994.
Miha Kozinc l. r.
Minister za pravosodje

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti